Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
Myslela jsem,že po prvním zoubku už se mě diskuze o zubech týkat nebudou,nicméně
Malá je najednou děsně vzteklá,když brečí a otevře pusinku tak je vidět že má dáseň v okolí stoliček celou naběhlou až do bělava,slintí jak bernardýn
Když jí masíruju prstem,je jak v sedmém nebi.V noci zase blbě spinká,pořád i ze spaní pobrekává,vzteká se u všeho a snad úplně při všem.Může to být od stoliček a není na ně ještě brzo?Zatím má 4 zuby nahoře a 3 dole…Moc se omlouvám za další diskuzi
ale už nevím,jak bych jí mohla pomoci
Ahoj, určitě to od stoliček být může. Pokud jí dásnička bolí a je naběhlá zkus malinko namasírovat Calgelem, Mundisal gelem nebo myslím že se ještě prodává Citrogel
( nevím jestli to píšu dobře ). U syna se mi při růstu stoliček osvědčila homeopatika Chamomilla vulgaris 9 ch nebo 15 ch ( objednají je většinou do druhého dne v každé lékárně ). Pokud se bolestí budil v noci, dala jsem výjimečně Nurofen sirup. Stolička se většinou do týdne prořízla a byl klid. Nezbývá nic jiného než vydržet
.
calgelem mažu to jo a dneska jsem jí na noc dala Ibalgin baby a´t se aspoń trochu prospí prdelka.Je mi jí líto
Prožíváme něco podobného,lezou 3 stoličky najednou. Děs a hrůza. Neustálý řev, vztekání,nespaní. Podotýkám, že 1 stolička už se trošičku prořízla a trvá to asi měsíc. Než se proderou všechny, budu už asi šedivá a pravděpodobně v Bohnicích… ![]()
jejda celej měsíc???No to mě asi taky šlehne,ale co se dá dělat ![]()
Ahoj, dcera má dneska celý den průjem a teploty do 38. Pořád si sahá do pusinky a říká že jí tam bolí, nechce ani jíst.
Je jí 2,5 roku a má všechny zoubky prořezané. Koukala jsem se jí do pusinky a prstíkem pořád směřuje za 5 stoličku, tam kde my máme 6 stoličku, ale je přeci na 6 moc brzo, ne? Nikde na té 5 žádný kaz nevidím.
![]()
Děkuji
Nemuze ji rust sestka. Mlecny chrup ma jen 20 zubu, takze, pokud ma vsechny petky, tak ma vsechny zuby… Radsi bych tedy zasla k zubari.
@T.Hololinka můžu se zeptat, jak jste dopadly? Dceři je 5 let a právě jsem zjistila, že má pravou horní šestku a druhá sestka už ji roste taky
vůbec nechápu, jak jsme si mohly nevšimnout, dětem stále zuby docistujeme a to velmi pečlivě… dole má normálně zuby do pětky. Doteď si jedinkrát nepostezovala, potíže žádný nemá.