Hrdlo těsně pro prst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
562
19.9.12 10:33

Kéž by!! musím mizet, pak jsem zase mrknu, zatím se mějte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.9.12 10:33

@zoubky tak se natlakuj burcakem :mrgreen:, ja kdyz nic, tak v nedeli tu mame detskej bazar, na kterej se moc tesim, tak se uklidnuju tim, ze ho treba jeste stihnu. Jinak jsem z toho cekani na prasky.

dneska se ale neco deje, ale vypada to na poslicky :nevim:, neprijdu si teda jako zkusena druhorodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
19.9.12 10:34

Holky, asi záleží hodně na doktorech, já měla první termín 30.3. a druhý 5.dubna a malá se narodila až 18.dubna, bylo to 42+5 od prvního termínu a 41+6 od druhého termínu, který brali jako výchozí… každopádně přeji hodně štěstí a rychlý porod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymně07
19.9.12 10:39

Když jsem rodila syna byla jsem asi od 37 týdne na špičku prstu..nakonec porod vyvolávali ve 40+4 pro velikost plodu…v 9 mi praskli vodu..za hodinu přišel, já už v bolestech, ale snesitelnejch, ale pořád jen na špičku prstu, takže asi v 10 hodin mi napíchli oxitocin, to se pak teda rozjelo a ve 12:43 byl malej na světě. Dneska mám termín a nic se neděje :-( a jsem zavřená, ani ta špička prstu tam není…a bojím se vyvolávaného porodu jako blázen

• Citovat
  • Upravit
3126
19.9.12 11:10

Mě porod vyvolávali když sem byla na dva prsty otevřená, s takovým nálezem jak ty jsem trajdala myslím 3 týdny :lol: a porod po vyvolání může být i rychlý, naše miminko bylo na světě od zavedení 1/3tabletky za 3 hodiny :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.9.12 11:32

Holky já nevím. Pokud máte těhotenství bezrizikové, na vyvolání bych nešla. Normální těhotenství trvá 38-42 týdnů, to je moda akorát našich doktorů v ČR VŠECHNO ORGANIZOVAT a rejpat do přirozeného procesu. Odmítnout se dá všechno a posunout taky.
Není nad přirozeno.
Vím, o čem píšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 11:36

@suik Já koukám každý den, zda tě tu někde zahlédnu nebo si už užíváš miminka :hug: :mrgreen: Včera mi právě Dr. řekla, že normálěn by nechaal přenášet do 42.tt, ale u mě si to netroufne. Poslední slovo budou mít lékaři v nemocnici v úterý, takže tam mám přijet na 100% s taškou a připravená, že mi vyvolají :think:
Taky můj první prod vypadal jinak - rychlé a nečekané rupnutí vody v 37+2.tt a bolesti jen 2hodinky. Teď jako druhorodička pořád plaším z jakéhokoliv píchnutí, protože jsem tehdy neměla nani poslíčky, žádné bolesti ani tlaky, takže nyní mi to přijde divné :oops:
No, všem přeji rychlé a pohodové porody a halvně zdravá miminka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 11:39

@berry4 To je právě to, co je valstně rizikové :nevim: U mě třeba by nechali, ale prý dle vyšetření je miminko veliké a nemuselo by mít dašlí dva týdny na přenášení dost místa a plodové vody, tak proto mě ženou na vyvolávačku…i když s tím nejsme moc nadšená, tak si nedovolím riskovat, že by se mu něco stalo, když jim zakážu vyvolávání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymně07
19.9.12 11:47
@berry4 píše:
Holky já nevím. Pokud máte těhotenství bezrizikové, na vyvolání bych nešla. Normální těhotenství trvá 38-42 týdnů, to je moda akorát našich doktorů v ČR VŠECHNO ORGANIZOVAT a rejpat do přirozeného procesu. Odmítnout se dá všechno a posunout taky.
Není nad přirozeno.
Vím, o čem píšu ;)

To je pravda..mám zasebou oba dva druhy porodů teď mě čeká 3 jsem 40týden a odhad váhy je 3900 :-( přenášet 14 dní tak bude mít snad 4.5 kila :-(

• Citovat
  • Upravit
14856
19.9.12 11:51

@zoubky furt v celku.....ted teda taky nevim na cem jsem. Minule mi taky trochu odtekla voda a za dalsich 24 hodin se dostavily pravidelne kontrakce, jinak to bylo sem tam.

ted mi je nejlip na balonu, to se nedeje nic, jakmile ale zalezu do pelechu, ze si zdrimnu, hned neco prijde, ale je to kratky. Vany jsem mela dve a neudelalo to nic, ani zlepseni ani zhorseni.

tady nechavaj prenaset 10 - 14 dni po terminu, z toho taky teda nejsem odvazana, ale doufam, ze to nenastane, nachystana dle dr. jsem, ale otazka je, jak moc je to spolehlivej ukazatel. Jinak budu prostouchavat babskejma radama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.9.12 11:53

Me nikdo vahu nikdy nerikal :nevim:, nemam tuseni kolik. Dcera mela 3 kila, ted bych to odhadovala na malounko vic, ale asi ne moc, bricho nemam velky a nic jsem nepribrala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@zoubky zkoušeli ti udělat alespoň hamiltona? Pomoci tomu přirozeně? No víš co, to, co u nás nazvou doktoři rizikovým ( tvoje důvody), by za hranicemi maximálně denně monitorovali a dali tomu šanci. U nás se prostě napíše termín a matko trp, je to v zájmu dítěte.
Samozřejmně je to o člověku -lékaři, o jeho úsudku. Diskusi se meze nekladou, já bych si určitě nechala vysvětlit rizika a důvody k jejich počinu, potom se zkusila domluvit na jiných možnostech ( hamilton) a kdyby do tří dnů nezabral, budiž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

S tímhle nálezem můžeš mít mimino v břichu ještě do Vánoc. :mrgreen: Ne, teď vážně. Jako chystat se to k porodu může, ale taky nemusí. Na tom konci člověk nikdy neví. Já byla pořád zavřená, nakonec mi udělali den po termínu Hamiltona s nálezem „hrdlo na špičku prstu“ a druhý den jsem šla na vyvolání. Zavedli tabletu, do hodiny jsem byla otevřená na dva prsty a za další hodinku a půl byl synátor na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 12:10

@berry4 Hamiltna mi ještě nezkoušeli, možná v té nemocnici. Já mám doktorku, která si všechny monitory a vyšetření(pokud opravdu nejde o rizikové a život ohrožující problémy) dělá sama do 40.tt. Je jediná ve městě, ostatní lékaři posílají na monitory do nemocnice už od 38.tt, kde Hamiltona dělají častěji :nevim:
Ale jak jsme se tak dočetla na vyvolávání a HAmiltna se názory různí, pro někoho byly tyhle věci hrozně bolestivé, že lezli po zdi, a někomu to nepřišlo horší než kontrakce u normálního porodu :nevim:
No, uvidíme, dítě musí ven tak nebo tak, takže se nechám překvapit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 12:12

@suik Já měla Kubíka velkého - 37+2.tt 3700g a 53cm. Nyní mám u dalšího odhady stejné, proto prý budou raději, když nebudu přenášet do 42.tt, ale uvidíme v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí