Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Koupili jsme ji když měla malá 2 měsíce, od té doby jsme ji tam dávali. Ze začátku jen koukala a semtam omylem do nějaké hračky bouchla ale brzy to pochopila a mlátila vědomě
A jak píše gabriela82, jakmile se naučila kutálet a lézt, tak cestuje všude možně, jen ne po hrací dece ![]()
Ahojte, a co když na hrací deku nemám peníze? mám doma pěnové puzzle, ale jak tedy zabavit miminko?
@evulkanov píše:
Ahojte, a co když na hrací deku nemám peníze? mám doma pěnové puzzle, ale jak tedy zabavit miminko?
Také si myslím, že hrací deka není potřeba. My ju tedy máme, ale dostali jsme ji jako dárek..
Dostali jsme ji jako dárek ale malej nejevý žádný zájem, více ho zajímají noviny a pet lahev ![]()
Není nutná, stačí obyč deka, kterou koupíš do stovky, malý co se přetáčí, tak si deku vždycky nabalí na sebe a hraje si s ní a je mu jedno, jestli je to hrací deka nebo obyčejná osuška, hračky na ní se mu líbí úplně stejně jako chrastící špendlík za pár kaček. Pěnové puzzle oceňuji já, když si k němu lehnu, tak to tolik netlačí
malý se stejně vždycky odpíďalkuje vedle něj ![]()
Dokud se ti nepřetáčí, tak je dobrá hrazdička, na bazárcích seženeš takovou tu plastovou klasiku do stovky a účel to splní taky, jak se začne přetáčet, tak stačí pár rozházených chrastítek.
Příspěvek upraven 11.12.12 v 13:34
Ja si myslim, ze nejen ze to bez hraci deky jde, ale ze hraci deka je nejen vyhazovani penez, ale je tam tolik barev, vzoru, vseho moznyho, ze to na tak male dite musi byt moc. Ja hraci deku nemela ani u jednoho. Davala jsem jim na koberec normalni deky. Mam doma vic normalnich obycejnych dek. Stridala jsem barvy, pak i vzory a myslim, ze nam draha hraci deka vubec nechybela. Obe deti jsem mela navic dost ublinkavaci, takze jsem proste milou obycejnou deku soupla snadno do pracky a dala novou.
Tak my hraci deku mame a je to jedna z nejlepsich investic. Pro maleho to bylo prvni na co reagoval a smal se tam jak jelito uz od malinka. Mame takovy ten typ, ze tam je asi 7 ruznych hracek a spoustu poutek, takze se da zpocatku zavesit jenom neco a postupne pridavat nebo vymenit pocatecni cenrobile hracky za barevnejsi.
Asi zalezi na miminku, ale deky si chvalily i vsichni kolem me a pokud clovek nema na novou, tak se da poridit starsi z bazarku nebo koupit jenom hrazdicku - ty byvaji daleko levnejsi. diteti je celkem jedno, co je pod nim, spis jde o to, ze mu hracky visi nad hlavou a jde do nich bouchat…
@kolozubka My máme tady tu. http://www.nejlepsiceny.cz/…hrazdou.html a myslím že zas tak drahá není ![]()
@sjuzenn píše:
@kolozubka My máme tady tu. http://www.nejlepsiceny.cz/…hrazdou.html a myslím že zas tak drahá není
Právě taky přemýšlím o koupi deky. Líbí se mi ty velký od Taf Toys.Ale co jsem tady načetla, tak radši pořídím pěnový puzzle.
@sjuzenn píše:
@silvija Tak levněNo co se dá dělat
Ahoj všem
Mám asi stupidní dotaz, ale čekám mimčo a mám doma hrazdičku, takže se mi nechce kupovat celou tu hrací deku. Může se mimčo položit na jakoukoli deku pod ní nebo je třeba nějaká speciální? Máme převážně fleesové deky…Myslím tím kvůli případným alergiím apod…vím, že by třeba mimča neměla mít plyšáky na hraní..
Děkuju za info ![]()
@evik123 Prosím Tě, my jsem malé koupili hrací deku až v jejich 7 měsících, do té doby měla také jen hrazdičku a úplně jí to stačilo. Ona ta miminka stejně moc pozornosti neudrží a pak jsem ji prostě podávala hračky.