Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny snažilky!!!
Ráda bych znala názor zkušenějších snažilek na nevydařené IUI. S manželem jsme před 14dny absolvovali 1. IUI a dnes ráno byl test negativní,takže čekám mrchu a rozhoduji se jak dál. Já bohužel nemám ovulaci,takže zobu clostík a píchám si pregnyl a manžel má zhoršený spermiogram. Myslíte,že mám zkusit další IUI a nebo jít rovnou do IVF? Předem děkuji za názor,radu,zkušenost…
@jaket píše:
Zdravím všechny snažilky!!!Ráda bych znala názor zkušenějších snažilek na nevydařené IUI. S manželem jsme před 14dny absolvovali 1. IUI a dnes ráno byl test negativní,takže čekám mrchu a rozhoduji se jak dál. Já bohužel nemám ovulaci,takže zobu clostík a píchám si pregnyl a manžel má zhoršený spermiogram. Myslíte,že mám zkusit další IUI a nebo jít rovnou do IVF? Předem děkuji za názor,radu,zkušenost…
ono záleží na tvém hormonálním profilu, ale pokud má manžel špatný spermo tak bych otom uvažovala. Kolik ti je? Ono IUI má obecně horší úspěšnost než IVF.
@Blanka S píše:
ono záleží na tvém hormonálním profilu, ale pokud má manžel špatný spermo tak bych otom uvažovala. Kolik ti je? Ono IUI má obecně horší úspěšnost než IVF.
Blani bude mi v září 31let,jsem bezdětná…a mám anovulační cykly(zjištěno HP),po clostíku mi narostl folík 17,5mm,pak mi píchli pregnyl a na duhý den proběhla IUI,ale jestli všechno šlo tak jak mělo to je ve hvězdách. V popisu mám hodnoty manželova spermiogramu.
A dělali ti AHM, štítná žláza?
Podle mně ve 31 už nemáš moc času. Asi bych šla do IVF. Mně je 34.
1 IVF jsem podstoupila v 29 a vyšlo mi hned mám dceru od r. 2010 se pokoušíme o druhé a snad
viz popis.
Pokud nechceš do celého IVF tak zkus minimálku,ale se špatným spermogramem je podle mně IUI zbytečná ztáta času. Můj muž je na tom podobně a vždy jsem mněla ICSI TEĎ DOKOMCE + PISCI.
Kam chodíš do CARU?
@Blanka S píše:
A dělali ti AHM, štítná žláza?
Podle mně ve 31 už nemáš moc času. Asi bych šla do IVF. Mně je 34.
1 IVF jsem podstoupila v 29 a vyšlo mi hned mám dceru od r. 2010 se pokoušíme o druhé a snadviz popis.
Pokud nechceš do celého IVF tak zkus minimálku,ale se špatným spermogramem je podle mně IUI zbytečná ztáta času. Můj muž je na tom podobně a vždy jsem mněla ICSI TEĎ DOKOMCE + PISCI.
Kam chodíš do CARU?
Ty brďo,tak to je super,moc,moc držím palce!! Ty brďo 5 IVFChodím do FN Olomouc…v HP byla štítná žláza ok…ale žádne podrobnější vyšetření než HP,genetika a spermiogram nám nedělali. No nám řekli,že náš spermiogram na IUI stačí,ale nevím,nevím…a kdoví jak to bylo s tou ovulkou i když po pregnylu jsem poprvé v žívotě měla pozitivní ovulační test.
Já jsem z Prahy a podrobná vyšetření mám dělali až před 4 IVF.
IVF máš na pojišťovnu + doplatky cca 5000,– - 10 0000,– za léky + ISCI asi bych to zkusila a pak v mezi čase třeba pokud by to nevyšlo ( přála bych ti to)další IUI. Myslím si,že nemáš moc času. Clostík se může brát max 6× za život takže, aby ses nezahrabala na rok do IUI a pak teprv IVF čas letí. Já bych po svých zkušenostech nečekala.
Tak u nás bylo úspěšné až čtvrté IUI
.Nevzdala jsem to a zkusila.Je to menší zásah do organismu než IVF.A to já měla anovuláky a manža spermio nic moc
Pěkně mu lítalo a po úpravě míval 20-30mil.pohyblivejch.Takže já bych rozhodně zkoušela
Ahoj já mám PCO a anovulační cykly. Po Clostiku jeden folík a IUI neůspěšná…tak jsme šly hned další měsíc do IVF a povedlo se na poprvé ![]()
@jaket píše:
Zdravím všechny snažilky!!!Ráda bych znala názor zkušenějších snažilek na nevydařené IUI. S manželem jsme před 14dny absolvovali 1. IUI a dnes ráno byl test negativní,takže čekám mrchu a rozhoduji se jak dál. Já bohužel nemám ovulaci,takže zobu clostík a píchám si pregnyl a manžel má zhoršený spermiogram. Myslíte,že mám zkusit další IUI a nebo jít rovnou do IVF? Předem děkuji za názor,radu,zkušenost…
V caru obvykle zkoušejí tak max 2-3 IUI, pokud se nepodaří, doporučují IVF, ale rozhodnutí je jen na tobě. Pokud je u vás horší spermiogram a stejně musíš podstupovat stimulaci, tak bych do IVF šla určitě rovnou
Já mám za sebou 2 IUI (bez stimulace) a už na další taky nejdu…
Ano,ano musím brát clostík bez toho žádny folík nevyroste a aby byla ovulace musím si píchnout pregnyl…a do toho nic moc hodnoty spermiogramu…mám doma clostík a pregnyl,ještě na dva cykly. Beru i duphaston 1-1-1 a i přesto mám cykly hrozně dlouhé 32 - 36dnů.
@jaket píše:
Ano,ano musím brát clostík bez toho žádny folík nevyroste a aby byla ovulace musím si píchnout pregnyl…a do toho nic moc hodnoty spermiogramu…mám doma clostík a pregnyl,ještě na dva cykly. Beru i duphaston 1-1-1 a i přesto mám cykly hrozně dlouhé 32 - 36dnů.
To jsem měla taky a pokud nemáš nález na vejcovodech,tak jsem tady asi jediná,ale určo bych to zkoušela dál.Je to ale jen na tobě a to jsem o dva roky starší než ty
A na clostík jsem nereagovala vůbec.Brala jsem jiný prášky a o cyklech raději nemluvím ![]()
@Anonymní píše:
To jsem měla taky a pokud nemáš nález na vejcovodech,tak jsem tady asi jediná,ale určo bych to zkoušela dál.Je to ale jen na tobě a to jsem o dva roky starší než tyA na clostík jsem nereagovala vůbec.Brala jsem jiný prášky a o cyklech raději nemluvím
No vejcovody mi nekontrolovali,takže nevím…pry až po třech nevydařených IUI mě pošlou na laparku. A ty jsi teď v jaké fázi?
@jaket píše:
nechej si místo Duphastonu napsat Utrogestan měla jsem po něm cykly o dost kratší. Měla jsem to stejně jako ty bez Clostiku a Pregnylu ani ránu a ten jeden folík jsem měla až po třech měsících. Vzhledem k tomu že jsem nechtěla to dál protahovat a chtěli jsme hned IVF tak mě mudr ani neposílala na laparku kvůli vejcovodům…to je zbytečné pokud plánuješ jít hned na IVF. K tomu vejcovody v podstatě nepotřebuješ ![]()
@jaket píše:
No vejcovody mi nekontrolovali,takže nevím…pry až po třech nevydařených IUI mě pošlou na laparku. A ty jsi teď v jaké fázi?
Pár týdnů před porodem
.Druhý IUI bylo neúspěšný a až to 4 vyšlo.Podle těch úspěchů jsem věděla ,že mám i průchozí jen jednu stranu
Laparku jsem taky neměla.Ale klidně ti můžou zkusit průchodnost jinak ![]()
@Anonymní píše:
Pár týdnů před porodem.Druhý IUI bylo neúspěšný (ZT) a až to 4 vyšlo.Podle těch úspěchů jsem věděla ,že mám i průchozí jen jednu stranu
Laparku jsem taky neměla.Ale klidně ti můžou zkusit průchodnost jinak
Příspěvek upraven 07.06.12 v 08:17