Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojj, mám problém a štve mě to. Mám fakt hrozné vlasy mám je zkrepatělý, roztřepený až k hlavě. Vlasy jsem si už několikrát zastřihávala, používám produkty na zničené vlasy ale je to hrozně hnusný a furt kvůli tomu brečím ![]()
@SiNNa17 píše:
Ahojj, mám problém a štve mě to. Mám fakt hrozné vlasy mám je zkrepatělý, roztřepený až k hlavě. Vlasy jsem si už několikrát zastřihávala, používám produkty na zničené vlasy ale je to hrozně hnusný a furt kvůli tomu brečím
No a od čeho jsou tak zničené
barvíš je? žehlíš je? Kulmuješ je?
Zkus kvalitni sampon repair a kondicioner, melo by snad pomoct. Vlasy nezehlit. Krepate vlasy je dobre vyfoukat pres kartac.
A zastřiháváš je profesionálními kadeřnickými nůžkami? Pravidelně 4-6 týdnů? Z čehokoli jiného se ti budou třepit. A nemáš třeba vlnité vlasy? Ty mám taky krepaté, když je učešu - vyžadují úplně jiný přístup.
@ztracena_brambora spíš mi je zastřihávala kadeřnice, mám lehce vlnité vlasy, ale že zpodu je mám doslova „zmáčkné“ fakt hnusné
Přestaňte používat šampony se sulfáty. Máte od toho úplně přesušené vlasy. Kupte si nějaký bez sulfátů a myjte vlasy maximálně jednou za tři dny. Smývatelný kondicioner nahraďte tím ve spreji. Nastříkejte pouze do délek. A pak také pouze do délek vmasírujte trochu oleje (jojobový, arganový…) Absolutně v ničem z toho nesmí být sulfáty - to je základ.
Možná se vám první měsíc budou ty vlasy naopak trochu mastit. Svažte je a vydržte to. Brzy se to srovná…
A měla jsi je takové vždy? Asi máš prostě takový typ vlasů ne? S tím nic moc neuděláš, jedině promastit, aby to tak nevypadalo.
Jaký šampon používáš? Kolik ti je let?
Nechybi ti zinek? Minimalne tim nic nepokazis, kdyz si ho budes doplnovat. Je dobry i na imunitu. ![]()
@SiNNa17 píše:
@Rotha nojo… Vtipný
Tak ptáš se na emiminu, proč se nezeptáš u doktora, v lékárně, v kadeřnictví?
Brambory též nechodíš kupovat do sklenářství přece. ![]()