Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nijak, vyroste z toho… Když ho na to upozorňuji dělá to víc. V 15 to jistě dělat nebude ![]()
Můj tříleťák si taky hraje s pindíkem. Jak řeším tuto situaci? Nijak, jen jsem mu řekla, ať si s ním hraje v soukromí pokojíčku
.
@Anonymní píše:
Nijak, vyroste z toho… Když ho na to upozorňuji dělá to víc. V 15 to jistě dělat nebude
Omyl. V 15 si s nim bude,,hrat” o to vic ![]()
@Marie432875 píše:
Omyl. V 15 si s nim bude,,hrat” o to vic
Přesně tak
ale to už nebude ze strany na stranu ![]()
A víte proč mají chlapi pindíka? Aby si měli s čím celý život hrát
![]()
@Anonymní píše:
Poslední dobou si můj tříletý syn často sahá do rozkroku. Tahá si za pindíka a když je rozčílený tak rukou kmitá přes něj za strany na stranu. Jak řešíte tato situace. Nevím co s tím.
Neřeš to, můj čerstvý pětileťák si ho taktéž intenzivně studuje od svých 3 let. A občas ho přistihnu, jak sedí u tv a vyvaluje ho ven. Dělám, že to nevidím, pro mužské pokolení je to zkrátka přirozené.
Nas Dostal kdysi plysoveho zraloka. Uspesnej kup
„jezdi si na nej“ od 3 let doted
rika, ze jde „suchlit rybu“
![]()
P. S Zvysena potreba je zrejme po tatinkovi ![]()
Nic jen vysvětlit, aby to nedělal někde venku nebo před cizími lidmi či ve školce ![]()
Přesně. Já zase dceři musela vysvětlovat, že si nemá vyhrnovat sukýnku ![]()
Prostě ať si doma dělá co chce, ale ve školce a na veřejnosti se to nedělá.
Mně vždycky při výkladu pomůže, když z toho udělám legraci tím, že vytáhnu nějakou absurdnost - že prostě jsou věci, který se nedělají, i když to jakoby „nemá důvod“. Třeba že se nechodí bez kalhot, protože jinak by lidem koukaly zadky… a ona se té představě zasměje a upevňuje si, že prostě některá pravidla platí, i když s nimi nesouvisí žádné „protože“.
Poslední dobou si můj tříletý syn často sahá do rozkroku. Tahá si za pindíka a když je rozčílený tak rukou kmitá přes něj za strany na stranu. Jak řešíte tato situace. Nevím co s tím.