Houby a batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10568
22.9.10 17:57

zkoušela jsem poprvé ve2 a to je nejedla a ted jí je rok a půl a asi2měsíce je jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
23.9.10 19:16

děkuji za reakce, houbysi oblíbila, ale vydržím než jí je budu dávat v omáčce a dělat smaženici. Myslím si, ale že jeden nebo dva kousky jí neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.9.10 21:29
BohunkaP píše: Článek zajímavý, přestože opravdu mimo mísu… dovoluji si předpokládat, že zakladatelka ani nikdo jiný nedáváme dětem houby z míst potýkajících se s problémy po Černobylu…
Jak jsem psala, houby dcerce dávám jen výjimečně - ale když už, pak žampiony v co nejvyšší kvalitě, a takových hub se tento problém rozhodně netýká. :wink:

hele nechci vyrypovat, ale ty víš, kde byl v u nás republice jaký spad? Bavorsko je od černobylu ohodně dál než třeba Jeseníky kde toho spadlo požehnaně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
24.9.10 07:54
LenkaN26 píše:
hele nechci vyrypovat, ale ty víš, kde byl v u nás republice jaký spad? Bavorsko je od černobylu ohodně dál než třeba Jeseníky kde toho spadlo požehnaně…

Lenko, to nevím… a z hlediska tohohle problému mne to ani nezajímá. :wink:
Jak jsem psala, lesní houby dětem nedávám (ani většina holek tady) - a žampiony ze supermarketu se, pokud vím, pěstují uměle na substrátu, tudíž se jich to netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.9.10 22:12

Bohunko, jasně, ale dotaz zakladatelky tohoto fora byl podle mně právě na lesní houby, proto ten příspěvek… Jinak hlívu a žampiony občas v něčem taky dceři dám. Předevčírem jedla za mé nepřítomnosti s dědou zelňačku ve které bylo hub požehnaně, ale v noci nesvítila tak tam snad těch těžkých kovů moc nebylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.3.15 09:14

Takže - jak je to s houbama? Do třílet vůbec a nebo se klidně omáčka dát může, když houby vyberu? :think: Vedeme o tom s pár holkama diskusi a tady máte vždycky pravdu :mrgreen:

Pro upřesnění - jde o houbovou omáčku z lesních hub. Jedna tvrdí, že klidně od roka i s houbama, druhá že by houby vybrala a od roka klidně dala. A já jsem za hysterku, protože 15m synovi radši uvařím jiný jídlo než bych mu dala omáčku bez hub s knedlíkem.
Upřesňuju, že tu nechci číst, jak by smetanu ani knedlík někdo nedával. Jde mi fakt jen o ty houby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.3.15 09:14

Dávala jsem, ale houby vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
7.3.15 09:20

M @atominnka dala bych, jeden či dva kousky bych mu tam i nechala, syn 19m ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 09:23

Od 18M dávám i s hřibama, ale jen jako oběd, ne na večeři. Kdyby přišel břichabol, a´t to nemá na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.3.15 09:23

@kve-tinka @Hadumi fakt? Já měla právě za to, že i ten vývar z hub není dobrý :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.3.15 09:33

@atominnka já jídlo z hub dělám max. jednou měsíčně a myslím si, že v některých jídlech, která dávají rodiče dětem prakticky denně jsou škodlivější látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
7.3.15 09:35

@atominnka jak už bylo napsáno max. přichabol, nebo to vysrajdi, vyhodí šavli. Houby jsou těžké na trávení. „Škodlivé“ jsou jiné houbičky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.3.15 10:03

@Hadumi my houby moc neděláme, ale mám ještě něco v mrazíku, tak až budu dělat omáčku, tak to zkusím :think:

Dík za názor holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
7.3.15 10:59

Tak moje měla pár kousků hřibů z lesa už v jednom roce :lol:. A fakt jí nic nebylo, je to kus od kusu ;). Omáčku jí taky houbovou, ale hřiby jí skoro vždycky vyberu, protože je miluji a sním je dřív než ona :mrgreen:. Ale mnou se zakladatelko neřiď, my trošku vybočujeme od mamin z emimina :D

• Citovat
  • Upravit
1845
7.3.15 11:06

Jako houby samy o sobě nejsou žádná super potravina. Nemají vitamíny, jsou těžké na tráven, ale občas neuškodí. Já bych omáčku klidně dala, pár kousků taky. Ale ne futrovat dítko obden smaženicí. :mrgreen: Moje tříletá dcera má houby celkem ráda, ale manžel ne, tak máme houbovou omáčku 1-2× do roka. Jenže já je hrozně ráda sbírám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí