Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neboj se, buď v klidu. Hlavně musí být fixovaná hlavička. Nejhorší je způsob třesení, kdy je volná hlava a třese se dopředu a dozadu. Tento způsob je velmi nebezpečný, ale to většinou udělá jen někdo v afektu. Takže žádný strach, nemusíš si připadat jako špatná matka.
Ne to fakt není to stejné,to by si sni musela třást až by ji hlava lítala
my jsme syna museli houpat v autosedačce aby usnul když měl zachvat pri laryngitidě ![]()
Ja myslim ze se ji nic nestalo. Na maji malou dcerku ma skoro 8tydnu spolehlive funguje jizda v kocarku po polnacce bydlime na vesnici kocar mame z velkyma nafukovacima kolama a je na kozenych reminkach takze houpe opravdu hodne a a na polnaccce mala krasne usne a nedejboze jak vjedu na normalni rovnou cestu v tu ranu ja ocka jako tenisaky. Obsac s malou skacu i na balonu a myslim si,ze je v pohode musela by jsi s ni trast opravdu hodne aby ji litala hlavicka,tohle uspavani je neskodne. ![]()
@Megiee Pokud jí při houpání volně „nelítá“ hlavička ze strany na stranu, ale je opřená, tak je to v pohodě. Kluka jsem také „natřásala“ v poloze na tygříka (ležel mi bříškem na předloktí a já s ním rytmicky pohupovala), protože mu to dělalo dobře na prdíky. Takové třesení, které by dítě ohrozilo, by mu ani nebylo příjemné. Rozhodně by při tom klidně neusínalo, ale plakalo víc.
@Kakika
No ono je to houpání i dost svižný a trochu se jí u toho hlavička hýbe, ale že by jí přímo lítala to zase nee…
Houpani neni treseni, nic jsi neprovedla, neboj. Houpani deti prirozene miluji, asi pripomina ten „stav beztize“ v deloze. Kdyz si nejsi jista, houpej min, co pujcit si satek nebo v sede na balonu?
Ale hlavne se priprav, ze: krize prijdou, jeji plac neni vycitka tobe, ze delas neco spatne a kazde spatne obdobi jednou skonci. Materstvi je napor na nervy a vetsinu zpusobi nemoci, zjistovani, po cem bude diteti lip a hlavne pochybnosti, jestli to delas dobre.
A zoubky by to byt mohly, zkus nejaky gel. Vetsinou je to ozizlavani nove chuti zaujme tak, ze stihnou usnout.
@Megiee píše:
@Kakika
No ono je to houpání i dost svižný a trochu se jí u toho hlavička hýbe, ale že by jí přímo lítala to zase nee…
Buď v klidu, vážně jsi neudělala nic, co by jí ohrozilo
Jasně že se hlavička hýbe, když se celé tělíčko pohupuje. Tím jsem myslela, že by bez jakékoliv opory docházelo k výkyvům do různých stran. A toho opravdu dosáhneš jen tím, že jí držíš oběma rukama za tělíčko a třeseš, aniž by jsi jakkoliv jistila hlavičku. Hlavička, která leží na ruce, je v pohodě ![]()
Dobrý den, klidně to mohou být i zoubky, synovi vyrostl první zub ve třech měsících ![]()
@kacakaca
Tak to se mi ulevilo
šátek jsem ještě nezkoušela, protože byla malinka a nedržela moc tu hlavičku ale chystám se na něj už jen pro to, že malá vyžaduje víc a víc mojí pozornost a bez ní už toho moc neudělam
a balon ten jí právě nebavil..to „houpalo“ asi málo
…
No je fakt že dudel jí moc nezajmá a spíš strká do pusinky pěstičky a prstíky a začala slintat jak bernardýn, já jen že většině dětí začínají růst až tak kolem 8-9 měsíce… teda v mém okolí, tak proto mi to přišlo i brzo. Zkusí teda nějaký gelový žužlátko. Děkuji za uklidnění
![]()
Take si myslím že houpáním jsi jí ublížit nemohla a na ten pláč bych také doporučila skusit nošení v šátku nebo nosítku, můžeš u toho doma cokoliv dělat a miminko se tím pohybem a zároveň pritulenim k tobě hezky uklidní, aspoň u nás to funguje na 100% ![]()
@Megiee píše:
No je fakt že dudel jí moc nezajmá a spíš strká do pusinky pěstičky a prstíky a začala slintat jak bernardýn, já jen že většině dětí začínají růst až tak kolem 8-9 měsíce… teda v mém okolí, tak proto mi to přišlo i brzo.
U nas to zacalo ten den, kdy mela tri mesice presne. Slintani a ruce v puse celkem odpovidaji. Dej si malinkato gelu na ukazovacek a pomasiruj ji dasne.