HSG - Olomouc

1976
13.5.11 19:34

HSG - Olomouc

Ahoj holky, čeká mě příští, nejpoději přespříští týden HSG. Mám se po neděli přijít domluvit s doktorem. Bude mi to dělat můj gynekolog, ale protože je třeba rnetgen, tak říkal, že to provedeme ve fakultce na rentgeovém pracovišti.
Zajímalo by mě, jestli jste to některá v Olomouci v nemocnici absolvovala. Jak říkám, podrobnosti se od doktora dozvím po neděli, ale jsem nedočkavá :-)
To že to bude bolet to čekám.
Zajímá mě spíš praktický průběh. Doktor říkal, že je to tak na 15 minut a pak půlhoďky poležet jestli nebude alergická reakce. Ale tady všude čtu jak tam byli holky od rána do večera.
Já si to představovala tak, že dojdu, někde v kabince si odložím do půl těla, lehnu (bude tam něco jak gyn. křeslo?), udělají vyšetření a hotovo?
Nebo se musím převlíkat, jít na pokoj…?? Nikdy jsem v nemocnici nebyla a ráda bych to zvládla jen takhle jako rychlou návštěvu… Dokonce jsem si představovala, že pak půjdu do práce, nebo ne??
Prosím prosím o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4123
13.5.11 20:03

Ahoj,já toto vyšetření podstupovala před cca 4roky. Dělala mi ho dr.přímo z Caru Olomouc. A bylo to tak,že jsem přišla,vyslíkla se do půl těla položila se na lehátko,tam mi dr vstříkla takovou látku (tento zákrok byl bolestivý,chvilka,ale nepříjemná bolest - dr.popotáhla dělohu). No a potom se to lehátko se mnou zvedlo do svislé polohy a dr.pod rengenem zjišťovala zda tá kontr.látka protekla vejcovodama a zda stekla dolů…no látka mi sice vejcovodama protekla,ale zadržela se pod něma,takže dr.mi řekla,že tam jsou zřejmě srůsty. Později (asi za rok) když se mimčo stále nedařilo, jsem podstoupila laparoskopii,kde zjistili,že tam žádné srůsty nejsou a nikdy nebyli,no takže asi tak. Za mě bych už na tohle vyšetření nešla,bylo bolestivé a nic se nezjistilo :nevim:, údajně je již zastaralé a moc se nedělá....... Jo a po tom vyšetření jsem šla hned domů s doprovodem,už jsem tam neležela. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
13.5.11 20:25

Jé díky Luci, to mě uklidnilo. KOnečně to někdo popsal realisticky. Všude tu nacházím příspěvky plné zvracení, nezladatelé bolesti…
Já to budu mít podobně. Bude mi to taky dělat můj Dr., a na krev a na prohlídku jdu k němu a hned jak budou výsledky tak se domluvíme na vyšetření. Jen mi vrtá hlavou jak rychle se můeme domluvit, když jdu k němu 5 dc, to se dá objednat třeba 2 dny dopředu?
Ale uklidnilo mě, že je to fakt rychlý a žádný převlíkání a ležení v nemocnici.
A proti té bolesti jsi něco dostala?

Mě to Dr doporučil dřív než laparo, protože nemám žádné indikace ke srůstům a je to rychlé ne tolik náročné jako laparka s anestezií. Kdyby bylo něco špatně, tak mě laparka nemine.
Můj Dr dělal 12 let v CARU a říkal, že se to vyšetření dnes zbytečně opomíjí, že svůj význam v těchto případech má a šetří tělo víc než operace.
A když bude všecko ok, tak hned další cyklus budu mít další inseminaci se stimulací, aby se zedla pravděpodobnost.
Protože u nás není ani na jedné straně shledaný zatím žádný problém.

A koukám že už máš prďolky!! A dvě, gratuluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
13.5.11 21:13

Jé, tak to mne by taky zajímaly zkušenosti s hsg ve FN v Olomouci. Pokud dostanu o víkendu MS, ráda bych si na hsg zašla, páč se snažíme třetím rokem a zatím příčina není jasná krom hraničního spermiogramu, tak bych ráda věděla, zda tekutina proteče nebo zda mne bude čekat laparka, které bych se raději vyhla (hlavně kvůlu riziku antibiotik při laparce, ATB mi dělají problémy).
Zajímalo by mne, jak dlouho trvá domlouvání - jestli se před hsg dělají kultivace z pochvy nebo se rovnou objednává na hsg.

• Citovat
  • Upravit
1976
13.5.11 21:19

Nunu, já jsem s tím domlouváním taky zvědavá Jak jsem psala, bude mit o dělal můj Dr. Mám přiít hned po MS na krev - což pokud přijde MS zítra bude v pondělí, hned jak budou výsledky tak za doktorem domluvit vyšetření, což by bylo nejpozději ve středu - to budu 5 dc.A ot už moc času k vyšetření nezbývá, aby se stiho do ovulace. Takže se asi do 3,4 dní musí domluvit. Asi to bude objednávat přímo doktor…uvidíme, napíšu.. :wink:
Jinak já krom krve nic řešit nebudu, možná udělá doktor UTZ, ale ten dělá vždycky když dojdu.
Já myslím, že to zatím ve fakultce zní příjemně, jinak holky o jiných nemocnicích psali, že tam byli dýl, že tam na to pořádě nebyli zařízení a tak.

My se teda snažíme 13 měsíců a jsem netrpělivá…příčina žádná..máme za sebou dvě inseminace. A dokto mi teď navrhoval další se stimulací injekcemi. DO čeho bych šla!! Ale právě proto musí být jistý ty průchodný vejcovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
13.5.11 21:26

Ahoj Rusty, mně by měla MS dorazit o víkendu (těhu test mám negativní) a hned jak dorazí, chci se domluvit se svým doktorem, jestli by mne neposlal na hsg v Olomouci (taky nemám dobré ohlasy od kamarádek na hsg v okresních nemocnicích, kde třeba na rentgenologii nemají gynekologické stoly a víc to pak bolí).
A na ten odběr krve jdeš, aby se vyloučil zánět nebo proč? Snažím se zesumírovat, jestli mám šanci stihnout hsg ještě tenhle cyklus, co přijde, páč přístí cyklus jedem na imunologii do Plzně na odběr hlenu v plodných dnech, takže by to asi nemělo být těsně po prohnání kontrastní tekutiny čípkem. Jsem zvědavá, jestli teď to hsg budu mít šanci stihnout.
Budu moc vděčná za Tvé zkušenosti :-D

• Citovat
  • Upravit
1976
13.5.11 21:31

Jj, prý krevní obraz, sedimentace atd..aby se vyloučila nemoc, zánět.. prostě abych byal ready :-)

ty jo, do Plzně? Co tak daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
13.5.11 21:36

Nunun, já ti te%d psala na jiné diskuzi. Můj Dr. mi dělal te%d dvě inseminace. A před nima dělal postkoitální test (s odběrem hlenu o styku) a ten nevyšel..což bylo zřejmě Clostilbegytem, který zahušťuje hlen.
Pak mi při inseminaci dělal test na sklíčku - smíchal spermie s mým odebraným hlenem při ovu. A spermijky byly živ a čilé ještě dlouho po…

S otu průchodností už budeme mít vpodstatě všchna možná vyšetření a jsme domluvení že do prázdnin ještě asi dáme inseminaci s injekcemi a pak uvidíme…
No a tím můj milý pan gynekolog vyčerpá své možnosti co je schopný v ordinaci udělat a půjdem někam do CARU nebo tak…

tak proto se ptám na tu Plzeň, co nás ještě čeká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
13.5.11 22:22

Rusty, nejkomplexnější imunologii dělají buď v Podolí nebo v Plzni a v Plzni jsou kratší čekací doby. My máme na imuno indikaci, protože manžel má leukocyty ve spermatu a já jsem náchylná k vaginálním zánětům, tak se dá čekat, že ta imunita je zblblá.
Ani jsem nevěděla, že clostil zahušťuje hlen :-o

• Citovat
  • Upravit
1976
13.5.11 22:31

Tak to jo, tak uvidíme co nás čeká dál, třeba taky pojedem do plzně .. :nevim:

Já měla Clostil v únoru - na zvýšení pravděpodobnosti otěhu. Krásně mi vyrostli folikuly, ale měla jsem nízkou sliznici a negativní postkoitální test. Prý působí proti estrogenům, taže se tělo zblbne a tvoří víc vajíček. Ale na někoho působí hodně proti estrogenům..a ty sou dobré k růstu sliznice a ovulačnímu hlenu. No a u mě to bylo takhle…

Takže od té doby jsem ho nebrala. A protoe normálně ovuluju, tak jsme měli inseminaci v přirozeným cyklu. Ale když se dvakrát nezadařilo tak je možnost stimulovat přímo hormony a tím to podpořit. Ale ty mi dotor bez té průchodnosti nedá.

A jak jste na tu Plzeň přišli? Já mám šikovnýho doktora, ale asi tohle zatím není na řadě, nic neříkal. Záněty jsem nikdy nemívala. Spermio je též vpohodě. Tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
14.5.11 09:19

Holky,no já si to už přesně nepamatuji,už je to přece pár let zpět :lol: . Ale myslím,že to bylo tak,že jsem 1DC zavolala do nemocnice a tam mě objednali hned za pár dní,musí se to stihnout do ovulace. Být vámi,tak si hned první den menzes do fakultky zavolám a domluvím se.

Ano,je pravda,že je to nejrychlejší způsob zjištění průchodnosti vejcovodů - o tom žádná.
A co se týká bolesti,jde to vydržet a hlavně je to chvilková bolest,dá se to přežít. Po tom jsem byla naprosto v pohodě jen břicho mě bolelo jako u ms,nic hroznýho. Jo a trochu jsem po tom špinila,tak si nezapomeňte vzít slipovku.

Na bolest mi tam nic nedávali. Jo a dělala mi to dr.Oborná a byla moc příjemná,vše mi vysvětlila.

Tak ať vám to dobře dopadne :wink: a hlavně ať se brzy dočkáte :-) . U nás se taky nanašel žádný problém a mimča se nám podařila až po více jak 5letech snažení a na třetí pokus IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
14.5.11 09:27

My byli na imunu i v Praze a i v Plzni.....v Plzni nám dr.řekla,že ať jdeme do darovaných spermií.....byli jsme z toho špatní,naštěstí dr.v Reprofitu nám řekl,že spg je naprosto v pohodě a měl pravdu :mrgreen: .

No ještě jedna věc…já podstupovala 2IVF ve FN Olomouc,nepodařilo se a ani žádný mrazáček…potom jsem přešla do Reprofitu a hned se podařilo,máme dvě nádherné děti a ještě mrazáčky…takže doporučuji Reprofit. Moc mě mrzí,že jsem tam nešla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
14.5.11 09:29

Rusty,imuno vyšetření ať už v Plzni nebo v Praze bych podstoupila až kdyžtak po neúspěšném IVF (někteří dr.tam posílají až po dvou neúspěšných IVF),tak proto tě tam dr.ještě neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
14.5.11 12:07

Ahoj :mavam:
Jo, přesně, na imunologii obvykle musí být indikace - třeba časté záněty (já mám po vytržení krčních mandlí od puberty chronický zánět krku + jsem náchylná k vagin. zánětům), což by dávalo tušit, že tělo nezvládá boj s patogeny a může se navíc ke spermiím chovat jako k patogenům. Někde nejdřív dělají postkoitální test než odešlou na imunologii.

Jinak já chodím do Reprofitu a na zákroky mne odtud posílají do FN v Olomouci, tak někdy si člověk nevybere :think:

• Citovat
  • Upravit
1976
14.5.11 18:37

Mě postkoitální test dělal doktor v cyklu, kdy jsem brala Clostilbegyt, a vyšel negativní. Udělal mi tedy odběr krev na protlátky proti spermiím a ten byl ok. Tak říkal, že to byo asi tím Clostilem, že jsem měla nepůchodný hlen. A když mi po inseminaci dělal test na sklíčku - přítelovi spermie a můj ovulační hlen přežívali tam pěkně.
I tak říkal, že ta iseminace to kdyžak obchází…no uvidíme, pravda, že zatím se snažíme rok a ješě eí třeba dělat nějaké hrozé závěry.

Luci, mě bude objednávat můj Dr. Mám jít hned na začátku cyklu na krev a gyndu - to půjdu v pondělí ráno. Hned jak budou výsledky jdu za ním a on se se mnou domluví - takže zřejmě zavolá do nemocnice a objedná termín. Hlavně abych byla fit, cítím se, jak kdyby na mě něco lezlo. Ale to je asi tím, že mi řekl že podle krve musím být zdravá , a jak nervozním, tak si vsugerovávám příznaky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí