Kontrola děložního čípku

Anonymní
12.5.11 11:40

Kontrola děl.čípku

ahoj holky,omlouvám se za inko,ale je to pro mě dost ožehavé téma.Chtěla jsem se zeptat,hodně čtu a často se v různých diskusích objevuje,že si dotyčná kontroluje děl.čípek…Jsem asi z marsu :roll: ,ale můžete mi poradit,jak se to dělá?Já vím-zní to divně,ale já měla za to,že tohle kontroluje pouze lékař,nikdy by mě nenapadlo,že si ho můžu nějakým způsobem zkontrolovat i sama…Snažíme se s manželem o mimi a já se dočetla i to,že podle čípku prý je možné poznat ranné těhu,tak proto se po tom pídím… :-? Poradíte mi? :?: :?: :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
12.5.11 11:48

Kontrola čípku sama o sobě chce hodně cviku a klidně pár cyklů trvá, než se člověk naučí rozeznávat různé drobné nuance, taky to chce dodržovat jistá pravidla a stejné podmínky. Většinou to bývá používáno pouze jako součást symptotermální metody - jako doplněk k měření bazální teploty a kontrole hlenu děložního hrdla, tyto dva ukazatele jsou často o dost spolehlivější. Jakožto ukazatel raného těhotenství je to jeden z nejméně spolehlivých příznaků, neukáže se zdaleka každému a v době, kdy už by něco napovědět mohl (kolem vynechané menstruace), už bývá obvykle daleko spolehlivější klasický těhotenský test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
12.5.11 13:03

Pokud máš trochu cvik, stačí 2-3 cykly, tak se podle poševního hlenu dobře pozná ovulace a pak taky signalizuje otěhotnění. Doporučuju nastudovat symptotermální metodu popsanou na rodině.cz. Mě to pomohlo a mimi se má čile k světu! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 13:30
masinka9 píše:
Pokud máš trochu cvik, stačí 2-3 cykly, tak se podle poševního hlenu dobře pozná ovulace a pak taky signalizuje otěhotnění. Doporučuju nastudovat symptotermální metodu popsanou na rodině.cz. Mě to pomohlo a mimi se má čile k světu! :dance:

Ovulaci na sobě krásně poznám,jednak podle výtoku a jednak podle bolesti v podbřišku-tak den,max.den a půl…Ale těhu,to nevím,protože u prvního dítka jsem byla naprosto bez příznaků-teda aspoň jsem se tak nezkoumala,v té době jsem ještě neměla net,takže spoustu znaků těhu se dozvídám až ted co se o to přes net zajímám.Jedinej,kterej jsem měla,byl naprostý pocit žízně a s tím spojené i močení,ale od porodu to mám neustále-chodím čůrat jak beruška :lol: ,jsem náladová,unavená,malátná,prostě klasické symptomy těhu,ale to bych byla těhu 6 let :-D :-D :-D Tak jsem si říkala,že třeba ten čípek něco napoví…Upřímě,ani nevím,kde ho hledat a jak :oops: :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
5358
12.5.11 13:57

Stačí ve sprše jednu nohu pokrčit a jako při zavádění tamponu zašátrat uvnitř. Některé ženy ho ale prý samy ani nenajdou! Čípek je pro mě jasně hmatný úplně dole na zadní straně, výčnělek, uprostřed hrbolatý, možná jakoby prohlubeň. Ranné těhu bylo poznat ještě před termínem MS, kdy se čípek stáhnul a ztvrdnul. Jinak ovu značí myslím lepkavý čirý hlen „bílek“ - u spermií oblíbený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 14:25

Děkuju,večer ho zkusím „najít“ :palec: takže by při případném těhu měl být tvrdý?A po jak dlouhý době od početí?

• Citovat
  • Upravit
68930
12.5.11 14:54

Pfff, já ho mívala tvrdý spolehlivě ještě 10 minut před plným rozjetím krvácení :-) A naopak v těhotenství tak měkký, že bych z toho šílela, kdybych na to nekašlala. Po ovulaci by se měl uzavřít a ztvrdnout a vydržet tak pomalu do porodu (nebo do MS, prostě po ovulaci vypadá stejně), někdy ale skutek utek, na čípek bych v tomto opravdu nespoléhala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
12.5.11 16:34

Fakt je indivindi. Prostě byl jiný, jenže já ho „šmírovala“ čtvrt roku nejmíň.. Ale hlen je taky důležitý, zpravidla se mi před MS zase rozjel a v těhu se úplně změní, je mléčný a skoro beze změn a je ho nějak moc :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 19:13

Asi jsem fakt divna,ale ja mlečné výtoky mívám neustále-teda krom ovulace…No a ještě mě tak napadlo,když už jsme u takových choulostivých témat-je to už 6 let co jsem porodila a kojila 5 měsíců,ale do dnes,když si stisknu prso-jak kdybych chtěla odstříkat mlíko,tak mi z něj teče taková občas až mléčná tekutina-ale většinou je taková čirá-nevíte co to může být?Když jsem na to přišla,tak jsem tomu nevěnovala pozornost,ale teď když čtu o těch hormonálních profilech,tak mám obavu,jestli nemám ty hormony po porodu tak rozhozený,že třeba proto nemůžu otěhotnět…????Dr.jsem to zatim neřekla,ale asi bych měla,že? :?: :?: :?:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.15 18:43

děložní čípek příliš nízko

Ahoj holky, hned v pondělí naběhnu k doktorovi, jen mě to zajímá už teď..před pár dny jsem dostala MS, chtěla jsem si dát tampon, ale nešel zavést. No nějak jsem to neřešila, protože od porodu mi dát nešel nikdy při MS. Ale včera večer při sprchování jsem si všimla, že mám strašně nízko děložní čípek. Je úplně na kraji, skoro „vyčuhuje ven“. Je to normální? děkuji a pardon z anonymitu, ale je to pro mě ostudné téma. :oops:

• Citovat
  • Upravit
5178
24.1.15 18:53

Prolaps - pokles - dělohy. Je to řešitelné, v nejhorším případě operačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.1.15 19:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky, hned v pondělí naběhnu k doktorovi, jen mě to zajímá už teď..před pár dny jsem dostala MS, chtěla jsem si dát tampon, ale nešel zavést. No nějak jsem to neřešila, protože od porodu mi dát nešel nikdy při MS. Ale včera večer při sprchování jsem si všimla, že mám strašně nízko děložní čípek. Je úplně na kraji, skoro „vyčuhuje ven“. Je to normální? děkuji a pardon z anonymitu, ale je to pro mě ostudné téma. :oops:

je to tak, jak píše nade mnou

zkus googlit Dornova metoda, může to být posunutou pánví, špatným držením těla se povolí pánevní dno, může ti to výrazně spolu s cvičením pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.15 19:08

No moc jste mne nepotěšily holky :(..hned v pondělí ráno teda letím k doktorovi.. děkuji

• Citovat
  • Upravit
19
11.5.15 22:45

Ahoj holky. Jsem 21.tt a můj gynekolog mi ohmatal děložní čípek pouze jednou a to z toho důvodu, že jsem mu řekla o výtocích. Jinak si mě neprohlíží. Používá pouze ultrazvuk, ale přitom tvrdí, že čípek je uzavřený. Myslíte si, že je možný, že čípek vidí přes utz (přes břicho, nepoužívá vaginální utz)? Jak často vás prohmatával doktor a kontrolovat čípek? Celkem často mě pobolívá břicho, podbřišek, občas tupá bolest občas ostrá. Dr.mi říká ať jsem v klidu a nestresuju se, ale mohlo by to něco znamenat? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 18:58

Jestli si dobře pamatuji, tak mě dr vyšetřil čípek na začátku těhu a pak až ke konci vždy na každé návštěvě. Asi od 34.tt.. Jinak ta bolest by mohla být tím, že se roztahuje děloha- mimčo chce víc místečka :-D Záleží, jak moc velká bolest to je.. mě píchalo v podbříšku snad celé těhu, ale tak nějak „normálně“ :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex