Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
mám 5.měsíčního synka a už skoro týden se nevykakal… Třetím dnem pláče a já nevím čím mu můžu pomoci
Zítra bych zašla k doktorce ale chci se zeptat, jestli nemáte nějaký tip proti zácpě? Nekojím už od porodnice, tak nevím ![]()
Tak jestli jdeš k doktorce, ta ti poradí. Jinak třeba odvar z ovesných vloček a dělat z toho mlíko? Ale to obsahuje lepek, takže asi probrat s tou doktorkou jestli by to doporučila. Známé malej tohle pije už asi od třetího měsíce.
Jinak diskuzí na tohle téma je tady mraky.
ahoj, moje malá má zácpu po železe a pomáhá jí fenyklový čaj a Baby calm, to obsahuje fenyklový a jiné olejíčky, teď co ho dávám, tak kaká skoro už denně, předtím tak jednou za 8-10 dní…
Já se určo kouknu do jiných diskuzí…Doktorka má dovču, tak musím najít zástup..Jsem z toho fakt hotová pač vidím jak se šíleně trápí… Fenyklový čajíček nepomáhá, kapičky používáme espumisan, babyl calm nám bohužel vůbec nezabrali…Zkusím ten odvar z vloček a uvidíme…Děkuju ![]()
Tak si ale najdi taky postup, ono se nějak ředí vodou. Ale třeba v diskuzi přijdeš na něco jednoduššího:-)
Veru-nka píše:
Já se určo kouknu do jiných diskuzí…Doktorka má dovču, tak musím najít zástup..Jsem z toho fakt hotová pač vidím jak se šíleně trápí… Fenyklový čajíček nepomáhá, kapičky používáme espumisan, babyl calm nám bohužel vůbec nezabrali…Zkusím ten odvar z vloček a uvidíme…Děkuju
A co švestková štáva? Ta pomáhá v mnoha případech-vlastní zkušenost i mnoha diskuzních
Nebo jestli dáváš příkrmy-takové čerstvé rozmixované jablko je taky výborné
Ahoj!!Já mám teda mladší mimčo,ale co nám naprosto super zabralo jsou probiotické kapky-jsou sice dražší-700..ale dává se 5 kapek jednou týdně-já dávám do lahvičky s mlíčkem-též nekojím a hned druhý den potom se malá vykadila jedna báseň.Předtím jsme každé hovínko museli ven doslova kutat rektální rourkou a bylo to i pěkně tuhé.A to jsme užívali i Baby calm,Sab simplex..jenže to je spíš na prdy,ne na zácpu.Takže za mě-jedině probio kapky!!!
ahoj, my měli stejný problém nedávno…4 dny nekakal, předtím pravidelně…doktorka doporučila heřmánkový čaj..lžičku a štávu z mrkve a rourku…riskla jsem jí…krásně se vykakal a už je vše zase ok a pravidelné
i prdíci ![]()
Tak ja mam zkusenosti se zacpou velke. Mam 4. mesicniho klucinu a ten mi nekakal mesic. Musela jsem kazdy den rektalkovat. Maminky nebojte neni to navykove. Davam probioticke kapky a svestkovou stavicku od hippu. Detatko musi mit hodne tekutin, aby nemelo tuhou stolicku.Tak jeste pridat cajik. Ja jsem dala i jednu lzicku laktulozy denne a to mu moc pomohlo. Kdyz se rozkakal, tak jsem pomalu laktulozu zacala vynechavat a dnes kakame i dvakrat denne sami. Uz mesic, tak jsem stastna.
Klidne mu dej rektalni rourku at se mu ulevi a at se vykaka. ![]()
Mně lékařka poradila 1 čajovou lžičku olivového oleje před poledním příkrmem ![]()
hofka píše:Calea píše: … a dnes kakame i dvakrat denne sami …
Napsala jsem to debilne.
Zni to desne, ale snad mi to prominete. ![]()
@Calea píše:
Tak ja mam zkusenosti se zacpou velke. Mam 4. mesicniho klucinu a ten mi nekakal mesic. Musela jsem kazdy den rektalkovat. Maminky nebojte neni to navykove. Davam probioticke kapky a svestkovou stavicku od hippu. Detatko musi mit hodne tekutin, aby nemelo tuhou stolicku.Tak jeste pridat cajik. Ja jsem dala i jednu lzicku laktulozy denne a to mu moc pomohlo. Kdyz se rozkakal, tak jsem pomalu laktulozu zacala vynechavat a dnes kakame i dvakrat denne sami. Uz mesic, tak jsem stastna.
Klidne mu dej rektalni rourku at se mu ulevi a at se vykaka.
pročítám tady diskuze a koukám, že máš asi podobnou zkušenost.. mám 4 měsíčního chlapečka. ze začátku kakal několikrát denně, pak se to uptravilo na jendou za dva dny, pak jednou za deset dní. bylo tok, nic mui nebylo, když kakal, byla to nálož a, a le tekuté a žluté.. ale posldní dvě kadění, s rozestupem až tři týdny je hororm má to úplně tvrdé a hodně pláče, nemůže to dostat ven.. dneska už sem envydržela dala mu do zadečku trochu teplé vody a to pomohlo…ale nevidím to jak řešení, co nakonec pomohlo tobě a upravilo se vše??
díky