Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@yum-yum26 Mě jde ale o tu podložku pod tu hrazdičku. Stačí, když jí dám čistou fleesovou deku? Nebo musí mít bavlněný materiál? Vím, že je to divný dotaz, ale napadlo mě, jestli mimča ty chlupaté deky smí hned od narození
J
@evik123
hod na ten fleece velkou latkovou plinu a mas to vyresene.
my jsme koupili hraci deku, kde je spodek sustakovy a tudiz omyvatelny a na to davam plinku pod hlavicku a je to tak super. kdyz blinkne, tak hodim plinku do pracky a deku setru.
@Ali-Ali píše:
@evik123
hod na ten fleece velkou latkovou plinu a mas to vyresene.
my jsme koupili hraci deku, kde je spodek sustakovy a tudiz omyvatelny a na to davam plinku pod hlavicku a je to tak super. kdyz blinkne, tak hodim plinku do pracky a deku setru.
To je super nápad
Díky za radu ![]()
@evik123 mě mimi leželo na zemi na přehnuté peřině, aby to měla měkčí…a vystačili jsme si ![]()
@evik123 Deka ze začátku stačí. Pokud máte plavoučku nebo dlažbu, je fajn i dětský koberec z protiskluzem.
A takové to pěnové puzzle je dobré od kolika?
Myslela jsem třeba místo toho koberce, na to třeba tu peřinku nebo deku…Jinak děkuju za typy, člověk dokud to mimčo nemá doma, tak neví ![]()
@evik123 Pěnové puzzle se děsně špatně čistí. Kobereček vemeš a hodíš do pračky. Puzzle musíš vydrhnout, což vzhledem k poréznosti materiálu je docela sranda. Jak mytí, tak pak schnutí. Takže ti vydrží jen dokud nebude dítko pohyblivé a nebude mít průzkumnicko-rozebírací tendence tak do toho šestého měsíce (možná dýl, když budeš mít lenocha).
@evik123 já si myslím, že hrazdička bohatě stačí, fleecové deky používáme taky a bez problémů ![]()
@kotyk píše:
@evik123 Pěnové puzzle se děsně špatně čistí. Kobereček vemeš a hodíš do pračky. Puzzle musíš vydrhnout, což vzhledem k poréznosti materiálu je docela sranda. Jak mytí, tak pak schnutí. Takže ti vydrží jen dokud nebude dítko pohyblivé a nebude mít průzkumnicko-rozebírací tendence tak do toho šestého měsíce (možná dýl, když budeš mít lenocha).
Když mě se nechce moc kupovat celý koberec. Máme všude plovoučky, chtěla bych něco, co lze snadno uklidit ![]()
Příspěvek upraven 16.02.13 v 14:43
@Verca1989 píše:
@evik123 já si myslím, že hrazdička bohatě stačí, fleecové deky používáme taky a bez problémů
Tak super
Díky ![]()
@evik123 No, tak to puzzle opravdu ne
I malej prcek je dokáže rozprášit po širkém dalekém okolí a abys měla pohodlnou plochu, jsou to tak dvě balení, které musíš někam odklidit. Myslím, že ze začátku bude stačit v pohodě ta deka a až se začne hejbat, tak uvidíš.
Moc děkuju všem za odpovědi
Nechám tedy klasickou dečku, přehodím max. plínkou a uvidí se časem, co pod něj strčím potom ![]()
My třeba pěnové puzzle máme ale jen jako podložku, aby nebyla úplně na zemi a na nich je teplá deka a v pohodě
puzzle využije, až bude starší ![]()
Tak my jsme měli v obýváku rozložený gauč a na tom fleece deku a hračky / chrastítka, hrazdičku…/ když se malej začal otáčet cca 4-5 měsíc, tak aby nespadl, daly jsme mu na plovoučku malej koberec, na to deku a do dneška / 8 měsíců / si tady vyhraje v pohodě.
teď ho zajímá plastová láhev, za kterou se plazí a ona mu utíká
puzzle jsme koupili dolu do kuchyně do ohrádky a nedoporučuju - spíš až pro větší děti. Všechno puzzle rozebere, vyháže a pořád to ocucává
takže pořád běháme, uklízíme a hlídáme aby nespolknul prostředek / malá zvířátka / a aby to necucal
včera jsem se naštvala, puzzle složila a dáme mu to až bude starší ![]()
Ahoj, zrovna vybírám pro malýho hrací deku, ale je jich takový množství, že se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší pokud je kolem mantinel aby se nevykutálel na podlahu nebo je to zbytečné?