Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Header Tohle mě včera řekl mangel u večeře..je to těžké to je jasná věc, ale na tohle jsem mu mohla odpovědět jediné" A co mě zbývá jiného když to jinak nejde???
Taky bych to už chtěla mít za sebou..někdy je to moc náročné, ale když vím, že jsem v pořádku, že vlastně nic nebrání tomu abych to mimčo měla tak si říkám proč to nezkusit. Penízky nějak dáme vždycky dohromady a nějak to zvládnem. Spíš bych toho pak ve 40litovala..peníze budou pořád, ale ta šance už pak né, protože věk se nedá zastavit.
Jinak děkuju za palečky..budou se hodit ![]()
Ahoj holky!
tak sliznice 6,5-7mm, zvýšili mi estrofem na 2-2-2, ať krásněji roste a v pátek kontrolní UTZ hned v 9:00 a pokud bude vše ok, tak středa KET!!! já se asi nedočkám, to je ještě tejden!!!
@lilia81 No tak určo ještě doroste a bude výstavní ![]()
No to je hrozné jak to letí..tak na ket hodně štěstíčka ![]()
Denisa 76… to máš pravdu, že pak by toho mohl člověk litovat. Je fakt, že jsem vždycky chtěla jednou mít dvě děti, takže do toho jdu. Já jsem zdravá a byla jsem hrozně ráda, že naše první IVF se podařilo napoprvé. Ale můj chlap by měl podobnou odpověď, že je to těžké, ale musí se to zkusit…ikdyž nechápe, že i pro tu ženskou to je těžké a podle mě to mají horší než-li ti chlapi…chjo ![]()
Ahoj devcata, take me ceka IVF v cervenci, zaroven se moc tesim ale i bojim…ve svych 26 letech mam dva SP a proto jsme se rozhodli pro umele oplodneni…podstoupili jsme veskera vysetreni jako je genetika, stitna zlaza, hormonalni profil, imunologicke vysetreni, trombo mutace, pohlavni choroby, spermiogram, a stery delohy…vse vyslo v naprostem poradku…krom streptokoka v deloze a neuroplazma…uz by to melo byt vylecene. pritel ma vsak jen 9% kvalitnich spermii…pry v tom by mohl byt zakopany pes a proc potracim…tak se bojim ze na nic pomalu neprisli…take nam bylo doporuceno PDG tak do toho urcite pujdeme…vsem moc drzim pesticky a snad si tu vsechny v cervenci ci v srpnu zdelime ze jsme tehu;-):-D
AHOJ KAMILKO VITAM TE. JA JDU PRISTI TYDEN VESTREDU DO CARU PRO ROZPIS PRO DLOUHEJ PROTOKOL A DOSTANU I NOSNI SPRES, TAKZE UZ TO U MNE BRZY ZACNE. JINAK U MANZEL SPERMIO A GENETIKA OK. U MNE JE TO TROSKU HORSI SAMI OD SEBE SE MI NEDELAJI FOLIKULI, JINAK MAM VYSETRENE IMUNO, HORMONALNI PROFIL, GENETIKU, PRUCHODNOST VEJCOVODU KROMNE ZE MNE NEROSTOU FOLIKULI TAK JINAK OK.
Hanicko: take cekam na menzes..a mam si zacit pichat hormony..tak se toho desim:-D ani nevim zda mam kratkej ci dlouhej protoze za 5 dnu pichani mam jit na UTZ…a pak se rozhodne dal…drzim pesticky…at vse dibre dopadne
KAMILKO TAK TO MAS TY KRATKEJ PROTOKOL ASPON TO BUDES MIT RYCHLEJI ZA SEBOU. JA JSEM DNESKA 8DC DO CARU JDU 15DC A DLOHEJ PROTOKOL SE ZACINAM NECO PO 20DC TO CEKANI JE HROZNI FURT CLOVEK NA NECO CEKA, NEBOJ I JA SE BOJIM HLAVOU MNE TOHO LITA TOLIK ALE MUSIS PROSTE VERIT ZE TO VYJDE.
Ahoj holky, to čekání je fakt hrozné. Já bych měla jít příští týden asi v úterý do CAR pro injekci diphereline a potom za 14 dní začnu píchat, tak se těším, ale zároveň i bojím abych to zvládla. No doufám, že začátkem srpna už to tu budou samé těhulky ![]()
Holky nebojte, píchání zvládnete!!! je to nejhorší první dva dny a a pak už to člověku ani nepřijde!!! je to jen o té první injekci, ale určo jste už někdy píchaly ovitrelle nebo pregnyl, tak tohle taky zvládnete!!!
LILIO JA V INJEKCICH BUDU UPLNE ZACATECNIK PREGNYL MI PICHALA VZDYCKY DOKTORKA V CARU ALE TO URCITE ZVLADNU. JA MAM SPIS STRACH KOLIK BUDE VAJICEK ZDA SE OPLODNI A NEJVETSI STRACH MAM TO CO VSECHNY HOLKY ZDA SE POVEDE A BUDU TEHOTNA. ALE SNAZIM SE VERIT.
@hanka1120 - víš už, co budeš mít za léky a kolik jednotek? 150, 225? a jak jsi reagovala na clostil? podle toho se to dá i trochu odhadnout… alespoň co jsem vypozorovala… většinou holkám, co dobře reagovaly na clostil tj. min. 1 folikul narostl, tak těm se dává 15 jednotek a je tak cca kolem 15 vajíček, mě kvůli váze dali 225 jednotek a měla jsem jich 30!! trošku to přepískli no… ale určo vajíčka narostou!
a injekce, je to o té první tedy, prostě se uklidnit, nadýchnout, píchnout do bříška! snad tě uklidní, že odběr krve, očkování a vše mi přišlo mnohem bolestivější než píchnout se do břicha! vůbec to nebolí… pak jediné, co doporučím je vklidu a pomalu to vytlačit, ne rychle, občas se stane, že některý preparát trošku štípe, tak si dát načas!!! a pak to nebude bolet vůbec…
LILIO BUDU PICHAT FOSTIMON KOLIK JEDNOTEK ZATIM NEVIM, DOZVIM SE TO PRISTI STREDU. NA CLOSTIK POSLEDNI DOBOU REAKCE ZADNA PROTO IVF
@hanka1120 - měla jsem fostimon 225 jednotek, takže pohoda, myslím, že takto by při 150 mohlo být tak do 10 folíků a při 225 jednotkách do těch 20ti, to si myslím je reálný stav, takže určo neboj ![]()
a s injekcema to zvládneš!