Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ramdy- taky jsem to tak nějak cítila v sobě, že se to nechytlo po 1 IVF. Jo jsme silné, ale taky nejde vydržet vše
Jsem rok doma a je to spíš horší než lepší a už mi po těch narkozách měkne mozek. ![]()
@makva78 - o je mi líto, co tě potkalo, ach jo, to je tak nespravedlivé a hrozné!! držím ti moc palce, my enský jsme silný a věřím, že všechno zvkádneš a za odměnu bude mít naprosto úžasné děti!!! fakt!!!
@lola34 gratuluju, to je super, že se všech 7 chytlo, jen tka dál!!!
@Petinaa - a kdy budeš testovat, myslím, že už bys mohla!!! v červnovém IVF všechny holky testovaly už 7mý den od ET
@ramdy - a ty už jsi testovala, že máš pocit, že to nevyšlo??? kdyby to nevyšlo, tak bys už dostala podle mě MS
Holky, já to nevydržela a testovala jsem už 5. a 6. den po ET- mamatestem komfort 10. A jsou na obou dvě slabé čárky. A dnes jsem si udělala další mamatest 10 a čárka je tam zase.. akrát bych moc neřekla, že je o dost silnější, možná skoro stejná.. nevím. A dnes jsem 8. den po ET. Neměla jsem testovat a počkat… Pár dní po zpátku mě bolely hodně prsa, taky mi je divně od žaludku, ale prsa už nebolí. Teď spíš tak, jako bych to měla dostat… pořád se kontroluju, jestli už to nepřišlo.. jsem jak praštěná.
@Petinaa - no supeeeer, neboj, ono to je o koncentraci moči já měla taky pocit, že mi 4 dny čárky nesílí a pak to je zase skok!!! však koukni mna fotky!!! (je to od 6. dne po KET)
@Petinaa - a chceme okamžitě fotečky, jakto, že je tu ještě nemáme??? heeee???
@lilia81 - testovala jsem v pátek, zítra jsem 14.dní po ET, jdu na kontrolu na gyndu, tak to budu 100% z krve, ale tak nějak to prostě cítím, že to tam není no. Ze začátku příznaky byly, bolesti prsou a břicha, únava, pořád jsem spala, ale teď nic, prsa přestala bolet a břicho taky. začalo až dnes malinko, mám to dostat v úterý. No uvidíme flintu do žita neházím, ale jsem realista, hlavně mě se nikdy nic nevyvede hned na poprvé.
@Petinaa - no koukej se pochlubit, ať ti můžeme držet palce a tiše ti gratulovat ![]()
@ramdy - a v pátek tam nic nebylo? hele, mě taky tměř nic není a prsa přestala…
@lilia81 - nn nebylo, ale to byl 11. den po ET a já měla jen 48hodin stará emrya
@ramdy - aha, ale tak uvidíš na krvi, ono se nám každé vylučje hcg do moči jinak! tak budu na zítra držet palce!!! já jsem ztra taky 14.tý den od KET
Ahoj holky, drzim vsem moc pesticky. Gratuluji tehulkam!!!
Makva, je mi moc lito co si zazivas, ale verim na 100% ze tehulka budes ted po druhe!!! Stesti uz bezi za tebou ![]()
Ptala jsi se na me, ja jdu v utery na OPU, dnes jsem si pichla pregnyl. Je to moje 2. IVF. Prvni IVF jsme meli v Repromede, nechali jsme tam 60tis, Gonal je hrozne drahy, mela jsem velke davky z duvodu me male zasoby vajicek. Nas problem jsou hrozne spatne spermie, nejde nam udelat ani Picsi pt mame tak malo spermii. Plus jsou malo pohyblive a 100% patologie.
Potrebujeme PGD a kvuli tomu ze mam pojistovnu 211 tak nam ani nikdo neprispeje
V Repromede by nas stalo PGD 65tis, hruza!!! Tak jsme presli do Heliosu, kde byl rozdil v lecich pro me 25tis. A PGD stoji 30tis, takze vse levnejsi minimalne o pulku!!!
Snad jsem vse napsala srozumitelne. Vsem preji hodne stesti a hlavne pozitivni mysleni!!! Sama taky bojuji a snazim se verit ![]()
Holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale mám dotaz na Beldu… ![]()
Beldo, prosím Tě, jak je to s PGD v Heliosu? S manželem jsme na podzim podstoupili IVF s PGD v Repromedě. Manžel nemá zrovna ideální morfologii, i když hraničně v normě a já mám nízkou ovariální rezervu. Je mi 37 let a PGD nás s vysokými dávkami Gonalu vyšlo na 65 tisíc. Vrátili mi z 10 vajíček dvě, která byla OK, ale, bohužel, se nechytla.
Kvůli příspěvku pojišťovny jsme od 211 přešli k 111, protože ta na to přispívá. V Heliosu je PGD snad zcela zdarma, platíš pouze IVF…
Je to tak???
Dej, prosím, vědět… Děkuji ![]()
Strakl ja jsem porad u 211 az od Noveho roku mi nabehne pojistovna 111, takze platit budeme 30tis. Nevim presne kolik platis kdyz pojistovna prispiva, ale asi to bude o hodne prijemnejsi castka!!! Navic leky Gonal jsou nejdrazsi leky, dala jsem za ne v Repromede 35tis, mam taky malou ovarialni rezervu - velke davky. V Heliosu mam Merional a ten v cene 7tis z me kapsy. Takze obrovsky rozdil.
A jake PGD jste meli? Asi mame dost podobny problem. Mrzi me, ze se to nepodarilo, zavadeli jste 2 embryjka najednou? Drzim ti pesti pri druhem IVF! Ja jdu na druhe hned bez pauzy, citim se dobre a plne verim ze ted uz to vyjde ![]()
Beldo, PGD jsme měli, proto tak vysoká částka za celková IVF. Nechali jsme zavést obě. Trochu pomaleji se vyvíjeli a tak nám je nedoporučovali zamrazit. Za IVF + PGD v Repromedě jsme i s příspěvkem VZP platili snad 42 tisíc…
Už přesně nevím, ale přes + léky přes 20 tisíc…
Kdyby to vyšlo, tak nad tím člověk ani nemrkne ( i když je to darda ), ale takto musíme zase šetři, šetřit a šetřit… Vytočili mě, když řekli něco v duchu " až našetříte, tak zase přiďte "!!!
Příjde mně, že v Repromedě vždy volí tu nejdražší variantu.
Škoda, že se nedá IVF reklamovat!!!
![]()
Moc držím pěstičky, ať to tentokrát u vás dopadne na jedničku!
My se zatím snažíme doma, protože nic není NEMOŽNÉ!!! ![]()