Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mutlice píše:
V začátku je to vždy buď a nebo. První těhotenství nic podezřelého a nakonec zamlklé, druhé i přes srdíčko to bylo na UZ od začátku „divné“ a opět zamlklé. Třetí jsem měla nejméně příznaků, špinila atd. a jediné došlo do zdárného poroduVím, jak je to těžké s těmi myšlenkami, ale nemá cenu ze zaobírat, co a jak… každé těhotenství je trochu jiné. Někdo ti tu napíše, že v podobné situaci donosil zdravé miminko v termínu a někdo v zdánlivě příznivější situaci potratil. Dopadne to tak, jak se v okamžiku spojení spermie a vajíčka předurčilo. „na průběh těhotenství je zaděláno v okamžiku spojení“, říkává můj opravdu vzdělaný gynekolog, a má pravdu. Držím palce
U nás se povedlo hned na první dobrou co jsme si řekli že se začneme snažit o mimi, a dle výpočtu termínu atd…to vše vychází že hned napoprvé i přes mou diagnózu polycystickych vaječníků, proto bych si moc přála aby to vyšlo
a zároveň termín vychází na znamení Vah což byla má zesnulá babička, která pro mě byla vším termín mám 27.2.2023 babi se narodila 19.3 pochybuji že bych přenášela tak dlouho, ale magické by bylo 3.3.2023 já ročník 1993 tak by to bylo cele takové magické a pro mě velmi silné znamení
že mi babi poslala shora ten největší dar ![]()
@kavenka píše:
To mě mrzí. Nepřemýšlela jsi o změně gynekologa? Já bych zkusila někoho obvolat jestli nepřijímá
Spíše asi budu chodit jen k jinému do stejne ordinace, je jich tam více a střídají se, a pokud další návštěva bude stejného rázu tak jen budu chtít termíny kontrol k jinému. Protože vždy poslouchám stejnou hlásku “Slečno jsem po noční mám za sebou operace a jsem unavený” pokaždé když se ptám na něco co mi není jasné či zda je vše v pořádku ![]()
@Nikoletha píše:
U nás se povedlo hned na první dobrou co jsme si řekli že se začneme snažit o mimi, a dle výpočtu termínu atd…to vše vychází že hned napoprvé i přes mou diagnózu polycystickych vaječníků, proto bych si moc přála aby to vyšloa zároveň termín vychází na znamení Vah což byla má zesnulá babička, která pro mě byla vším termín mám 27.2.2023 babi se narodila 19.3 pochybuji že bych přenášela tak dlouho, ale magické by bylo 3.3.2023 já ročník 1993 tak by to bylo cele takové magické a pro mě velmi silné znamení
že mi babi poslala shora ten největší dar
Noooo, hele já být tebou nejdu na to tak složitě v té hlavě. prostě příroda. Když jsem potratila poprvé, řekla mi doktorka „Ještě že to bylo takto brzo, buďte ráda“, já si tehdy říkala, že něco tak necitlivého neznám, postupem času a zkušeností jsem přišla na to, že měla 100 % pravdu. Tyhle „ezo“ cestičky, proč a jak ti vyšší moc seslala těhotenství, co a jak to znamená a že na první dobrou…
přeju ti to, ale příroda prostě ví, co dělá a ty si případné srovnání se s nezdarem /mimochodem potratem končí asi třetina tehotenství/ hrozně ztěžuješ tímto potápěním se do nitra vyšších významů. Přeji ti, aby to dopadlo, když ne, je to těžké, racionální ženská má ale větší šanci to vstřebat a jít dál ![]()
@Mutlice píše:
Noooo, hele já být tebou nejdu na to tak složitě v té hlavě. prostě příroda. Když jsem potratila poprvé, řekla mi doktorka „Ještě že to bylo takto brzo, buďte ráda“, já si tehdy říkala, že něco tak necitlivého neznám, postupem času a zkušeností jsem přišla na to, že měla 100 % pravdu. Tyhle „ezo“ cestičky, proč a jak ti vyšší moc seslala těhotenství, co a jak to znamená a že na první dobrou…přeju ti to, ale příroda prostě ví, co dělá a ty si případné srovnání se s nezdarem /mimochodem potratem končí asi třetina tehotenství/ hrozně ztěžuješ tímto potápěním se do nitra vyšších významů. Přeji ti, aby to dopadlo, když ne, je to těžké, racionální ženská má ale větší šanci to vstřebat a jít dál
Já pevně doufám že bude vše dobré a 27.7 na dobré cestě. Že nedojde na nejhorší scénář. Bolesti v mem životě už bylo dost, je na čase trochu i toho štěstí
ač s prckem budeme jen 2, tatínek po zjištění že to vyšlo totiž úplně otočil, komunikuje sporadicky a měsíc už nemá čas a má toho jakoby hodně v práci…..ale pro mě je teď nejvíce to malé, aby bylo zdravé ![]()
@Nikoletha vis jeste to malinko upresnim, nektera nestesti jsou hrozna jen urcitym uhlem pohledu. Pro tebe by bylo ted nestesti, kdybyses 27.7.dozvedela, ze tehotenstvi neprosperuje. Pro kazdou zenu by to byla rana. Ver ale, ze mnohem horsi je zazit toto pozdeji nebo rodit treba postizene miminko. Nekdy je zdanlive nestesti vlastne stesti, jen to logicky vidime zuzenou optikou. Nevim, co te potkalo v zivote, ale potrat v prvnim trimestu je vazne jeste milosrdny. Samozrejme nejlepsi je na prvni pokus porodit zdrave miminko. Tak by to melo byt a prala bych to i tobe.
zvlast, jestli to nemas jednoduche. Ale chci jen rict, ze kdyz si myslime, ze nas potkalo nestesti, casto si ani nedokazem predstavit, ze to muze by o dost silenejsi… Drzim pesti, at se dozvis na UZ dobre zpravy
ale kdyz ne, ver, ze priroda vi, co dela.
@Mutlice píše:
@Nikoletha vis jeste to malinko upresnim, nektera nestesti jsou hrozna jen urcitym uhlem pohledu. Pro tebe by bylo ted nestesti, kdybyses 27.7.dozvedela, ze tehotenstvi neprosperuje. Pro kazdou zenu by to byla rana. Ver ale, ze mnohem horsi je zazit toto pozdeji nebo rodit treba postizene miminko. Nekdy je zdanlive nestesti vlastne stesti, jen to logicky vidime zuzenou optikou. Nevim, co te potkalo v zivote, ale potrat v prvnim trimestu je vazne jeste milosrdny. Samozrejme nejlepsi je na prvni pokus porodit zdrave miminko. Tak by to melo byt a prala bych to i tobe.zvlast, jestli to nemas jednoduche. Ale chci jen rict, ze kdyz si myslime, ze nas potkalo nestesti, casto si ani nedokazem predstavit, ze to muze by o dost silenejsi… Drzim pesti, at se dozvis na UZ dobre zpravy
ale kdyz ne, ver, ze priroda vi, co dela.
Přesně - kdyby v životě bylo největší utrpení potrat v prvním trimestru, byl by to nesmírně šťastnej život ![]()