Hrátky s batolátky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
966
1.6.05 09:20

Hrátky s batolátky

Ahojky,
mám doma čerstvé batole a jsem trochu bezradná co se týče hraček a hraní během druhého roku života. Vašek na hračky moc není, přesto se nám doma hromadí autíčka a panáčci a podobné věci. Nerada bych, aby měl spoustu věcí, se kterými si nehraje a naopak neměl ty, které by ho třeba zaujaly. Tak prosím zkušené maminy poraďte, z čeho měly vaše batolata během 2. roku radost? Co je zaujalo? Taky by mě zajímalo, kdy bychom si měli a mohly pořídit třeba nějakou nejzákladnější stavebnici, kdy si dítko začíná třeba malovat tedy od kdy mám zkusit dát mu do ruky tužku a papír? A co nějaké „hudební nástroje“, něco do čeho může třískat a vydává to zvuky??
Díky díky díky za tipy

Makýš a Vašek (rok a 12 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
1.6.05 11:42

Mykysku, můj syn je přesně ten typ jako tvůj a jediné s čím si kdy vyhrál byly dřevěné špalíčky všech možných tvarů a miluje je doteď (6 let), přestože má doma spousty lega. Stačí zajít k nějakému šikovnému stolaři a poručit si kolik čeho potřebuješ a nebo si za pár halířů nabrat odřezky a doma je začistit smirkovým papírem. Je to k nezaplacení a nezničitelné, naše Bětka 11m si s nima už hraje taky.
 Radina

• Citovat
  • Upravit
2901
1.6.05 13:06

Ahoj Makýš :)

U nás má úspěch:
1. houpačka ve futrech dveří
2. vkládačka šnek od fisher price
3. auto od Chicco (z toho ji nejdřív bavil hrací panel, teď vyndá sedátko a vozí v tom panenky), občas ji na něm vozíme, ale to ji až tak nebaví
3. panenky - miminka (to u Vaška asi nehrozí:)) a plyšáci
4. chrastítka
5. dětské varhany (koupili jsme je s manželelm na zkoušku, jen takový obyčejný za stovku. Dali jsme jí je v roce - a světe dicv se, muzicíruje o106. Akupodivu loudí docela příjemné melodie:)
6. a pak klasika, jako např. mobily (jo, vidíš, dětský mobil!!), ovladače, klíče, kolíčky na prádlo, kastroly v kuchyni .. atd.

Didaktické hračky moc nemusíme, spíš ty, co vyluzují zvuky a dělají rámus.
Tužku na čmáránií jsem jí zkoušela dát, ale zatím ji to nic neříká.

Pa, zdravíme Vašíka

Baghira a Eliška 13.5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 16:08

Radino, mě zaujaly ty dřevěné špalíčky, můžeš o nich ještě něco napsat? Třeba jak velké a jaké tvary, já nemám tolik fantazie :oops: . Naše děti se mi zdá taky skoro nic nezajímá, jo kluka auta, ale jinak žádná sláva. Nejvíc je baví otravovat maminku :D :D :D :D :D . Eventuelně foto by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
2.6.05 12:46

Pimpo, nejvíc máme špalíčků vysokých 10cm a 2×1cm. Pak nějaké 10cm válečky (ty jsme si řezali doma ze starých garnýží) + z tvrdé překližky čtverečky 8×8cm. Mě na ten nápad přivedl můj strýc, který měl doma kdysi ještě před synkovým narozením vzorek takové špalíčkové stavebnice s asi 1000 kousků a bylo to neskutečně drahé. Sice s tím máme trošku problém, protože syn je teď začíná slepovat lepidlem a dělá si z toho tanky a lunochody a holčička olizuje to zaschlé lepidlo. Budu jim to muset nějak poctivě rozdělit k hraní =o).
 Radka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí