Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojk maminky doktor mi poradil abych v takových teplech například jako bylo dneska skoro 30 malý dávala trochu převařené vody, V čem jí to mám dávat nechci zkazit těchniku sání kojení. Děkuju za rady a tipy
Myslím, že ve 4 měsících už techniku kojení nezkazíš ..... Ale pro klid duše bys to třeba mohla dávat stříkačkou - normálně ji kup v lékárně, nějakou větší. Vodu můžeš mít s sebou v lahvičce, a pak vždycky jen nabrat do stříkačky a šup miminku do pusy. Případně můžeš taky lžičkou, ale to mi přijde docela nešikovné, ale třeba by ti to tak taky vyhovovalo.
ahojky
taky prodávají savičky podobné bradavce poptej se v lékárně ![]()
aby ses neunahlila,moji male i v nejvetsich vedrech stacilo materske mliko,cokoliv jine plivala,takze na dr moc nedej a klido casteji koj:)
Ahojky taky si myslim ze staci kojeni..a taky si myslim ze ve 4mesicich uz kojici techniku nezkazis…
Dávala bych jí pití normálně ve flašce, aby si pomalu začala zvykat na flašku. Techniku kojení tím nezkazíš, už je na to velká a to pití ji budeš dávat jen sem tam a ne furt, takže když přitom budeš kojit, tak si myslím, že na to nezapomene. Dáváš dudlík? (To by ti taky mohlo kazit styl kojení) Pokud jo, tak jí to půjde z té flašky docela dobře.
Malej teď když mu dám čaj, natáhne téměř celou savičku do pusy, že to vypadá, že nedostává vůbec najíst. Nevíte holky od kdy mohu dát normální čaj a ne granulovanej, slyšela jsem že kazí zuby.Máte nějaký typ co dětem chutná, abych tam nemusela přidávat cukr?
Já bych teda právě na flašku zbytečně nezvykala, proč…
Malá pije z takového hrníčku s gumovou „násoskou“ z Tesca, mají růžový a modrý, s obrázkem králíčka. Z flašky stejně neuměla, když jsem to zkusila… Píšou na něm že od 4. měs.
Předpokládám, že budu kojit tak do roka??? (malé bude 8 měs.) a pak už případné umělé mlíko dostane do nějakého hrnečku.
Anonymni píše:
aby ses neunahlila,moji male i v nejvetsich vedrech stacilo materske mliko,cokoliv jine plivala,takze na dr moc nedej a klido casteji koj:)
Taky jsem v létě častěji kojila. Podle naší MUDr. je přidávání vody zase zcela zbytečné. Ale už vím, že co MUDr. , to jiný názor. Tak se člověk nakonec musí řídit vlastním rozumem. Já jsem tedy pro častější kojení ![]()
ahoj, tak my asi od 5m dáváme vodu, prestoze jsem do 7m jenom kojila, ale prave aby mela v teple vic vody a aby si taky zvykala na jinou tekutinu, tak nam to radil dr. dali jsme ji rovnou ten nekapaci hrnecek, na flace vubec nikdy nebyla, kojeni se absolutne nepokazilo, kojime krasne doted a hrneck paradne ovlada, pijde z nej uz asi 2 mesice uplne sama. nevim, mozna ta flaska je zbytecny mezistupen.
Podle mě stačí taky kojit, třeba častěji tím si vezme jen to přední mlíko, které je právě určeno k pití.
Pokud chceš dát i tak vodu, tak u takhle malého mimča po lžičkách u trošku staršího z obyč hrníčku.
Vigantol určitě taky dáváš lžičkou.
pomoc!mam dvou a pulletou dceru,porad pije z lahve.pred dvema dny jsem se uz nastvala vyhodila jsem flasku a dala ji hrnek.za den vypila 1deci.kazdy mi rikal ze az bude mit zizen bude pit i z hrnka ale neni to tak.zizen nezizen radsi nebude pit nez aby pila z hrnka.druhy den jsem ji zas dala lahev a vypila ji celou.nevim si rady asi bude mit lahev do deseti ![]()
Já bych to nevzdávala, ať se naučí pořádně hrníček a ona si zvykne, do té doby bych doplňovala tekutiny polívkama, melounem a ovocem.
Ahoj taky si myslím že stačí kojení i podle mé dr. Ale když jsem šla k jinému dr (má byla na dovolené), tak říkal že ve vedru bych měla dávát čaj. Co dr to jinej názor. Malé jsem dávala heřmánkový čaj jen když byla nastydlá a to z flašky s dudlíkem na čaj mají ho všude a techniku sání jsem nazkazila stále krásně papala. Tu flašku z tesca jak nikdo psal jsem také později koupila a je super. Pa