Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ve středu jedeme sjíždět s rodinou Vltavu od Vyššího Brodu až do Boršova. Byla jste některá v těhu na vodě?
Jsem začátek 6m…Počítám s tím, že jezy samozřejmě sjíždět nebudu a vodu pojedu jen třeba max 3 hodky dopoledne a pak budu do kempů dojíždět autem, i tak mám ale lehce obavy, vlastně nevím z čeho
Tak mě jen zajímá, jestli některá z vás také v těhu sjížděla a zda bylo vše ok? ![]()
Ne, gynekoložka mne to nedoporučila. A to je sama velmi sportovního razeni.
@mackA159 píše:
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to nebezpečný.
Sjížděla jsi někdy Vltavu? To se jen vezeš, zapádluješ, na pohodu, jezy jsou občas a ty se dají obějít po nohách… To není sjíždění na rozbouřené řece ![]()
@ofelie08 píše:
Sjížděla jsi někdy Vltavu? To se jen vezeš, zapádluješ, na pohodu, jezy jsou občas a ty se dají obějít po nohách… To není sjíždění na rozbouřené řece
proč se ptáš když si to sama tvrdě obhajuješ???
@ofelie08 píše:
Sjížděla jsi někdy Vltavu? To se jen vezeš, zapádluješ, na pohodu, jezy jsou občas a ty se dají obějít po nohách… To není sjíždění na rozbouřené řece
no jak kdy a jak kde…
Teď jednoho vytáhli v Krumlově (po třech dnech). Ale tak proč se ptáš, když pak nechceš slyšet opačný názor?
Záleží, jak se cítíš, jak velký a neohrabaný břicho, jak dobře umíš na vodě fungovat, jak „kvalitní“ bude spolujezdec.
Já bych se asi bála a jela jako doprovodné vozidlo, náhoda je blbec a nechtěla bych se někde v peřejích cvaknout a pak se modlit, abych se neflákla o šutr.
Kolikrát sem z vody přijela obouchaná…
@ka2ka píše:
proč se ptáš když si to sama tvrdě obhajuješ???
Prosím tě, kdo si to tvrdě obhajuje? Ten, kdo nikdy nesjížděl Vltavu má představu, že „sjíždět“ vodu je jako na rozbouřených řekách co vidíte v televizi při předtsavě, že když vypadneš, tak se omlátíš o skály a kameny…Proto dodávám informaci. Vodu sjíždím už šestý rok, teď mám v plánu i v těhotenství. Nikdy jsme se s raftem nepřevrhli, pádlování vemou kluci za mě, a mě jen zajímá, zda to někdo jel také
Pokud se na to cítíš tak asi v pohodě. Já jela v 5. měsíci úsek Pěkná - Nová Pec s partou dětí a v pohodě. Ale není to dlouhý úsek. Celý den v lodi bych sedět nechtěla.
@Mar__tanka1983 píše:
no jak kdy a jak kde…
Teď jednoho vytáhli v Krumlově (po třech dnech). Ale tak proč se ptáš, když pak nechceš slyšet opačný názor?Záleží, jak se cítíš, jak velký a neohrabaný břicho, jak dobře umíš na vodě fungovat, jak „kvalitní“ bude spolujezdec.
Já bych se asi bála a jela jako doprovodné vozidlo, náhoda je blbec a nechtěla bych se někde v peřejích cvaknout a pak se modlit, abych se neflákla o šutr.
Kolikrát sem z vody přijela obouchaná…
Já nikdy, zajímal mě jen názor. Nicméně jsem už našla smysluplnější diskuzi na modrém koníkovi
Kdyby šla tahle smazat, tak smažu
@JancaS84 píše:
Na raftu nebo kanoi?
na velkém raftu v 6ti lidech
No mně by teda kromobyčejně prudila ta vltava v hlavní sezoně, kdy je narvaná lidma. A teda taky neusátlé dojíždění k autu a přejíždění autem.
Pokud jsi zvyklá jezdit na vodu, tak nic nebezpečného na tom není, zejména když pojedete na raftu a nebo té žluté těžké obludnosti, budou zase vedra, takže prochladnutí nehrozí.
Ale osobně bych si místo toho našla nějakou dovolenou, kde si reálně odpočinu a ne takhle na půl chvíli na vodě, furt někam jezdit a pak tvrdnout sama v kempu, než dorazí zbytek.
Dej na svuj pocit.
Mela by ses citit v bezpeci.
Pokud ne, kasli na to a delej doprovodne vozidlo.
@Lucka1111 píše:
Pokud se na to cítíš tak asi v pohodě. Já jela v 5. měsíci úsek Pěkná - Nová Pec s partou dětí a v pohodě. Ale není to dlouhý úsek. Celý den v lodi bych sedět nechtěla.
Paráda ![]()
@ofelie08 píše:
na velkém raftu v 6ti lidech
Jo tak to bych jela, když se jen povezes. Na kánoi ne.