Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Reálně je to asi v pohodě, ale já bych si s tím vědomím asi už nepochutnala.
Bakterie jsou nejspíš v tahu, ale ta myšlenka nějakých zbytků jaru… ![]()
Ajta krajta
jestli ta houbička byla nová - a jen týden
tak bych nic neřešila, jestli se to dobře a dlouze vyvařilo tak je to OK
příště větší opatrnost
ale jinak se nic neděje, klídek
@broskvová zmrzlina
Jaru se nebojim, jako malá jsem dostala slušnou dávku neředěného, při zvracení jsem krkala bubliny
jinak se nic nestalo ![]()
Vařilo se to přes hodinu, ochutnala jsem, několikrát. Tak když se do rána nepo… anebo nepo…, tak to dostanou i ostatní ![]()
To je tak, když je člověk celý život nemehlo, takový věci se mi stávají pořád ![]()
Jen se přidám se „zážitkem“. Kdysi jsem uvařila hovězí vývar i s tím papírkem, co bývá pod masem na pohlcování vlhkosti.
Bylo to jedlé a nic se nám nestalo.
Mně navaluje jen při tý představě 😀 já bych zamáčkla slzu a polévku vylila no.
Nevím, co bych s tím udělala. Ale taky jsem takový retard, jak mi při vaření kapne něco na indukci nebo prskne na desky za plotnou nebo se to párou zamlží, tak taky letím okamžitě k dřezu pro švédskou hadru, že to utřu. Nedá mi to prostě.
Ja bych vyhodila, manzel treba ne. Myslim, ze tam nic nebude, ze by se to vyvarilo. Nekdo houbickou, kterou myje kdeco a pak i myje sklenice a pak je jen oplachne a pak z nich pije..kazdy to ma jinsk. Ja bych ale na to nemela chut uz proste ![]()
Přítel by to vylil, je háklivý jak prase na vše možné a furt vše rentgenuje co v tom je a tak
hospodskej no.. Já bych to brala tak, že se to vyvařilo, ale pocit nic moc no
nikomu bych se s tím samozřejmě nesvěřovala, kdyby to nebylo v přímém přenosu ![]()
Včera třeba říká : no na ten guláš ale bacha, je bouřka.. a já co jako.. a on, máš tam moc cibule, to při změně tlaku může zkvasit.. bych ho jebla tou vařečkou rovnou
![]()
ne, že by mi někdy v životě nezkvasil vývar (zjm. když je tam už nakrájená zelenina nebo nedej bože i nudle) a jednou i guláš, ale vždy to bylo proto, že bylo už víc dní a jednou se to třeba dalo až o dost později do ledničky…
v kuchyni vůbec se dějí vtipné historky, houbička je ještě OK, mně nedávno na chalupě do hrnce vlítla můra ![]()
a za mlada jsme v létě nechali ve sklepě „sušit“ luxusní uzené šrůtky… po pár dnech to bylo plné larev od masařek
to byl hnus, velebnosti…
Já bych to vylila, asi bych si nepochutnala.. taky záleží jak moc byla houba stará, kdyby třeba úplně nová, možná bych to zkousla..
Tohle já bych vůbec neřešila
max bych naběračkou vyndala z hrnce tu trochu omáčky, kde se houbička „dotkla“. Ale možná by mně to v tu chvíli taky nenapadlo ![]()
Tak já jsem asi čuně, ale vylít by mě to vůbec nenapadlo a zírám, kolik z vás by to tak řešilo. Jasně, nadšená bych z toho nebyla, alr pořád to je jen kuchyňská houbička, ne hadr na podlahu. 😀
Ahoj všem, připadám si jako pitomec… Vařím omáčku a chtěla jsem otřít houbičkou na nádobí kousek obložek za hrncem, protože mi to tam cáklo že jo… A co já nemehlo neudělám, upustim tu houbičku rovnou do hrnce

Vylili byste to? Hned jsem jí vyndala. Bylo to ještě předtím, než se to začlo vařit. Takže bakterie by měly být K. O.
Houbičku používám na kuchyňskou linku, jinak vše putuje do myčky. Mám ji tu asi týden. Omajdu jsem dovařila, ale přemýšlím, jestli to nevyleju do záchoda
Anonym, bo jsem fakt tele