Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mame 9mesicni a mame to uplne stejne jak popisujes ty,i tu dobu pres den kdy si zdrimne i v noci jak se budi, ja dav jesze v noci mliko bez nej znovu neusne
nekdy ale odpoledne po obede nespi, a spi az vecer po koupani mezi 7-8hodinou.
Dceři bude 10m za pár dní..Spí teda od mala krásně. Ráno vstane tak kolem 7 na mléko, pak usne ještě do 9 cca. Další spánek mám po obědě kolem 13, to spí tak půl hodiny až hodinu. A pak až večer mezi 19-20. Celou noc bez probuzení. Asi od 6m má jen jeden spánek přes den. ![]()
dcera to takhle měla do jednoho roku, potom jsem jí už nechala jeden spánek a postupně si ho začala prodlužovat. Někdy spí 1,5 hod někdy 3 hodky. Přes den spí dlouho pokud s ní spí manžel nebo já. Myslím, že to lepší moc nebude. I teď se mi dcera v noci vzbudí na pití nebo na nočník. Musíš vydržet
@Renca8 bylo mi jasne,ze v tom nejsem sama…kdyz nekde ctu,jak stejne stara ditka spinkaji…ja jsem samozrejme stastna,ze je zdravy,ale hrozne bych si potrebovala odpocnout! Nocni mliko jsme jeste pred cca 3 tydny meli take,tri flasky.prvni okolo23-24,pak kolem druhe a kolem pate. Podarilo se mi zrusit prvni dve formou stale ridsiho mleka,musim rict,ze me prekvapilo,ze to slo celkem rychle,ikdyz prvni dve tri noci byly zle. Ted nedavam driv nez ve 3:00. Slibovala jsem si od toho,ze se nebude tak moc budit,to se ale nestalo. Ale jsem rada,ze jsme to zrusili,jiste to neni moc ku prospechu tolik mlika v noci…tak posilam pozdtav a hodne sily a hlavne,at nam teda zacnou poradne spat
![]()
Jo a rusim anonym ani jsem nepostrehla,ze jsem ho tam dala,neni duvod.
Anonymni akorat te to nastve tady cist jak nekterym dite spi krasne..ja si myslim ze je to hodne tim v jake vyvojove fazi dite je. Treba nase ma 9mesicu, lozi po ctyrech, ma 8zubu, sedi, stoupa k nabytku a obchazi ho. Za chvili bude chodit. No a moje kamoska ma stejne stare dite jak my a to se teprve otaci a je pres den vice spave a i rano jeste usne po mliku. To nase mala uz stoji rano v postylce
@Celeste97 jak je na tom ve vyvoji momentalne tvoje miminko? Ze si tak rado pospi?
Podle me cim vic toho dite umi, tim mene spi. A je jedno v jakem je mesici, nektere lozi driv nektere pozdeji, rozumis
@Renca8 maly taky uz obchazi,leze a sedi od 8 mesicu. Myslela jsem,ze se tim vic unavi a bude vic spat ![]()
@elinka90 takze to trvalo nekolik dni,nez si ten odpoledni spanek prodlouzila?ja to prave zkousela dva dny,tak to bylo asi malo…
@Renca8 řekla bych v normě
zatím nesedí, ale stoupá si u nábytku, leze po čtyřech. V podstatě je celý den v pohybu ![]()
@mikes89 ano trvalo to postupně. Dcera měla vždycky svou 45 minutovku. Jak kdyby měla v hlavě hodiny. A ta se pak postupně začala prodlužovat. Teď občas se po 45 minutách vzbudí a já si k ní jdu lehnout a ještě spí.
Jeden spánek u nás začal po roce, ale byla to tak hodinka, víc ne. Teď ve dvou letech spí dítě hodinu a půl, klidně dvě.
@mikes89 diky za typ jak zrusit nocni mleko,nsidit to ridsim mlekem. Zatim to v noci nejak vzdycky vydrzim ze musim vstat, ale je to otravny…kolikrat ji dam jen dudel nebo caj a spi. Ale kolikrat bez mlika znovu neusne. Nebo dam caj usne na 5 minut to taky zaberu a za chvilinku je vzhuru, chce mliko. S tim mlikem to mame taky tak v ty hodiny. Zatim ji to odbourat nechci, zase si rikam ze vyzaduje co potrebuje. Ale pak to zkusim jak ty
@mikes89 jo mame je nejak stejne
to je super ze to taky neprozivam sama
beztak si to upravi sami to spani s tim asi nic moc nenadelame
ty jo ale nedokazu si predstavit byt ted tehotna..jakoze druhe chceme urcite ale mezi 2-3rokem male. Potrebujes ted vice spat to je jasne. Zkus si treba pres odpoledne domluvit.babicky na pravidelne prochazky s kocarkem ze by sis pravidelne kazdy odpoledne zdrimla. Nebo aspon jak by to slo
Zakladatelko, my to měli taky tak, jeden spánek po obědě jsem zavedla kolem 13 měsíců, začínala tak hodinou a postupně si to prodluzovala, dnes v 18 m spí 2 až 3 hodiny. V noci stále se budí 2× až 3×,kdyz ji nic nebolí.
Ahoj holky,
Jdu prosit o vase zkusenosti…maly vstava cca v 6:30,znovu usina kolem 10:00 kdy spi max hodku, potom si odpoledne kolem druhe da pul hodiny s jde spat vecer mezi 19-20. Od mala spi malo, v noci se budi nescetnekrat na dudlik ci pohlazeni. Byla jsem zvykla, ale ted jsem znovu tehotna a jsem hrozne unavena…moje otazka zni, zda jste to take meli takhle podobne a kdy potom nastal jeden denni spanek? A jestli, kdyz ten jeden denni spanek nastal, zacali spat v kuse dele, treba ty 2-3 hodiny? Zkousela jse ho dat spat jen jednou, ale stejne spi max hodku, takze je pak chudak protivny. Dekuji a snad najdu povzbuzujici informaci