Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je v pořádku, že vás menstruace nepřivedla do rozpaků a schůzku si naplno užili jako obvykle. Při menstruaci je nebezpečí otěhotnění velmi malé a v prvních dnech prakticky nemožné a řada zkušených párů toho pravidelně využívá. Pokud by sis vzala Postinor, mohlo by Ti to způsobit narušení menstruačního cyklu, což by bylo spojeno s nepředvídatelným krvácením.
@Lemrucha Takže myslíte, že riziko otěhotnění je malé? Mám se obávat?
@tnknvk píše:
Lemrucha Takže myslíte, že riziko otěhotnění je malé? Mám se obávat?
Riziko je nulové.
@Fiducia píše:
Riziko je nulové.
Nulove opravdu neni… spermie vydrzi i 5 dnu, talze sex treba 5. den menstruace, kdy muze dojit k predcasne ovulaci…10. den cyklu a podobne
Ale pri pravidelnych cyklech a druhy den MS je riziko velice mala a otehotneni hodne nepravdepodobne.
Otěhotnění druhý den menstruace se nemusíš bát. Naproti tomu při ovulaci, která obvykle nastává 14 dnů před menstruací, je nebezpečí otěhotnění velké a nepomáhá ani Postinor. V takovém případě je nutné zavedení nitroděložního tělíska. Pokud máš strach, že se kondom znovu roztrhne, může se partner v tuto dobu naučit používat přerušovanou soulož.
No znám rodinu, kde byl nějaký problém a žena otěhotněla pouze při menstruaci. Nevim co přesně měli za problém, ale jinak to nešlo. Ale pokud máte pocit oba dva, že vás by se takový probém asi netýkal, tak budete patřit mezi většinu, která při menstruaci neotěhotní.
@Aglája75 šance je nula celá něco. Zkrátka nebála bych se tolik abych brala Postinor, nebo kvůli tomu měsíc stresovala ![]()
@Fiducia doktorka mi dneska řekla, že ta šance je úplně stejná jako jindy, tak já nevím. Akorát z toho stresuju.
@tnknvk píše:
@Fiducia doktorka mi dneska řekla, že ta šance je úplně stejná jako jindy, tak já nevím. Akorát z toho stresuju.
Nevěřím tomu, že je podle lékaře stejná šance jako v době ovulace ![]()
Na nouzovou antikoncepci je stejně pozdě.
Zdravím, otočila jsem v lednici kolečkem na vyšší číslo, ale úplně přestala hučet. Je něco špatně, nebo je to normální?
Dobrý den, včera nám s přítelem praskl kondom. Měla jsem menstruaci druhý den. Cyklus trvá 29-33 dní a krvácení 4 dny, 5. den jen chvilku. Mám si pro jistotu vzít postinor, nebo to nechat být? Děkuji