Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jakou barvu ma stolicky a kolik pomocenych plen denne? Asi jsem pochopila,ze jste na UM, davate i cajik?
Určitě to bude tím vedrem.
Mě malej jí teď taky míň.
A ani já teď v těch vedrech nemám moc na jídlo chuť. ![]()
7 durch promočených. Malá snese být přebalená jen po krmení, kdy ji nechávám třeba 20 minut nahou a povídám si s ní a dělám na ni opičky, pak se i zasměje. Ano jsme na UM, stoličku máme vždy jednu denně, většinou je to hořčice, které předchází bobek v barvě hořčice (plnotučné
. Párkrát jsme měly i zelenou, ale to netuším proč… Máme Nutrilon allergy digest care… Čajík jsem ji musela nutit, od Hippu ji nechutná, je oslazený, tak jsem koupila klasický fenyklový a z toho také není nadšená…
Cvrček mi taky teď baští míň, z obvyklých 150ml 6× denně třeba sní jenom 60ml, ale zase častěji. Dneska do něj ale zapadlo 150ml čaje od Hippu, měla jsem jakýsi vzoreček, granulovaný čaj, to je ten sladký?? Neochutnávala jsem ho…
Silky : tak ta „horcice“ je v pohode. U zelene bych byla asi na pozoru a poradila se s pediatrem.
S temi cajiky,ja jsem zastancem pytlikovych caju:) takze za me fenykl pytlikovy a zadny slazeni:) Ani dosud. Jedeme na sackovych cajich, koj. vode,nebo redenych ovocnych detskych stavach:)
Ano, to je ten granulovaný, je nasládlý a dokonce je to uvedeno malým písmem na krabici, že může způsobovat zubní kaz, či co.
Vája papá míň, ale stejně frekventovaně - 6 - 7 denně. Čajík do ní narvu minimálně přitom by ji tak prospěl na prdíky, já mám totiž pocit, že SAB simplex nám vůbec nezabírá, takže jsem dost zoufalá…
Monjie - děkuji za podporu
, u nás v lékárně na nás koukali jak na zjevení, když jsem chtěla pouze klasický fenyklový čaj, museli hledat ve skladu, jestli ho vůbec vedou, jelikož všechny maminky chtějí jen ten granulovaný od Hippu…
Pokud je jinak vse v poradku, neres to a prizpusob se ji, ona sama vi, kolik snese!!!
Ja mam holcicku starou sedm a pul mesice a dodnes nevypije vice nez 150 na jedno krmeni!!!
Silky123 píše:
Monjie - děkuji za podporu, u nás v lékárně na nás koukali jak na zjevení, když jsem chtěla pouze klasický fenyklový čaj, museli hledat ve skladu, jestli ho vůbec vedou, jelikož všechny maminky chtějí jen ten granulovaný od Hippu…
A trpi hodne na prdiky?
Jakapak podpora? mi prijdou ty bylinkove pytlikove caje nejlepsi:)
Dobré ránko,
ano, na prdíky trpí hodně, kolikrát ji to tak trápí, až z toho má hysterický záchvat pláče, proto jsme začaly s fenyklovým čajíkem. SAP Simplex nám moc nezabírá… A protože je Vája hodně blinkací, a vždycky sebou šije, tak mám strach, aby se jí něco nestalo. Pokládání na bok už jsem vypustila, protože Valinka se z něj vždycky vykroutí na zádíčka. A zavinovačku snese, jen když ji nesu nahatou ke koupání …
Monjie, chtěla jsem se zeptat, jestli dáváte čajík kdykoli si prcek řekne a jestli může být i studený, myslím tím vychladlý na venkovní teplotu. Zkoušela jsem dle návodu dávat teplý na 37 stupňů a Vajík mi to plivala, nechtěla pít. Jen ráno a večer, když je relativně „chladno“, tak už je ochotná to vycucnout
. Mám radost, protože dneska ráno před krmením byla celá zplavená, takže místo Nutrilonu jsem ji nejdřív dala napít čajíku, vypila ho cca 30 ml, za což jsme rádi, protože pak ty prdíky jsou takové „jemnější“ a nebolí ji tolik. Je mi jasné, že některé maminky namítnou, že jsem jí místo toho měla dát mlíčko, ale Vája se během minutky zklidnila. Mlíčko dostala za 5 minut, zbyštila ho „jen 120 ml“, ale je teď klidná a hezky spinká.
Těším se na další typy a rady
! Děkuji!
Ja osobne davam dceri cajiku a vody kolik si rekne, proste kdyz ma zizen, nebo se mi zda, ze by mohla mit zizen, tak dostane napit… ![]()
A ze zacatku jsem taky musela davat pricucnout pred krmenim, nez si zvykla na chut a tak.
Jo a s tou teplotou, davam vetsinou normalni pokojovou!
Ahoj, mě malej teď taky vypije mnohem míň - z původních 150ml třeba jen 40ml …
Jsme taky na flašce a osvědčila se mi Beba sensitiv - bříško už nezlobí. Jinak jsme používali Infacol kapky, zabrali lépe než Sab Sim.
A P:S.: Zelená stolička je z UM
Taky mě vyděsila, ale doktorka mě uklidnila ![]()
Máme s naší 6 ti týdenní holčičkou to samé.Pije z původních 100 ml pouze 70 ml. A ještě ke všemu nemůže ve dne spát?? Spatne zabira? Máte neco podobného. Přijde mi dost malá na to, aby vytuhla pouze na 2 hodky od rána.
Přesně!!! Vája se ani neumlátí, pláče, protože by chtěla spát a nejde jí to. Takže jsem udělal zoufalý pokus a teď už přes hodinu spí. Vzala jsem nejnaducanější polštář, dala jí ho do postýlky, na to plínu a položila na bok, zádíčka nezvládá, moc se mlátí. Jak tam „zapadla“ chvilku si pobroukala a spinká. Přikrývám jen povlakem na polštář nebo plínkou, je to kvůli psychice, bez ničeho nezabere…
Ahoj paní a maminky.
Měla bych na vás dotaz. Naše 7týdenní holčička byla vždycky děsný jedlík, ale poslední tři dny jí o 1/3 méně. Z původních 130 - 140/na 1 krmení, sní většinou sotva 100 ml. Tak nevím, jestli to je tím vedrem nebo je něco v nepořádku.
Děkuji za rady