Hrdlo těsně pro prst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
19.9.12 12:21

@zoubky :lol: jo jo, paní doktorka má za takových mamin peníze, moje dobrá kamarádka měla taky takovou lékařku, nakonec šla prostě sama do porodnice, aby měla monitory, protože její obvodná dr by si ji tam nechala snad do skonání světa.
Ještě, že šla, je malá, drobná, v porodnici jí udělali vstupní uz, naznali, že má dítko opravdu velké, udělali Hamiltona a ona druhý den porodila. Přirozeně.
Nakonec má další dítko, to bylo ještě větší, tentokrát to ale nechali na přírodě, rodila přiorzeně tuším 41plus 3, bez nástřihu, žádné poporodní porannění, nic. ;)
Já bych to na obvodní dr nenechávala, oni nemají takový rozhled a úsudek, jako samotní porodníci, ti přeci jen dokáží posoudit jinak stav a co rizika. :nevim:
Ano, každá vnímáme Hamiltona či vyvolání jinak, ono taky je důležité, nakolik jsou porodní cesty na to, či ono připravené. Od toho se potom odvíjí celý průbeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 12:33

@berry4 Nevím, zda za mě má tolik peněz(teda i za jiné maminy), aby se jí vyplatilo třeba riskovat zdraví miminka i matky. Tím neříkám, že riskuje, jen si na ní neztěžuju, že mě vede až do konce 40.tt. Spíš mě to uvidilo, že ostatní holky mi říkají, jaktože nejsme vedená už v nemoncici :nevim: Nevím, mi zase přijde zbytečné lítat do nemocnice, trávit na chodbě třeba i 3hodiny s ostatníma matkama v dusnu a tahat se o pár židlí, když můj lékař(kterého považuji za dobrého odborníka) usoudí, že jsem OK :think:
Samozřejmě bych jinak mluvila, kdybych měla s doktorkou špatnou zkušnost nebo bych jí dle svých pocitů nevěřila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
19.9.12 12:41

@zoubky
já abych pravdu řekla, to že mi dělali hamiltona sem se dozvěděla, až když sem nahlédla do papírů, kde to bylo napsané. Nějak sem to ani nepostřehla :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.9.12 12:41

Píšeš, že tě chce poslat na vyvolání. Tzn. že až tak „bezriziková“ nejspíš nejsi.
Navíc nevím, jestli je standartní, aby jsi někam přijela a rovnou ti vyvolali porod. Alespoń u nás, co vím, se tohle nepraktikuje. Vše je o předchozí domluvě a převážně se nejprve zkouší jiné, přirozenější metody.
To není o riskování, myslím, že ty, které to určitě potřebují ( vysoký tlak, jiné komplikace) určitě do porodnice odesílá, kdy je třeba.
Já ti ji nechci hanit, ale vím, jak to chodí a na čem všem si doktoři snaží „vydělat“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.9.12 12:56

@berry4 @zoubky tady v Nemecku je celkem bezne, ze si doktor nechava pacientku do terminu, po terminu bych mela do porodnice, ale hned v pondeli pujdu jeste k nemu a mozna ho ukecam jeste na jednu, pak bych tam i jela. Pro me to je teda neuveritelna uleva. Ted jsem u nej ani nebyla tak casto, chodi ke me domu PA.

porodnici nemam extra daleko, ale nemame auto, dite sice ve skolce, ale jestli bude nemocna, tak jsem v prdeli, doslova. Musim tam MHD a jeste pesky a vzhledem k tomu, ze jsem rada, ze dojdu tech par metru k doktorovi, tak si to moc neumim predstavit tam chodit uz od driv. 8o

pak co dva dny ci co den uz vubec ne

me se hamilton teda moc nezda, asi bych ho ani nechtela.....ja jsem ochotna zkusit ricinovy koktejl, nebo skorico-sporysovy caj, nebo co mi jeste PA doporuci a tim vic asi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 13:00

@berry4 Tak domluva byla tento týden telefonická i papírová mezi mojí dr. a nemocnicí. Samozřejmě si mě ten den vyšetří i v nemocnici a rozhodnou si sami, ale dle pokynů si mám vzít tašku sebou a počítat s pobytem a vyvoláním kvůli miminku…takhle mi to bylo podáno :nevim:
O lékařských postupech(ne přímo gynekologických a porodnických) taky vím své, takže vím, jak chodí pomyslné „vydělávání si“ lékařů na pacientech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 13:03

@suik Mně doporučují klasiku - sex, hodně procházek, burčák, teplé sprchy a nebo fakt umýt ta okna, na která čekám už dva měsíce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.9.12 13:15

@zoubky sex budiz, ale nechce se mi do nej…na okna teda fakt prdim, ne ze by nepotrebovaly :mrgreen:, ale to se akorat strhnu a nebudu mit silu na porod.

zatim jsem zkousela svarak, nic moc :? …pak pry treni bradavek, z toho mam osypky, jen si to predstavim.

ovsem ten burcacek :think: :mrgreen:

chodit by to ale chtelo, minule jsem to v porodnici prochodila, po schodech, okolo porodnice a pomohlo, tak to se mozna prekonam. Ale nebyla jsem takovej lazar. Ted vstanu z mice a mam pocit, ze mi spodek upadl na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 13:25

@suik Tak na sex taky nemám náladu…a hlavně nevím, zda by to byl opravdu ten pravý SEX :think: :mrgreen: :mrgreen: :oops: A to jsem si říkala, že dkyž budu lítat kolem staršího syna, že se bude rodit dřív…a prdlačky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.9.12 13:30

:lol: holky vy mně bavíte :D. Když si vzpomenu na svůj poslední vyháněcí rituálochaoss… mám z toho osypky po celým tělě. Musela jsem kvůli svému zdr. stavu rodit před tp, bylo to naplánované na 38 tt, ale kdeže. Přes všechny ty koktejly, sex mi lez už i ušima, obskákala jsem snad mrakodrap, umyla okna celý ulici, stala se zmně pomale alkoholička a ono velký NIC. Prostě cesty zamklý na 1OO západů a basta. Všichni z toho na nerv, já v klidu, hledali skulinky a zkoušeli nemožné.
První hamilton nevyšel ( nedivím se), o týden později a o týden posunutý termín porodu mi ho dr udělala se vší vervou a já třetí den na to porodila. Takže jsem nakonec porodila 39plus3, naštěstí přirozeně.
Přeji vám, at´to dopadne co nejlíp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
19.9.12 19:34

Díky za názory holky. je super vědět, že někdo s vyvolávaným porodil tak rychle. ono je to fakt individuální no. takže zítra uvidíme :) ostatním přeju taky hodně štěstí a at je to rychlý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
19.9.12 19:43

@Bauerkaa Drž se zítra a ať to dobře dopadne :hug: Trošku Ti závidím, že už „to“ budeš mít za sebou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.9.12 14:58
U nás se taky chodí do 40tt k obvodnímu gyndr. Od 36.tt každý týden KTG, v termínu porodu předává do porodnice, není na tom nic divného. Je to středisko o více lékařích. Ségra chodí k dr. do sousedního města a je to tam stejně :nevim: Na nemocniční péči není nic lepšího :nevim: Můj dr. je zástupce primáře v nemocnici, ambuluje jen 1× týdně mimo nemocnici, takže jde i o stejného doktora, tak proč ne. Já tam budu chtít chodit do 40+0. Pak případně do nemocnice, ale třeba porodím :palec:
@zoubky píše:
@berry4 Nevím, zda za mě má tolik peněz(teda i za jiné maminy), aby se jí vyplatilo třeba riskovat zdraví miminka i matky. Tím neříkám, že riskuje, jen si na ní neztěžuju, že mě vede až do konce 40.tt. Spíš mě to uvidilo, že ostatní holky mi říkají, jaktože nejsme vedená už v nemoncici :nevim: Nevím, mi zase přijde zbytečné lítat do nemocnice, trávit na chodbě třeba i 3hodiny s ostatníma matkama v dusnu a tahat se o pár židlí, když můj lékař(kterého považuji za dobrého odborníka) usoudí, že jsem OK :think:
Samozřejmě bych jinak mluvila, kdybych měla s doktorkou špatnou zkušnost nebo bych jí dle svých pocitů nevěřila 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.9.12 15:12

@Tamaris U nás právě většina obvodních gyndr. posílá od 38.tt rovnou do nemocnice na KO :think: Ale jak říkám, mně je to šumák, pokud Dr. ví, co dělá :mrgreen: No, zítra termín porodu a stále nic, takže jdeme na vinobranní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.9.12 15:49

@zoubky No a kamarádka z Brna mi říkala, že od nich posílají od 36. do por. Je to různé.
Užijte si vinobranní!!! Taky bych měla někam vyrazit a porod popohnat :-) Termín za cca10 dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí