Hrozící potrat

54
11.7.22 21:10

Hrozící potrat

Ahoj holky, jdu si znovu pro radu, zkušenosti atd….včera jsem jela do nemocnice po menším špinění, které mě dost vyděsilo. Jsem v 7.týdnu, doktor v nemocnici do zprávy jako diagnózu napsal “Hrozící potrat” a poté mi vysvětloval a ukazoval dle UZ že údajně mám část kde se bude tvořit placenta, že by mělo byt více uchycené než mám nyní a trochu mě děsil s tim co může nastat, pokud by uchycení bylo takové jako nyní. Dnes jsem byla u svého gynekologa, srdíčko údajně stále tluče, a jsem na rizikovém. Chci se zeptat mate některá podobnou zkušenost. Jaká je šance když srdíčko stále tluče, že vše dobře dopadne. Podbříšek mě chvílemi bolí více chvílemi vůbec. A dávám si klidový režim. Do včerejška jsem užívala Utrogestan vkládáním, nyní mi bylo doporučeno zapijet. Prosím máte někdo zde podobne zkušenosti a jak dopadlo… :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
507
11.7.22 21:39

Ahoj, měla jsem diagnozu hrozící potrat, odlucujici se plodové vejce, to bylo ve zprávě z nemocnice, par dni na to u mého doktora vše v poradku a plodové vejce spi vedle me :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.7.22 21:39

To je těžko říct… Tady v tom úplným začátku je to hop nebo trop a klidem ani utrogestanem se to nezmění. Vím, o čem mluvím, je to hrozný, ale časný potraty jsou běžný, většina žen v mým okolí ho má za sebou. Lehko se řekne, já vím, ale nemá smysl se trápit :kytka: Přeju ať to dopadne dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 21:56
@Sl.Kockova píše:
Ahoj, měla jsem diagnozu hrozící potrat, odlucujici se plodové vejce, to bylo ve zprávě z nemocnice, par dni na to u mého doktora vše v poradku a plodové vejce spi vedle me :)

A bylo to také v takto brzkém stádiu…? Já se modlím a doufám, že vše dobře dopadne a 27.7 při kontrole se dozvím dobré zprávy ač je to ještě hodně daleko, ale snad budou zprávy dobre. Dnes mi můj doktor řekl i to, že takto brzy nemohou říct zda jde o jednoho prcka či mohou byt dva…? Nu dvojčátka jsou můj sen, ale nyní budu rada i za jedno zdravé mimi hlavně ať se dočkám svého štěstíčka :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 22:04
@Lily Evans píše:
To je těžko říct… Tady v tom úplným začátku je to hop nebo trop a klidem ani utrogestanem se to nezmění. Vím, o čem mluvím, je to hrozný, ale časný potraty jsou běžný, většina žen v mým okolí ho má za sebou. Lehko se řekne, já vím, ale nemá smysl se trápit :kytka: Přeju ať to dopadne dobře!

Zažila jste něco podobného…? :( Jestli ano, moc mě to mrzí. Já stále se držím naděje, že pokud bije srdíčko a bude i 27.7 tak že naděje je. A ač o tom nerada mluvím a nepřipouštím si to, tak pokud by mělo dojít na nejhorší tak tělo by přeci nedrželo plod další dny či týdny, ale chtělo co nejdříve dat z těla pryč nebo se pletu…? Já doufám že pletu, a že naděje stále ještě je. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
11.7.22 22:25

@Nikoletha musela jsem si na zprávy z pohotovostí pořídit nové desky, tolik jich bylo a na všech je,,hrozící potrat” (Od 9tt). Dneska mě tenhle,,hrozící potrat” kope uvnitř břicha jako zběsilý a zítřkem vstupujeme do 3.trimestru🙏.
Nicméně je to buď a nebo a nikdo nedokáže říct, jak to dopadne. Já měla štěstí (ikdyž pořád není nic vyhrané), ale spousty maminek ho neměly🥺.
Držím palce, aby vše dobře dopadlo🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
11.7.22 22:28
@Nikoletha píše:
Zažila jste něco podobného…? :( Jestli ano, moc mě to mrzí. Já stále se držím naděje, že pokud bije srdíčko a bude i 27.7 tak že naděje je. A ač o tom nerada mluvím a nepřipouštím si to, tak pokud by mělo dojít na nejhorší tak tělo by přeci nedrželo plod další dny či týdny, ale chtělo co nejdříve dat z těla pryč nebo se pletu…? Já doufám že pletu, a že naděje stále ještě je. :andel:

Ne vždy si s tím tělo poradí. Před tímhle komplikovaným těhotenstvím jsem byla v prosinci na revizi pro zamlklé těhotentství.
Na jedné prohlídce srdíčko tlouklo a o 14 dní později už ne. Tělo celých 14 dní nepoznalo, že se něco děje, měla jsem všechny příznaky těhu a dle ultrazvuku to vypadalo, že se přestalo vyvíjet v období první kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 22:37
@Mamina 86 píše:
@Nikoletha musela jsem si na zprávy z pohotovostí pořídit nové desky, tolik jich bylo a na všech je,,hrozící potrat” (Od 9tt). Dneska mě tenhle,,hrozící potrat” kope uvnitř břicha jako zběsilý a zítřkem vstupujeme do 3.trimestru🙏.
Nicméně je to buď a nebo a nikdo nedokáže říct, jak to dopadne. Já měla štěstí (ikdyž pořád není nic vyhrané), ale spousty maminek ho neměly🥺.
Držím palce, aby vše dobře dopadlo🙏.

Já doufám že si za rok budu moci říci také jak jsme to zvládli a že vše dobře dopadne :andel: ač strach je teď velký a moc si přeji byt alespoň už v půlce 2.trimestru kdy snad už je naděje větší :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 22:42
@Mamina 86 píše:
Ne vždy si s tím tělo poradí. Před tímhle komplikovaným těhotenstvím jsem byla v prosinci na revizi pro zamlklé těhotentství.
Na jedné prohlídce srdíčko tlouklo a o 14 dní později už ne. Tělo celých 14 dní nepoznalo, že se něco děje, měla jsem všechny příznaky těhu a dle ultrazvuku to vypadalo, že se přestalo vyvíjet v období první kontroly.

Jej :,( tak já doufám že snad za 16 dni srdíčko nám bude stále tlouci :,( ač mám velký strach. Z dnešního UZ je opět vše větší vývoj tam je a já pevně věřím, že bude i nadále, ač mě včerejšek velmi vyděsil. A netuším co si mám představit pod docházenim do poradny Rizikového těhotenství co se tam děje nebo o čem to je a co to obnáší…? Jestli více sledování a testů nebo…. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.7.22 22:42

@Nikoletha potratila jsem na konci prvního trimestru. Tehdy jsem se hroutila, dnes, o dvě zdravé děti později mi to připadá jako biologický proces - některá těhotenství se udrží, jiná ne. Ale ono se to snadno takto bere, když už člověk ty zdravý děti má, no.
Co se samotného potrácení týče, leckdy to trvá týdny, než to tělu „dojde“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 22:44
@Lily Evans píše:
@Nikoletha potratila jsem na konci prvního trimestru. Tehdy jsem se hroutila, dnes, o dvě zdravé děti později mi to připadá jako biologický proces - některá těhotenství se udrží, jiná ne. Ale ono se to snadno takto bere, když už člověk ty zdravý děti má, no.
Co se samotného potrácení týče, leckdy to trvá týdny, než to tělu „dojde“.

Jej to je hrozne :( tak to budu mít velký strach než bude další kontrola 27.7 je daleko…..tak snad srdíčko funkci nevzdá a prcek bude bojovat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
11.7.22 22:45
@Nikoletha píše:
A bylo to také v takto brzkém stádiu…? Já se modlím a doufám, že vše dobře dopadne a 27.7 při kontrole se dozvím dobré zprávy ač je to ještě hodně daleko, ale snad budou zprávy dobre. Dnes mi můj doktor řekl i to, že takto brzy nemohou říct zda jde o jednoho prcka či mohou byt dva…? Nu dvojčátka jsou můj sen, ale nyní budu rada i za jedno zdravé mimi hlavně ať se dočkám svého štěstíčka :andel:

V 7tt už lékař určitě pozná, jestli se jedná o dvojčata nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.7.22 22:50
@kavenka píše:
V 7tt už lékař určitě pozná, jestli se jedná o dvojčata nebo ne.

Mě dnes tvrdil, že je ještě moc brzy na vše, proto se v tom co kdo z doktoru mi říká už ztrácím :( ač si myslím sama za sebe že by to poznat také již měl
Přijde mi jak když ho každé mé vyšetření obtěžuje a když se na něco zeptám tak mi odsekne…. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.7.22 22:51

V začátku je to vždy buď a nebo. První těhotenství nic podezřelého a nakonec zamlklé, druhé i přes srdíčko to bylo na UZ od začátku „divné“ a opět zamlklé. Třetí jsem měla nejméně příznaků, špinila atd. a jediné došlo do zdárného porodu :srdce: Vím, jak je to těžké s těmi myšlenkami, ale nemá cenu ze zaobírat, co a jak… každé těhotenství je trochu jiné. Někdo ti tu napíše, že v podobné situaci donosil zdravé miminko v termínu a někdo v zdánlivě příznivější situaci potratil. Dopadne to tak, jak se v okamžiku spojení spermie a vajíčka předurčilo. „na průběh těhotenství je zaděláno v okamžiku spojení“, říkává můj opravdu vzdělaný gynekolog, a má pravdu. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
11.7.22 22:53
@Nikoletha píše:
Mě dnes tvrdil, že je ještě moc brzy na vše, proto se v tom co kdo z doktoru mi říká už ztrácím :( ač si myslím sama za sebe že by to poznat také již měl
Přijde mi jak když ho každé mé vyšetření obtěžuje a když se na něco zeptám tak mi odsekne…. :(

To mě mrzí. Nepřemýšlela jsi o změně gynekologa? Já bych zkusila někoho obvolat jestli nepřijímá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí