Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím.
O víkendu odjeli dcery spolužáci na školu v přírodě, na hory. Ona jet ze zdravotních důvodů nemohla. Pro ty, co nejeli, je zajištěna výuka v jiných třídách. Bude tedy chodit do školy. Beru to jako samozřejmost.
O to víc mne překvapilo, že se mne někteří lidé ptali, jestli pro ni mám připravený jiný program místo těch hor. A ptali se mne na to i v okamžiku, když nedávno byla se školou na horách starší a mladší, překvapivě, opět chodila do školy.
Jsem opravdu tak krkavčí matka, když si nenafouknu své 4 týdny dovolené a neuvolním ji ze školy?
![]()
Ne.
@Anonymní píše:
Zdravím.
O víkendu odjeli dcery spolužáci na školu v přírodě, na hory. Ona jet ze zdravotních důvodů nemohla. Pro ty, co nejeli, je zajištěna výuka v jiných třídách. Bude tedy chodit do školy. Beru to jako samozřejmost.
O to víc mne překvapilo, že se mne někteří lidé ptali, jestli pro ni mám připravený jiný program místo těch hor. A ptali se mne na to i v okamžiku, když nedávno byla se školou na horách starší a mladší, překvapivě, opět chodila do školy.
Jsem opravdu tak krkavčí matka, když si nenafouknu své 4 týdny dovolené a neuvolním ji ze školy?
Proc? Ma normalni vyuku. Na co bys ji chtela uvolnovat? Za me taky co jsme nejeli se skolou na hory, tak jsme normalne chodily do školy.
Ne, podle mě nejsi. Možná bych ji vzala do kina jako bolestné, přeci jen nemůže jet kvůli zdraví a za to nikdo nemůže. Ale aby seděla doma ![]()
Zalezi na tom, kolik ji je let a jak bys eventuelne zajistovala hlidani. Pokud je na druhem stupni, do skoly bych ji neposilala.
@VitaminC píše:
Zalezi na tom, kolik ji je let a jak bys eventuelne zajistovala hlidani. Pokud je na druhem stupni, do skoly bych ji neposilala.
Takže spolužáci pojedou na hory, ti co nemůžou budou ve škole. A ona bude doma točit prsty mlejnek ![]()
Proč by neměla jít do školy? Mají normálně výuku, i na škole v přírodě nebo na těch horách se za nás ucilo
kdyztak ji někam vem odpoledne, trochu oživit program (kino, cukrárna, nákupy), ale do školy bych normálně poslala…
Rozhodně ne, taky jsem chodila do školy když jsem nejela se školou někam. Hory jsou místo výuky, nejela tak normálně do školy.
možná bych ji ale jeden den nekam vzala protože určitě chtěla jet a zdraví ji to nedovolilo…
@Bábrdl Ja jen vim, ze to je ztrata casu. Mohla by si jako bolestne uzit volno. I kdyby si mela cist, koukat na filmy nebo pomoct doma.
Jako celkem je to tvoje vec ..Už je to dávno, ale moje dcera jednou ve 5.tride taky nemohla ze zdravotnich duvodu jet na skolu v prirode..Sice takky byla moznost , ze by se ten týden ucila v jine tride, ale dcera nešla do školy, protoze byla nešťastná, že jí doktor nedovolil tu školu v přírodě..bylo jí to hoodne líto. Muj pritel mel volno a byl s ni .Ja jsem jí ty zameškané hodiny omluvila.
Je to vec rodicu a taky jak to díte bere. A dceri nevadi , ze bude v te jiné tride?
@VitaminC
1.stupeň. Hlídání bych musela zajistit.
@Mochomurka83
Mne vůbec nenapadlo, že bych ji měla uvolňovat… To napadalo jiné…
Take jsem nejela jednou na skolu v prirode .Byl to trest od tridny ucitelky.Nechci to vypisovat.Moc me to mrzelo.Hlavne si dodnes myslim ,ze jsem vtom byla nevine.Ale odnesla jsem to a mrzelo me to dlouho.Uvas je to o necem jinem ,ale asi bych ji to trosku vynahradila po skole ![]()
@Anonymní píše:
Take jsem nejela jednou na skolu v prirode .Byl to trest od tridny ucitelky.Nechci to vypisovat.Moc me to mrzelo.Hlavne si dodnes myslim ,ze jsem vtom byla nevine.Ale odnesla jsem to a mrzelo me to dlouho.Uvas je to o necem jinem ,ale asi bych ji to trosku vynahradila po skole
To nejsem já…
Asi jim to zase zlobí… ![]()
Vzala bych ji jako bolestne na neco/nekam. Do kina, do bazenu, na kone, co ja vim, co ma tvoje dcera rada. Ale jinak nechapu, proc by nemela celou dobu chodit do skoly ![]()
Jak to tady čtu , tak si rikam , ze jsme tenkrat byli s pritelem moc citliví a hodní , kdyz jsme moji dceru uvolnili ze školy, kdyz nejela na školu v prirode (ze zdravornich duvodu) ![]()
Zdravím.