Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Není zač, u nás to zabralo, zatím. S dudlíkem máme stejný problém. Vypozorovali jsme, že když ho plive, tak je nevykrkaná a protože čeká až si říhne, tak ho plive, občas má taky žízeň. Zkus jí dát fenyklový čaj, ale ne ten od Hippu, malá mi ho prskala, přitom je chutný. Koupili jsme na radu jedné maminky tady na emiminu obyčejný sáčkový fenyklový čaj a Vája si cucne i celkem dost. Není přislazovaný jako od Hippu.
Fenyklový obyčejný máme. Ráno vypila 30 ml, ted jsem ho do ni nedostala.Kolik můžou tak vypit fenykl. caje za den?? Mame blizko stara mimca, nasi je 5 tydnu.
Ja jsem fakt mimo, mam jeste 5 ti letého kluka, ktery mi lita venku s detmi a chodim ho jen kontrolovat. Asi me z toho hrabne. Doufam, ze az prejdou horka, zlepsi se to… Nejsem schopna , cokoliv delat… A to bracha neco jist musi, dnes jsme pri vareni 3× vypla troubu, nez jsem byla schopna dodelat malemu obed…
Ptala jsem se doktorky kolik, my měly trochu problém při startu, hrozně jsme hubly, takže pí doktorka říkala, že dávat kdykoli, že je dobrý dávat klidně 15 minutek před jídlem, že to mimča mají jako aperitiv, takže těch 20 - 30 ml je akorát. Jinak jak si řekne… Už mám další poznámky, nač se mudr zeptat, protože nám Sap simplex vůbec nezabírá, aspoň mám ten pocit. Mám na poznámkách napsáno Infacol, Baby calm, Lefex. Nesmím zapomenout na laktobacily, ale s těmi máme asi smůlu, když máme Nutrilon alergy digestive care… Baby calm je čistě roslinnýho původu, takže tam taky opatrně kvůli alergiím. Musím počkat na mudr, je bezvadná a bezmezně jí věřím, protože nás vytáhla z toho nejhoršího, když malá Vája neblinkala, ale blila…
Matoušek taky špatně spí
Nemůže zabrat a všechno ho vzbudí … A to máme v báráku chládek. Vytuhne až večer a pak spí jak dřevo …
já doporučuju Ifacol, zabral skoro okamžitě.
A místo fenykláku bych zkusila kmínový. ![]()
Včera už jsem byla zoufalá, tak jsem malou dala do kočárku, pod ní podložku a plínku a nechala ji nahatou a tak jsme jely u nás na stinnou louku. Malá se smála a rajtovala v kočáru až začala brečet z přemíry volnosti. Musela jsem ji uchovat ke spánku, jenže pak je problém, jak do postýlky. Sotva začnu přehmatávat, už se budí…
Nastesti aspon spi mala v noci.Vcera vytuhla v 20 a pak jedla az v 1, coz je u nas rekord. Bohuzel ve 3 rano se ji chtelo kakat, tak jsme byly vzhuru az do 5 , pak teda spala do 8 a dnes dopo hodka, ted furt fnuka.
Silky, jak tobe spi mala v noci?
Vájum krmím tak ve 21 a pak mezi 2 - 3, pak až kolem šesté. Omlouvám se, píšu jednou rukou, Váju vzbudily prdíky, tak uspávám…
larsa píše:
Infacol je na prdíkyA je fakt dobrej!!!
Přesně tak. ![]()
Tak ja tady cely den litam,mala nemuze vytuhnout. A v 17 prijde tatinek, je s ni chvilku a od te doby spi jako dudek. Chapete to ? Manzel si delal srandu, ze byl naladeny na spanek, tak si s nim proste spinkla.
Odesla jsem z bytu ven se starsim synkem, a kdyz jsme se vratili, docela jsem nechapala, jak oba spali
larsa píše:
Infacol je na prdíkyA je fakt dobrej!!!
Infacol je stejněj jako Sabík, Espumisan, Lefax atd
Infacol Simeticonum 40 mg/ml dává se jedno kapátko 0,5ml
Lefax Suspenze obsahuje: 41,2 mg simethiconum v 1 ml (2 stlačení pumpou) suspenze
Sab Simplex obsahuje Simetikon. 1 ml suspenze (cca 25 kapek) obsahuje simeticonum 69,19 mg
Jiný je jen Baby Calm ![]()
Takže musí zabírat všechny stejně!!
No, já už jsem zoufalá, pořád ji strkat dudlíka do pusy.Chvílemi mám pocit, že z toho obě zešílíme