Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No novorozenci si moc nehrajou
… myslím, že by zatím stačil ten kolotoč, malej ho začal vnímat po tom prvním měsíci, do třetího hrál prim, protože nic nedokázal udržet v ruce …
Vůbec nic ![]()
Spoustu toho dostal, ale začal to brát na vědomí někdy k druhému měsíci, pokud si dobře vzpomínám.
A kolotoč jsme neměli vůbec ![]()
Máme spostu různej hrkaček, kousátek, plyšáků atd. ale naše malá by si klidně vystačila s obyčejnou mašličkou, flaškou od pití a mýma vlasama.
ano, ano, novorozenec nepotřebuje nic. Až tak kolem 2. měsíce by ho možná zaujal kolotoč, ale i ten mi ted přijde zbytečný, jen ti bude v postýlce překážet až budeš prcka vyndavat ![]()
od 3. měsíce je dobrá hrazdička, nebo spirála na postýlku ![]()
Neměl rád nic, u novorozenců je to zbytečné. Hraček si začal víc všímat asi ve dvou a půl měsících, uchopí je, strká si je do pusinky, ale že by si je sám chytal a nějak víc ho zajímaly, to zatím ani náhodou. Líbí se mu kolotoč v postýlce, jako první registroval slona od Lamaze, ony ty hračky Lamaze jsou hodně výrazné a barevné a na toho dokáže koukat dlouho. Pak se mu líbí klíče na kroužku, ty drží v ručičce a strká je do pusinky, jinak zatím nic jiného.
tak my mneli, taky hraci deku, kolotoc s promitanim-mimochodem super vec na usinani, par chrastitek, a nekolik plysaku, ale nejradeji dodnes ma toho nejvetsiho co jsme mu davali na spani ohrateho v mikrovlnce.
http://www.hrejiviplysaci.cz/…videk-bezovy
Příspěvek upraven 16.09.11 v 14:31
no ja uz bych mu nejradsi kupovala uplne vsechno, mame uz hromady hracek, od 0, od 3 ,od6 mesicu ale pak mame uz i auticka od roka od fisher price atd
![]()
kdyby me chlap nedrzel pri zemi tak uz ma snad i aktovku do skoly ![]()
tak je mi jasny ze si tyden po porodu nebude jezdit s vlackem a stavet lego, ale spis co tak do toho pul roku zaujalo ![]()
tak je mi jasny ze si tyden po porodu nebude jezdit s vlackem a stavet lego, ale spis co tak do toho pul roku zaujalo ![]()
no prave, ze do pul roka je zaujme tak mama a mleko
![]()
jestli chceš něco kupovat, tak kup chladící kousátka, tak využijete při zubech, náš nejmladší má teď rád motýlka od sassy, ten je na zuby super
ale stejně nejradší kouše dvojčata do nohou
jizvíková píše:
no prave, ze do pul roka je zaujme tak mama a mleko![]()
jestli chceš něco kupovat, tak kup chladící kousátka, tak využijete při zubech, náš nejmladší má teď rád motýlka od sassy, ten je na zuby super
ale stejně nejradší kouše dvojčata do nohou
vidis to ty chladici, na ty jsem tak moc myslela az jsem zapomnela ![]()
Usínáček je dobrý na muchlení, jinak já nakupuji hračky Lamaze zde jsou nejlevnější
Potom kousátka, a chrastítka do ruky ![]()
Co se týče hraček Lamaze, u nás nezaujaly ani jedno dítě..Někde jsem četla článek, že jsou děti, které přehnaně barevné paskvily nezaujmou ![]()
Nejrůznější jednoduchá chrastítka,některé i s plyšovými částmi..Hrací dečku jsme neměli..
Taky se mi lamaze nelíbí, přijde mi to přeplácaný.. náš měl nejoblíbenější obyčejnou napodobeninu spínacího špendlíku, pěkně se mu držela v ručičce a s tím si vystačil dlouho ![]()
jake jste kupovali novorozenci hracky?
mame pro malyho pripravenou hraci deku, kolotoc, nejaka ty chrastitka a klasicke ,,klíče,, a vahame jeste nad necim muckacim do postylky, co meli vasi prckove nejradsi?