Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme měli houpačku taky na této tyči. Musí být hlavně dobře upevněna. Houpali jsme se na ní i 3
když se dobře utáhne tak nic nehrozí. ![]()
@Anonymní píše:
Krásný dobrý den maminkyChtěla bych Vás poprosit o zkušenost - chtěla bych dcerce udělat houpačku do dveří, ale jelikož nechceme vrtat do futer, tak hledám jiné řešení. Výše jsem se dočetla o tyči mezi futra na posilování a na ni směřuji svůj dotaz: opravdu ta tyč drží, unese dítko a není zde riziko, že se nějak posune při pohybu houpačky?
Je mi jasné, že udrží člověka, ale ten se na ní pohybuje ve směru dolu-nahoru a ne dopředu-dozadu, tak se jen ptám, jestli jste to tak některé měla a zda se tyč skutečně ani nepohla. Děkuji moc za odpověď!
Máme už 4 roky a drží
Zdravím, dobrý den a ahoj
.
Ráda bych se zeptala na bezpečnost houpačky mezi futry. Pořídila jsem rozpěrnou tyč / hrazdu, která se NEšroubuje. Prý je do 100 kg, přijde mi i pevná, ale trochu se stále bojím
. Chci tam dát houpačku pro mimčo (nyní 10 kg) a na střídačku i houpačku pro staršího syna (25 kg). Ještě řeším jak na to něco upevnit tak, aby šly houpačky měnit bez sundání tyče. Nicméně, máte prosím někdo zkušenosti, že to drží, že se nemusím bát a nežuchne to?
Děkuji moc! ![]()
Já to tak mám, houpe se v tom dcera asi 12kilo a syn cca 16 kilo. Zatim nikdo nezuch, ale není to zas až tak často využívany. Sundávám to i s tyčí, ale nechalo by se to normálně na karabiny, aby tam ta tyč mohla zůstávat.