Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, mám asi hloupý dotaz:
Chceme zkusit našeho Tomíka nechat spát u našich(zatím spinká jen doma),,, a tudíž potřebuji koupit postýlku. Lákala by mně ta cestovní, co jde skládat.(nechci tu obyčejnou, aby našim doma překážela) ale u této je psáno, že je většinou JEN do 15 kilogramů dítěte.
Tuším, že první rok dítě přibírá rychle, pak se hmotnost pozastaví????= Tomášek má v 9 a půl měsíci 10.100g. kdy tedy zhruba dosáhne těch patnácti? - třeba až za ten rok? Mně by stačilo, používat tu postýlku tak do dvou let jeho věku,,pak už bude stopro schopen spinkat ve velké posteli,,,,víte jak to myslím????
děkuju za informace
Lena ze sprňat
Ahoj Leni. Anežka je sice drobná (ale rozhodně ne hubená), ale už měla tři roky a váží 14,4 kg. Průměrná hmotnost (podle růstového diagramu) holčiček ve dvou letech je něco málo přes 12kg, u chlapečků je to 13kg. Takže bych se nebála. I když kamarádčin chlapeček je o čtvrt roku mladší než Anežka a má prý 20kg. Mám doma z internetu stažené percentilové grafy a podle něho (a tebou uvedených hodnot) by mohl Tomík ve dvou letech vážit cca 14kg.
Ahoj, my pocitame, ze malej bude cestovni postylku pouzivat tak do 3let, s tim, že ted do ni koupime matraci, uz ho ty sprusle tlaci a neni schopny tam spat.
A od kamaradu tam klucina taky spi a ma 3 roky
Jinak malej mel v roce 11.2kg a ted myslim, že uz skoro nic nepribral, naopak zhubl, jak beha.
Ahoj, Sára má teď 15,8kg
a drobek fakt není, ale tlustá taky ne.
Léňo, podle mně se výrobce jen jistí (těmi 15 kg), ve skutečnosti to unese mnohem víc!!! My máme nějakou takovou obyč. cestovní postýlku … a řádí v ní moje holky obě najednou - jedna má 9 kilo, druhá 18
a postýlka se ani nehne.
Jinak když se ptáš, jak rychle děti přibývají … moje holčičky ukrutně rychle přibývaly v prvním půlroce … a pak už strašně pomalinku. Určitě je to individuální, každý má jiné dispozice.
Koukala jsem jen pro zajímavost do průkazky, starčí dcera měla ve 3 letech 13 kilo a v 5 letech 18 .. tak těch 15 mohla mít tak ve 4 letech. ale ona je odjakživa spíš drobnější…
Myslím, že si s těmi 15 kg nemusíš vůbec lámat hlavu a klidně tu postýlku kup ![]()
Hele Amálka má teď 13,5kg … v půl roce měla 8kg, v roce 10kg, a teď teprve 13,5
Ta váha se zastaví a postýlku bych klidně koupila. Tak yje rozdíl mezi tím, když v ní 15kg dítě skáče a když jen leží a spí…
Moje 5ti letá, 18ti kilová dcera v ní spala několik týdnů … protože chtěla, ne proto, že by neměla postel:) A pohoda … opravdu si myslím, že se tím výrobce jistí, ale ve skutečnosti jsou testované na mnohem větší zátěž.
jé, moc děkuju za vaše rady a názory!
A za vysvětlení přibírání,mně právě Tomík začal DOST přibírat po tom půlroce(co začal papat příkrmy) a i teď mi přijde „až moc pěkný“ chichi
ale s větší mírou pohybu se určo přibírání zarazí. ![]()
To jste mně uklidnily,,,takže do jí jdeme
díky moc.
Baghiro, pobavilas mně, že v ní řádí obě cícorky najednou, chichi tak teda ta něco vydrží! ![]()
Ahoj, Zuzka měla ve dvou letech cca 14 kg (je dost vysoká) a pochybuju, že by v cestovní postýlce ještě chtěla spát (nedá se z ní utéct
). V zá:,–(ě jsme postýlku používali jenom loni. Takže si myslím, že vám bude taky stačit.
(Na druhou stranu můj bratr měl 14 kilo v šesti, a stejně by mu to tak dlouho nevydrželo zas kvůli velikosti
)
Lenko - Vojta měl v 6m 7kg (kojený), v 12m 10,15kg a v 18m 12kg - jak běhá, netloustne tak rychle… ale jinak je to taky ten tip, co rychle přibíral po příkrmech. taky myslím, že výrobce se jistí, stejně jako u kočárků - většina má taky nosnost 15kg…
cestovní má u mých rodičů a bude v ní spát určitě do 2let.
jinak moje neteř má v 5letech 14kg ![]()
Ahoj, u nás v roce váha přes 12 kg, ve dvou letech 15 kg - u mladšího. U staršího v roce váha přes 12 kg, ve 2 letech 13,5 kg, pak už přibíral jen trochu. Teď, ve 4, 5 letech má 18 kg. Já bych do té postýlky šla, nosnost není potřeba striktně dodržovat.
Ještě já z posledního anonymního příspěvku - v postýlce na návštěvách chce spát i náš starší. L.