Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jenisa A to znamená také co? A pro miminko je to špatné? Může být postižený?
V kolikátém jsi týdnu těhotenství. Když placenta stárně znamená to, že už nedokáže miminko plnohodnotně zásovobvat živinami, kyslíkem. Průtoky v mozku se měří právě z důvodu okysličení. Pokud jsou hraniční tak to je ještě dobré, ale určitě tě budou víc hlídat. Ono také téžko říct. Mě měřili u prvního dítěte průtoky a vypadalo to dobře a já začala předčasně rodit, malý už měl málo kyslíku. Druhé dítě, zese už mělo průtoky nic moc a po porodu nakonec jěště v pohodě. Ale u mě byl jiný problém s protilátkamy. Držím palce.
@Mína47 33tt
a pozval si mě až za měsíc
bojím se, že pokud je to teda takhle tak aby to vše dopadlo dobře ![]()
Určitě nebude postižené proto, že má hraniční průtoky, aspoň mé děti se narodili zdravé. Rodila jsem 36 a 37 týden, to je hranice kdy už se bere mimčo jako donošené. Kontrola by tedy mohla být dřív, ale zase těžko posuzovat?
@Mína47 tak hlavně aby tam mělo dost kyslíku, jsem fakt z roho bez sebe, proč neodpověděl normálně, neřekl konstruktvní odpověd, je to špatné nebo to ještě jde, atd. řekl jen, at to nechám být… tak hlavně aby tam opravdu šel kyslík, a at se narodí klidně dřív, hlavně at je v pořádku ![]()
To jsou doktoři takhle uklidní jen málokterou těhotnou. Pokud budeš sledovat pohyby tak by to mělo být v pořádku, podle toho to sama poznáš. Já jsem byla u prvního dítěte tak vystresovaná, že bych si nejraději koupila fonendoskop a poslouchala srdíčko pro můj klid. Takže ti rozumím.
@Judithkaj mě právě řekl at to nechám být a at příjdu za měsíc na pásy
ted má mimčo 2kg, ale bojím se fakt co bude za ty 4 týdny ![]()
@Mína47 naštěstí mám angelsounds, takže to je v pohodě, ale fakt s bojím aby tam šel ten kyslík a nebylo postižené či něco horšího ![]()
Ano také jsem první dítě měla hypotrofické. Kontrolují se průtoky pupečníkem i v mozku. Ale já měla těhotenství problematické tak kontrol bylo mnohem více celkově.
@Mína47 já mám právě taky furt problémy, mimčo má už i dozrálé plíce, dostalo kortikoidy, prostě furt něco
tak mě docela mrzí ta lhostejnost a kontrola za 4týdny ![]()
Když se nebudeš cítit dobře nebo se ti nebude něco zdát, jdi k doktorovi sama dříve. Nebo ještě zavolej do té porodnice jetsli nemáš jít třeba na kontrolu dřív. Ono je to lepší než si pak něco vyčítat.
Ahoj, byla jsem na posledním screeningu, kde říkal, že miminko je v pořádku a na konci mi gyn řekl, že má hraniční průtoky v mozku, nevíte co to znamená? Mám se bát? Ptala jsem se, ale nechtěl odpovědět, tak ted nevím co si myslet… Poradí někdo? Děkuji