Hrníčková buchta, nedaří se

82
25.4.17 09:56

Hrníčková buchta, nedaří se

Ahoj ženy,

ano, ve svých téměř dvaatřiceti letech neumím péct, jsem věčná začátečnice a s troubou si nedokážu podat ruce :).

Ve čtvrtek mám svůj poslední den v práci před nástupem na MD, chtěla bych kolegům v kanclu něco připravit, ale kromě štrůdlu a nepečených dezertů ze zakysané smetany nezvládám nic.

I ta primitivní hrníčková buchta mi nevykyne a mám z ní jen mazlavou placku na plechu tak 1 - 1,5 cm. Prosím jak na ni, aby byla hezká a chutná? Vím, že se moc na rozlučku nehodí, ale jako… víc fakt nezvládnu.

Moc děkuji za rady :).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4527
25.4.17 10:00

@Anneli já pro tyto účely dělám moučník Míša a nikdy se mi nestalo, že by se nepovedl
https://recepty.vareni.cz/misa-rezy-1/

Hrníčkovou dělám tak nějak od oka normálně s KPDP a problém nebyl taky nikdy. To stejné obyč piškotová roláda nebo šlehačková roláda bez mouky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8019
25.4.17 10:01

Ja bych to tak nehrotila, myslim, ze nejaky lehci dezert s piskoty, zakysankou a ovocem ma rada vetsina.

Jinak tohle je ta nejjednodussi hrnickova babovka ever.
https://www. toprecepty. cz/recept/17175-babovka-hrnickova-olejova/

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4527
25.4.17 10:04

@vonajebohyne tak nějak, nebo tiramisu, to je taky rychlé a jednoduché

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11695
25.4.17 10:23

Tak se nemoř s pečením, ale udělej třeba do papírových košíčků falešné rafaelo (plechovku salka nebo zkaramelizovaného salka smícháš s kokosem, vezmeš hrudku hmoty, zatlačíš tam mandli, pokusíš se z toho ukoulet kuličku, tu obalíš v kokosu a dáš do košíčku a je to - jsou i složitější recepty s máslem apod., ale u nás se vždycky dělalo jen tohle a všem to chutnalo), nebo se inspiruj u dalšího nepečeného vánočního cukroví (na těchhle akcích většinou frčí spíš menší drobné pohoštění), k tomu udělej nebo kup pár chlebíčků a je to.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
171
25.4.17 10:24

Ahoj, zkus tenhle recept https://recepty.vareni.cz/…a-bublanina/
Je to strašně jednoduchý recept, na fotce teda nevypadá nejlépe, ale když ji peču doma, krásně vyběhne, a chutná moc dobře. Všechno nandám do misky, pak vezmu mixér a nejméně 5 min šlehám aby se dělali v těstě,,bublinky,, a pak dám péct.. Přijde mi, že když se to pořádně nerozšlehá tak je právě jak píšeš mazlavá placka 1,5 cm :) :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1226
25.4.17 10:26

@Anneli

dělám výbornou hrníčkovou buchtu - čokoládové řezy s kokosem :* jestli chceš, dám info do zpráv. :dance:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10708
25.4.17 10:29

Udělala bych to co umíš a chutná rodině, nepečené „dortíky“ jsou fajn a i ten závin není špatný, co zkusit udělat závin klasický a pak třeba pro ty, co nejí sladké ještě se šunkou, sýrem, popř. paprikou? No a mě se teda také vždy hrníčkové podaří, dělám jen ty, nezapomněla jsi tam dát prášek do pečiva? Tak pěknou rozlučku a neboj, většině bude určitě chutnat cokoli a těm co ne, tak by remcali při čemkoli!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3294
25.4.17 10:29

Taky se mi nestalo, ze by nevykynula. Nicmene ja osobne bych si radeji dala nepeceny dort se zakysankou nez „suchou“ buchtu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
419
25.4.17 10:33

@Anneli vetsinou je u buchet dulezite vyslehat vejce s cukrem do peny. A kdyz je v receptu psano hrnek oleje tak nikdy nedavat. Max pul hrnku. Olej dela z testa nizke placky. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2332
25.4.17 10:37

Já dávám do hrnkové buchty místo mléka podmáslí-buchta je potom pěkně vláčná, recept nepoužívám, dělám od oka. Jinak já osobně bych udělala tu nepečenou „buchtu“ s ovocem, nebo udělala chlebíčky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3154
25.4.17 10:39

A proto Bůh stvořil cukrárny :lol:
Nedělala bych si z toho hlavu, nakoupila bych zákusky a rozlučku si beze stresu užila ;)

Jinak základ hrnkove i jiné lite buchty, kypřící prášek patří zamíchat do mouky, jakmile je v těstě tekutina, tak rychle domichat a hned strčit do rozehřáté trouby. A samozřejmě adekvátně velkou nádobu na pečení, když chceš péct na plech, tak ti většinou jedna dávka nestačí, alespoň já z běžných dávek uvedených v receptech peču v pekáči.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2663
25.4.17 10:46
@ASAndrea píše:
@Annelidělám výbornou hrníčkovou buchtu - čokoládové řezy s kokosem :* jestli chceš, dám info do zpráv. :dance:

Můžu taky poprosit? :kytka: Děkuju!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
25.4.17 10:54

Tak hrníčkové recepty jsou podle mě naprd. Já mám hrníčky od 150 do 450 ml. A babo raď, který použít, když se mají dát 2 vejce :D
Není nad jasně sdělené pokyny v mililtrech či gramech. U vajec jasné označení S M L.
I ta polévková lžíce mě neskutečně irituje.
:mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3154
25.4.17 10:59

Já včera pekla perník, 2 hrnky hladké, prdopec celý, po 1 hrnku od cukru, oleje, mléko, 2 vejce, 2 PL kakaa, 2PL koření do perníku, lžička vanilkového extraktu.
Byl luxusní, vláčný, kyprý. Bylo toho na pekáč, vrazila jsem ho do 200 stupňů, stáhla na 180, pekla horkovzduchem cca 30 min.
Kdyby se na něj dala ještě čokoládová poleva, posypal by se kokosem, tak by určitě obstál i jako rozlučkový moučník. Ale zcela narovinu přiznávám, že peču odmalička a že splacat hrnkovku tak nějak mimochodem při vaření večeře mi nedělá sebemenší problém. Takže si možná ani nedokážu představit, co všechno může být pro nováčka úskalí.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat