HPV test

23
30.10.22 21:21

HPV test

Ahoj,

je mi 26 let a v dubnu 2020 jsem byla na HPV testu, který vyšel pozitivní společně s ASCUS, poté dvě cytologie v pořádku, v březnu 2021 AGCNOS a od června 2021 do října 2022 je cytologie v pořádku. Kdy si mám nechat zopakovat HPV test? Vím, že se do 30 let nedělá, ale chci zjistit, jestli HPV virus už nemám. Děkuji za jakékoliv zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2440
30.10.22 21:40

HPV má člověk už na furt, jen se sledují změny, resp. příznaky - můžeš být bezpříznaková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12835
30.10.22 21:58
@Tomie píše:
HPV má člověk už na furt, jen se sledují změny, resp. příznaky - můžeš být bezpříznaková.

Nema, me asi po 13 let. opustil, po teto dobe mi delal na nej dr test, nyni jsem byla negativni, pred temi x lety jsem byla na jeden z tech nejrizikovejsich pozitivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
30.10.22 22:06

@Tomie Ja jsem úplně ok po porodu. A nechala jsem se očkovat, podle dr. to ma i ve třiceti smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.11.22 15:21

@Ida11 po porodu ses nechala očkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
2.11.22 20:31

@Elisek10 ano, doporučil mi to lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 18:04

Dobrý den, bude mi 30 a měla jsem dva sexuální partnery. S tím druhým jsem stále ve vztahu a máme kojence. Nevím proč ale po porodu jsem začala víc řešit své zdraví apod…Ten první sexuální partner byl dost promiskuitní nebo spíš jeho přítelkyně predemnou a vím že kondomy moc nefrceli u nich..byla jsem blbá bylo mi 16 a po několika aktech s kondomem mi ukecal bez..byli jsme spolu 2 roky. Jsem hloupá vím… V těhotenství se mi udělalo dole,,co si" možná bradavice? Po proudu to zmizelo..na gyndu chodím na klasickou cytologii a doposud vše ok..teď se tam chystám zas a zvažují jestli ji tohle mám říct? S tím prvním přítelem už nejsem 10 let ale furt ve mě hlodat možné HPV…moc nerozumím pojmů cytologie a pojmů test na HPV..co se teda vlastně zjišťuje z obyč cytologie? Taky HPV ne? Protože případně změny dělá to HPV ne? Prosím co byste si nechali na mém místě udělat za testy nebo případně nechali byste se ještě očkovat? Gynekolozka dělá za peníze obyč cytologie, nějaké lepší cytologie a i testy na HPV a i na konkrétní druh..ale já tomu vůbec nerozumím a gynekoložka nerada vysvětluje..radši bych se poradila od vás co doprucjete udělat…pokud by se HPV prokázalo tak záleží jaký typ to je? Nebo z HPV může vzniknout po celý život nějaký jiný druh. Moc děkuji a omlouvám se za hloupý dotaz.

A ještě by mě zajímala asi taky blbost..ale když máte přítele třeba 4 roky tak předpokládám že od kondomů ustoupite…to ho posíláte na testy HPV..?nebo prostě doufáte?? Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.23 18:35

Ad druhý dotaz: Testy jsem chtěla vždycky v novém vztahu a i u sebe, a to i v pradávné době, kdy se to nenosilo, kondom třeba zrovna vůči HPV je celkem na nic. :nevim: Jedině očkování a hlavně, což je důležitější, udržovat silnou imunitu. Takže pro někoho vyšiluju, ale já jsem ráda, že nevím, co jsou záněty a mykózy. :)

K tomu prvnímu - cytologie je na změny (můžou a nemusí být způsobeny HPV), HPV testy detekují HPV.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa