Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Andrej91 jj už mi na něj přišli když mi bylo 12let,ale nevěděla jsem že budu mít problémy s otěhotněním…no a ted když mi je 25let tak jsem s přítel mimi a ono to pořád nešlo,tak jsem zašli na kliniku a začala léčba…přítel má spermiogram v pořádku,tak se hold ted uvidí jestli to klapne ![]()
@anilvap87 Tak to vám držim palce, ať to klapně
.. já mam první cyklus a první prášek, tak jsem na to zvědavá ![]()
@Andrej91 děkujeme…taky držím palečky at se vám to povede hned na poprvé ![]()
@Andrej91 Dr. mi vlastně nic nedělala, ani ultrazvuk, jen jsem si měřila teplotu, bez Clostíku, z toho vyšlo, že absolutně nemám ovulaci, tak další měsíc jsem si ji zas měřila a to už i s tabletkou, graf měl celkem podobný tvar jako při otěhotnění, ale v nízkých teplotách, tak jsem si říkala, že si zkusím udělat test, ale vzhledem k tomu, že ty teploty byli nízké jsem si říkala, že z toho nic nebude (asi 4 dny před svatbou, ještě jsem si říkala, že by to bylo krásné to zrovna v té době zjistit), tak jsem si ho udělala a nic
, jen jedna čárka, byla jsem z toho smutná
, 2 dny po svatbě, v den odjezdu na svatební cestu jsem si řekla, že to zkusím ještě jednou, protože teplota podle grafu furt neklesala
, tak jsem si ho udělala, samozřejmě jsem počítala, že nic, ale když jsem se na něj koukla, málem jsem dostala šok, jako zázrakem tam byli 2 čárky, nemohla jsem tomu věřit, jen jsem koukla na manžela a řekla ty „vole, asi je to rozbitý“, ten první test jsem si dělala 10. den, takže to bylo asi brzy, byla jsem totiž nedočkavá, tak aspon z poloviny se mi splnilo moje přání (vždycky jsem si přála mít miminko jako „náhodu“, takové překvapení, to teda bylo překvapení, po svat. cestě jsem šla k dr., kde už bylo vidět i srdíčko prcka
.
Takže všechno je možné ![]()
@Bemula a odkaz na grafík asi už nemáš vid?
.. a jak jsi ho prosimtě zvládala clostík? mě od včera docela bolí hlava a doufam, že to neni z něj.. nechci do sebe ládovat další prášky
Holky jak jste snášeli Clostík? myslim bolest hlavy, závratě a podobně
@Andrej91 já ho snášela dobře, jen mě pobolívaly vaječníky, ale to bylo tím že tam rostly folíky ![]()
Ahoj, já jsem před pár dny dobrala clostilbegyt a žádný vedlejší účinky jsem nepozorovala, cítila jsem se myslím úplně normálně
včera jsem dostala Pregnyl a od zítra mám začít brát utrogestan, tak taky doufám, že to k něčemu bude, protože my už jsme toho vyzkoušeli taky dost a zatím nic…
jen se chci zeptat, jestli nemáte zkušenosti s dávkováním toho utrogestanu, mně doktorka říkala 1 denně a ani se nezmínila, že tam je možnost polykání nebo zavádění, takže jsem trošku vykuleně koukala, když jsem pak pročítala leták… ![]()
@bobinaklic tak já utrogestan beru 2 krát denně od 17.-25. DC a polykam ho..
No já ho mám brát 14 - 23 DC, ale budu si muset upřesnit to podávání, dneska jsem se k dr. nedovolala… a taky mě zaráží, že jsou po něm holky dost ospalý, co jsem si tady vyčetla… no tak uvidíme, nějak to zvládnem a snad pomůže… ![]()
@bobinaklic mě teda všichni říkali, že ho mam brát až po ovu, že ji může zastavit, tak nevim 13. DC mi přijde opravdu brzy
@Andrej91 no já jsem včera dostala ten Pregnyl a od jeho aplikace bych měla mít do 36h ovulaci, což je dneska v noci…takže vlastně to mám začít brát až po…
@Bemula Tak to gratuluji…
@bobinaklic Utrogestan je jedno, jestli se zavádí, nebo polyká, ale u zavádění má lepší účinek, oni ho z části játra odbourávají, tak mi to řekli alespon v CAR. Já ho zaváděla a když jsem začla trochu špinit, tak jsem ho polykala, prostě jak se to hodilo. A ospalá jsem byla totálně, dost se mi motala hlava, myslela jsem, že to se mnou sekne. Ale já brala 6 tablet denně a to už byla síla…
@Andrej91 Mě po clostibelgitu taky nebylo nejlépe, ale zase nic hroznýho, co se nedá vydržet. Spíš to bylo tím, že jsem se furt pozorovala a samozřejmě každé bolení nebo závrať jsem přikládala možnému těhotenství ![]()
@Andrej91 Pokud myslíš můj graf tak ho mám ještě v PC. Myslím, že mi tabletky nevadily, max. mě trochu bolela hlava, ale si už nepamatuju ![]()
1.graf bez ovu, 2.graf
![]()