Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
malá dnes nezávisle na sobě od tet dostala hrníčky na učení, Nuk s Mickey MOusem a Tommee tippee na učení od 6+ hrníček explora. Jenže ani u jednoho výrobku není psáno, co vše se dá sterilizovat, např. ouška od hrníčku, nebo ten ventil na pítku, popř. objímka na savičku.Tak nevím, co vše můžu a nemůžu vyvařit.Předem děkuji za odpověď.
Podle mě se sterilizací výrobce u 6+ hrnečků nepočítá.V 10ti měsících bych nesterilizovala nic. Umysla horkou vodou mycím prostředkem.
já už jsem na sterilizaci v tomto věku používala jen sterilizacni roztok Např. Chicco . Vyráběji ho různé firmy, je k dostání i v DM a Tescu atd… Nemusíš hlídat jestli předmět snese vysokou teplotu a dají se tím umývat hračky atd…
Taky si myslim, že sterilizace neni nutná. Stačí umýt vodou a saponátem. Když ti strčí něco do pusy nebo na to jenom šáhne, tak to taky neni sterilní, ne? ![]()
Já to jen opláchnu vodou, nesterilizovala…když žere písek, kamínky, lístečky a vše co se naskytne, tak je opravdu zbytečný ![]()
luciashek píše:
Ahojda maminy,malá dnes nezávisle na sobě od tet dostala hrníčky na učení, Nuk s Mickey MOusem a Tommee tippee na učení od 6+ hrníček explora. Jenže ani u jednoho výrobku není psáno, co vše se dá sterilizovat, např. ouška od hrníčku, nebo ten ventil na pítku, popř. objímka na savičku.Tak nevím, co vše můžu a nemůžu vyvařit.Předem děkuji za odpověď.
NO, vzhledem k tomu, že se evidentně jedná o nový výrobky, tak u NUKu je přímo psáno (i u učících hrnečků), že 5 minut sterilizovat ve vroucí vodě (dnes jsem zrovna jeden nový horkou vodou prohnala
). TT nevím, nemám… Já osobně u NUKu sterilizuji vše, obvykle v mikrovlnce…
Nemusí se to, ale občas to do sterilizátoru hodím pro dobrý pocit a pravidelně pak, když má třeba rýmu…
No, já nesterilizuju, ale manža tu nade mnou celý odpolko pořád stojí a říká - už jsi jí to vyvařila? No ani nezkoušej jí to jen mít, určo to musíš vysterilizovat.Nechci se hádat
Ono jí to neuškodí.
Jinak v návodu u NUku je jen něco o 5-ti minutách vaření PP lahviček, ale nepíší, zda i toho zbytku. No, hodím jí vyvařit savičku a nádobku a zbytek umyju, kompromis.
tinpet píše:luciashek píše:NO, vzhledem k tomu, že se evidentně jedná o nový výrobky, tak u NUKu je přímo psáno (i u učících hrnečků), že 5 minut sterilizovat ve vroucí vodě (dnes jsem zrovna jeden nový horkou vodou prohnala
Ahojda maminy,malá dnes nezávisle na sobě od tet dostala hrníčky na učení, Nuk s Mickey MOusem a Tommee tippee na učení od 6+ hrníček explora. Jenže ani u jednoho výrobku není psáno, co vše se dá sterilizovat, např. ouška od hrníčku, nebo ten ventil na pítku, popř. objímka na savičku.Tak nevím, co vše můžu a nemůžu vyvařit.Předem děkuji za odpověď.
). TT nevím, nemám… Já osobně u NUKu sterilizuji vše, obvykle v mikrovlnce…
Nemusí se to, ale občas to do sterilizátoru hodím pro dobrý pocit a pravidelně pak, když má třeba rýmu…
Mě u toho NUku spíš zarazilo, že nepíšou, jestli vše nebo jen samotnou lahev a savičku. MOc semi to vyvářet nechtělo, když je na tom obrázek, ale což, asi je to na to dělaný.
teď mi došlo, že jsem Nuk vlastně vařila a přežil. Hodila jsem to tam celý a neřešila. Nechala jsem v tom stát šťávu a trochu zatouchal
…na to to teda nepomohlo.
manžel je dobrej, to je někdy jak ten můj ![]()
Tak to jo, pro manželskou pohodu bych to taky sterilizovala
A když se bojíš vyváření, tak jsou třeba sterilizační tablety Milton, dávají se do studený vody.
Já bych odkejvala, že už je to vysterilizované a vybodla bych se na to ![]()
I když já bych se spíš optala „a proč“ bez ohledu na manželskou pohodu… protože v 10 měsících mi to fakt přijde zbytečné - šišky, kamínky, trávu a nevím co ještě mu taky nesterilizuju ![]()
Holky,
tak jsem sterilizovala akorát samotný lavičky a savičku a zbytek omyla, nic se nerozpustilo, obrázek neslezl ![]()
Ja bych sterilizovala v roztoku. Ony se ty zobacky u hrnecku a brcka u tech vselijakych netekoucich flasek dost blbe umyvaji a alespon jednou tydne je poradne vysterilizovat v roztoku podle mne nezaskodi. Asi jsem strasna matka, ale sem tam se mi povedlo zapomenout v kocarku hrnek s nejakou stavou a to teda uz druhej den vypadalo… ![]()
74paja píše:
Ja bych sterilizovala v roztoku. Ony se ty zobacky u hrnecku a brcka u tech vselijakych netekoucich flasek dost blbe umyvaji a alespon jednou tydne je poradne vysterilizovat v roztoku podle mne nezaskodi. Asi jsem strasna matka, ale sem tam se mi povedlo zapomenout v kocarku hrnek s nejakou stavou a to teda uz druhej den vypadalo…
Jj, tohle určo vysterilizovat, s tím souhlasím. Ale ty objímky a ouška nechám vážně být