HPV virus v těhotenství

45
21.4.11 12:52

HPV virus v těhotenství

Jsem v 6. měsíci těhotenství a gynekolog mi objevil HPV bradavičky. Říkal, že pravděpodobně nebudu moct rodit přirozeně, ale císařem. Nevíte někdo, jestli je s tím problém, jak je léčit, odstranit, cokoliv. Nechápu kde jsem to chytila :( Manžel je v pořádku a já jsem před těhotenstvím byla taky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
21.4.11 13:25

Pokud nebudeš mít kolem porodu akutní výsev, tak není důvod, abys nerodila přirozeně! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.11 13:30

Tohle by měli posoudit v porodnici, já je měla taky, měli mi je odtranit dva dny před termínem, ale jaksi jsem ten den porodila, takže jsem rodila i s bradavičkami, měla jsem je na kraji poševního vchodu a rodila jsem přirozeně, malej se nenakazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.4.11 14:05

Děkuju holky, a je potřeba je odstranit nebo se ztratí samy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.11 14:09

Určitě je třeba je odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.4.11 16:40

a jak a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.11 17:43

Mě se občas vysejou a používám na ně Herpesin krém. Nikdy jsem to neměla ve velkém, jinak bych šla na vypalování v narkóze, říkal doktor :-?

• Citovat
  • Upravit
45
21.4.11 20:52

Já vím, že se blbě ptám, ale jsem z toho dost vyděšená, tak prostě nevím :( Díky holky za všecky rady a povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charllote
21.4.11 22:05

Ahoj, vypadá to, že jsme na tom úplně stejně :nevim: Momentálně jsem také v 6. měsíci a v pondělí jsem byla na vypálení tekutým dusíkem.. Mám výsev v místě, kde se dělá případný nástřih :zed: asi 3 jsou takové větší, takže za 14 dní jdu na kontrolu a zase na vypálení :roll: Neboj se ničeho, ještě je relativně spousta času s tím něco udělat! :wink: Ale nepíšeš, kde je máš, jestli jsou uvnitř v pochvě, tak to bude asi komplikovanější :nevim: Ale to by Ti měl říct gynekolog jaké jsou možnosti atd..

• Citovat
  • Upravit
45
22.4.11 07:09
Charllote píše:
Ahoj, vypadá to, že jsme na tom úplně stejně :nevim: Momentálně jsem také v 6. měsíci a v pondělí jsem byla na vypálení tekutým dusíkem.. Mám výsev v místě, kde se dělá případný nástřih :zed: asi 3 jsou takové větší, takže za 14 dní jdu na kontrolu a zase na vypálení :roll: Neboj se ničeho, ještě je relativně spousta času s tím něco udělat! :wink: Ale nepíšeš, kde je máš, jestli jsou uvnitř v pochvě, tak to bude asi komplikovanější :nevim: Ale to by Ti měl říct gynekolog jaké jsou možnosti atd..

Právěže mi gynekolog nic moc neřekl, prej se s tím imunita srovná sama, ale do porodu se to asi nestihne. Že až při porodu se rozhodne, co bude a to se mi nelíbí. Moc chladnou mě to nenechává :( Mám zevnitř u vstupu do pochvy. Jdu si dneska koupit hlívu na zvýšení imunity a budu doufat, že to do příští kontroly zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charllote
22.4.11 10:13

Tak to by se mi taky nelíbilo! :cert: Ono asi i záleží o jaký druh těch bradaviček se jedná. Já s tím byla na kožním, kde mi doktor napsal zprávu o jaké přesně se jedná s návrhem léčby. Taky mi říkal, že pokud by byli uvnitř, musel by se taky udělat císař :roll: Ale zase můj gyndař byl takovej dost laxní, kdybych se o to sama nezajímala a nezeptala, tak by to asi nechal být :nevim: Možná pro to, že on sám prý odrodil několik dětí přirozenou cestou a nechytli to. Což dokazuje i Raduš.ka44 :wink: Takže držím palec, ať se s tim tělo vypořádá samo, jak píšeš, to by bylo úplně nejlepší :pankac:

Jinak teda jsem docela ráda, že se objevil někdo s podobným problémem :oops: na mě na tom kožním sestra shlížela jak na nějakou poběhlici a raději jsem si vzala týden dovolenou a nikde to nikomu nevykládám :roll: :oops:

Tak ještě jednou držím palečky, ať nám to oboum dá rychle pokoj a porod proběhne tak, jak má! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.11 10:20

No, tak rozhodně nejsi sama, Charlotte, kdo má tento problém! :wink: Navíc u gyndaře v kabince je slyšet každé slovo z ordinace, takže jsem vyslechla už spoustu takových diagnóz - HPV, chlamidie,… i to, že jsme tím tak promoření a kolikrát se to ani nezjistí :zed:

Jinak mě doktor předepisoval mastičku Fungicidin, ale ta moc nepomáhala, až pak teda ten Herpesin, jak už jsem psala výše. Ale ten se asi nemůže v těhu, to by ses musela zeptat.
Pak mi říkal, že kdyby ani tohle nepomáhalo, tak než by mě poslal na vypalování, ještě bychom zkusili nějakou vodičku, jakože chemoterapeutikum 8-o . Asi je to sdocela sajrajt, protože to se prý musí nanášet jen opravdu striktně na ty útvary a nikam okolo! Tak na to zatím nedošlo, Herpesin vždy zabral. Podotýkám, že se mi to udělá vždy, když jsme nachlazená nebo psychicky rozhozená, prostě oslabená imunita…

• Citovat
  • Upravit
7182
22.4.11 11:55
janulicka píše:
a jak a kde?

Mně je nejprve ustřihl doktor v ordinaci při poradně, byly prý malinké, podruhé už mi je odstraňovali v krátké narkóze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.4.11 14:28

Tak jsem se teď trochu uklidnila že v tom nejsem sama, prosím taky o radu, v pondělí jsem byla na revizi dělohy, a ošetřující lékař mi zdělil že mimo zamlklého potrtu se u mně objevila i tato chorba, no nebudu vám vyprávět s čeho jsem byla víc na nervy, řekli že to napíšou k dořešení mému gyndaři, když jsem k němu šla ve středu řekl mi že počká na výsledky ze zákroku který mi dělali a pak to teprve začnem řešit, což je 14 dní. Nevím jestli se to za tu dobu nemůže nějak zhoršit, jsem na neschop. kvůli potratu takže naštěstí nikam nemusím, ale bojím se četla jsem že je to dost nakažlivý děláte nějaké oprátření? Mám dlouho době jednoho partnera vůbec nevím kde jsem k tomu přišla myslím že třeba na veřejném Wc je to možný??? Holky a myslíte si že jsem kvůli tomu přišla o mimi, byl to 11 t, před dvěma lety jsem taky potratila v 8 t ale žádné problémy u toho nebyly, jsem z toho všeho hotová… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.4.11 14:32

Ještě se chci zeptat jak dlouho trvá ta léčba chtěla bych po šesti nedělí jéct k moři abych tam nabrala sílu a trochu se dala dohromady , ale vůbec nevím jestli to díky tomuhle půjde, máte někdo zkušenosti?? mnohokrát děkuji za každičko radu, PS: mám povrchové :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí