Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, potřebuju poradit: dostali jsme pro naše mimi hrací deku od Campolu, je krásná, hodně barevná, ale na obalu píšou „čistěte vlhkým hadříkem“. Docela se mi příčí dávat malou na cokoliv nevypraného, takže zatím pod ní dávám plenu, ale přijde mi to jako škoda… Co myslíte, mám ji prát nebo ne? Jakou s tím máte zkušenost vy?
Já vyprala normálně v pračce a nic se nestalo,taky se mi příčilo pak na to malou dávat.Přece jen se na to práší.
Ahojky taky jsem dala na šetrnej program do pračky a v pohodě,pískátka dál pískala,chrastítka chrastila a případné žmolíky jsem vzala strojkem na žmolíky ![]()
Já hrací deku peru normálně na šetrnej program,už jsem jí tak prala několikrát a v pohodě
![]()
Ja mam hraci deku Ikea, je tam psane rucni prani. Nejdriv jsem ji dala do pracky jen ne 30, aleted bezne peru na 60, jen trosku vybledla… Ja se s tim moc neparu, mam na deti na doma spoustu veci podedenych, starych atd. Vsechno jsem napoprve nahazela do pracky na 90, s tim, ze kdyz neco neprezije, tak to vyhodim. Nevyhazovala jsem nic.
Taky jsem ji vyprala. Kdoví kde se to povalovalo ve výrobě. normálně jsem ji dala prát na 40 a všechno přežilo bez úhony. Kdyby nepřežilo, smůla…