Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevlastní dcera je úplně stejná, je jí 6,5 roku, má 118 cm a necelých 18 kg. Je zdravá, živá, odjakživa hubená a když jí něco chutná, tak toho sní víc než já.
Ale sní toho v průměru víc než moje dcera, která je o rok mladší a od narození dokonale průměrná, co se váhy a výšky týče. Takže to neřešíme. Jen kraťasy dědí ta starší po té mladší. Já v 1 třídě, v 6 letech měla 127 cm a 21 kg. Vyžle a nějak mi to zůstalo. Třeba bude mít super metabolismus, kdy může sníst cokoliv a nepřibere.
@lajovka píše:
ty blaho, to je cara ta vase holcicka…mam sedmileteho syna, jde do prvni tridy a je se 135 ti cm absolutne nejvetsi cahoun, za nim dlouho nikdo…a nohu 35![]()
…jeho tata je temer 2 metrovej chlap, sama jsem vysoka, tak neni cemu se divit…jste take velci rodicove?
manžel má 2metry, já jen 170cm
teď jsme kupovali tenisky vel 37, snad se to zastaví, protože lodičku v 50 bude těžké najít ![]()
@Anonymní píše:
On právě hodně zhubnul. Narodil se jako obrik. Ve 3 letech měl 15 kg a 95 cm. Je aktivní, dobře jí, dobře šli, je to veselý kluk. Nemocný je tak normálně, spíš méně.
Teď se hodně vytahuje a nepřibírá. Za rok vyrostl o 8 cm a přibral jen 1 kg. Výška je podle doktorky v pohodě, ale měl by mít minimálně o 2-3 kg víc.
Vazila ho oblečeného a byl po jídle.
Myslím si, že dr. možná spíše narážela na to, že přibírat přestal. Spíše mě zaráží, že se třeba nezačala vyptávat více, že ho více bude sledovat apod.
Zajděte na alergologii, mohl by mít nějakou bezpříznakovou intoleranci.
@bublinek píše:
manžel má 2metry, já jen 170cm
teď jsme kupovali tenisky vel 37, snad se to zastaví, protože lodičku v 50 bude těžké najít
@Anonymní píše:
Ahoj holky, třeba poradíte…mám dcerku, sedm let, je vyšší, měří 130 cm a váží 21,5 kg, teď byla nemocná, měla rýmu, teplotu, kašel, tudíž neměla chuť k jídlu a trochu zhubla…je fakt hubená, mám dobrou pediatričku, říkala, že je drobná, ale stále v normě, ve škole měli poznámku, že má nohy jako špejle…problém je v tom, že ve škole toho zase tak moc nesní a doma už docela baští hezky…nevíte jaká jídla upřednostnit, aby trochu přibrala???denně vařím teplé večeře, pak ještě sní velký smetánek…kolik váží Vaše dítě v sedmi letech???díky…
Já bych jí nechala jíst tak, jako do ted, pokud ona sama necítí, že má hlad. Naše holka má 28 kg a 127 cm a budeš se možná divit, hodně lidí o ní říká, že je to diblík, tak nevím, mě přijde akorát ![]()
@elen-ka ptala se, co ji a kolik jí a akorát mi vycetla, že ji málo masa, pije málo mléka a ji hodně zeleniny. Prý ubrat na zelenině a přidat na mase. Sledovat ho bude. Prý si nás za nějakou dobu pozve.
Hubený je, ale nepřijde mi to jako nějaký dramaticky extrém.
Je pravda, že je hubenější než jsme kdy byli s jeho otcem my.
@Ou alergie a intolerance jsme řešili v zimě, když se mu objevil AE. Proto jsme ted byli u doktorky, nesli jsme výsledky. Nic mu nenašli a AE mu zmizel.
@lajovka někdy na výšce nezáleží. Měřím 165 cm a mám nohu 42, syn má při 118 cm 32/33.
Obnovitelka diskuze.
@Anonymní píše:
@elen-ka ptala se, co ji a kolik jí a akorát mi vycetla, že ji málo masa, pije málo mléka a ji hodně zeleniny. Prý ubrat na zelenině a přidat na mase. Sledovat ho bude. Prý si nás za nějakou dobu pozve.Hubený je, ale nepřijde mi to jako nějaký dramaticky extrém.
@Ou alergie a intolerance jsme řešili v zimě, když se mu objevil AE. Proto jsme ted byli u doktorky, nesli jsme výsledky. Nic mu nenašli a AE mu zmizel.
Je pravda, že je hubenější než jsme kdy byli s jeho otcem my.
Dělali mu i alergie na potraviny? Jinak mléčné výrobky začal jíst méně až nyní, nebo je jedl vždy? Tak jak jí nyní, jedl vždy? Je nějaký rozdíl ve stravě v době, kdy měl ekzém (nebo alespoň jsem si zkratku AE vysvětlila jako aler. ekzem)? Zkus zapátrat.
@Anonymní píše:
@lajovka někdy na výšce nezáleží. Měřím 165 cm a mám nohu 42, syn má při 118 cm 32/33.
Obnovitelka diskuze.
to musíš vypadat srandovně
Prvně jdou nohy, pak dlouho nic a pak ty.
Jinak parametry co udáváš u syna, měla naše dcera v pěti letech. Teď, v předškolním věku, měří 127 cm, váží zhruba 24kg (nevím přesně).Ale má vysokého otce. Pokud syn jí přiměřeně a nemá žádné zdravotní komplikace, průjmy a pod, asi bych to neřešila.
A ještě k té stravě..Jsou různé výživové teorie a směry. my to tedy s masem a mlékem nepřeháníme, spíš naopak, a zeleniny jíme kvanta. Všechny naše děti jsou zdravé, štíhlé a nadprůměrně vysoké. Nikdo v tom nevidí problém ![]()
Příspěvek upraven 28.06.17 v 10:46
To je ta lepší varianta, nechcete mít doma celiaka
Pokud jí a je zdravý a aktivní, tak to holt asi bude důsledek růstového sportu.
Zkuste b. komplex ve větších dávkách - tak dva, tři měsíce a hlídat příjem vápníku a bílkovin. Výhodou pro něj je, že teď v létě to může znamenat spoustu zmrzliny - jen by měla být skutečně z tvarohu, jogurtu a nebo mléka, ideálně ještě s dostatekem vajec a ořechů.
@Ou píše:
To je ta lepší varianta, nechcete mít doma celiakaPokud jí a je zdravý a aktivní, tak to holt asi bude důsledek růstového sportu.Zkuste b. komplex ve větších dávkách - tak dva, tři měsíce a hlídat příjem vápníku a bílkovin. Výhodou pro něj je, že teď v létě to může znamenat spoustu zmrzliny - jen by měla být skutečně z tvarohu, jogurtu a nebo mléka, ideálně ještě s dostatekem vajec a ořechů.
neblbni, užene si samonelu
Aspon tedy z té domácí…Já už průmyslovou moc nekupuji, je tam plno umělin a chemie. Děláme doma - ze smetany, zakysanky, tvarohu, jogurtu a ovoce. Taky koktejly jsou fajn.
@elen-ka kolem 3 let o ně přestal projevovat zájem. On si dá denně jogurt, ale doktorce vadi, že nepije mleko. Prý mu mám nutit kakao, ale to on taky nerad. Strasila, ze bude krivy, kdyz se vytáhl a nemá dost vapniku.
Poslední 3 roky ji tak stejně. Od 2 do 3 let prakticky nejedl nic - ani sladkosti, pochutiny, ovoce. Zlepšilo se to se školkou.
Ekzém ma od kojeneckého věku. Ale doktorka nás letos poslala, že to je divné. Zkoumala se hlavně celiakie, ale nic se nepotvrdilo.
@Anonymní píše:
@elen-ka kolem 3 let o ně přestal projevovat zájem. On si dá denně jogurt, ale doktorce vadi, že nepije mleko. Prý mu mám nutit kakao, ale to on taky nerad. Strasila, ze bude krivy, kdyz se vytáhl a nemá dost vapniku.
Poslední 3 roky ji tak stejně. Od 2 do 3 let prakticky nejedl nic - ani sladkosti, pochutiny, ovoce. Zlepšilo se to se školkou.
Ekzém ma od kojeneckého věku. Ale doktorka nás letos poslala, že to je divné. Zkoumala se hlavně celiakie, ale nic se nepotvrdilo.
tak kakao je alergen, mléko taky, u dítě s náchylností k alergii bych zde byla hodně opatrná. Naopak v jogurtu je alergizující složka částečně naštěpená a dráždí daleko méně.
Osobně bych vyměnila doktorku, její rady se mi zdají jak za krále Klacka.
@pe-terka z normálně kupovaných vajec při troše příčetnosti se v současnosti salmonela chytit nedá - aby to šlo, tak je to buď z nějakého domácího chovu, kde chovatel ignoruje hygienu a nebo ze špatně skladovaných lahůdkářských výrobků a nebo jídel z hospod, co jsou blbě skaldované - teba ta slečna, co otrávila stovku lidí na apetit pikniku, tak se fakt snažila, aby svoje výrobky kontaminovala https://www.vitalia.cz/…tit-pikniku/
průmyslové zmrzliny imho vejce vůbec obsahovat nebudou. Jinak to pochopitelně byla nadsázka, žejo