Hubený syn, vypouklé břicho

540
25.6.23 14:08

Hubený syn, vypouklé břicho

Ahoj holky,

synovi jsou 4 roky, měří 107 Cm, má 16 kg. Přijde vám takhle z fotek moc hubený? Přijde mi že má dost nafouklé břicho když stojí. Jakoby že se prohýbá v kříži když stojí… A hrozně mu lezou kosti. Teď jsem ho začla zkoumat a porovnávat s ostatními dětmi, jsme na hřišti :mrgreen: Nebo mi hrabe ze sluníčka? :mrgreen:

Díky moc za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66440
25.6.23 14:10

Vypoukle brisko muze byt u celiakie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
25.6.23 14:11

@vokishka ale to by měl asi i jiné-zažívací problémy ne? :nevim: Možná zkusíme vysadit lepek na par dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66440
25.6.23 14:13
@Gabiiinka píše:
@vokishka ale to by měl asi i jiné-zažívací problémy ne? :nevim: Možná zkusíme vysadit lepek na par dnů

Nemusi mit potize. Ale lepek se jen tak nevysazuje, to nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
25.6.23 14:14

Podívej se jak vypadaji decka v Africe. Taky mají vypoukla břicha. Za mě normalni hubený dite.

• Citovat
  • Upravit
540
25.6.23 14:17

A nemáte nějaké tipy, jak ho trošku “spravit”? Tohle je děs a přitom mi přijde, že jí celkem normálně. Teď v horkách tedy méně, ale žádná hrůza. Třeba začít dávat místo obyč mléka zase nějaký sunar, nebo nějaký nutridrink?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
25.6.23 14:18

Vypouklé břicho vypadá trochu jinak to je o mnoho více nafouklé.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.6.23 14:19
@Gabiiinka píše:
A nemáte nějaké tipy, jak ho trošku “spravit”? Tohle je děs a přitom mi přijde, že jí celkem normálně. Teď v horkách tedy méně, ale žádná hrůza. Třeba začít dávat místo obyč mléka zase nějaký sunar, nebo nějaký nutridrink?

Pokud ji standartní tak bych ho cíleně nevykrmovala např lipankama, sladkým pečivem s jídly… Ani tedy sunarem. Jediné zařadit ty nutridrinky ale nevím jaké mají složení.

Pro klid duše můžeš na vl. Žádost udělat rozbor krve zda mu nechybí nějaké látky.

• Citovat
  • Upravit
10071
25.6.23 14:22

Hubený mi nepřijde, ale vypadá to, že má povolené břišní svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3081
25.6.23 14:23

Na první fotce to tak moc nevypadá.
Osobně bych nejdřív ověřila, že nemá vadné držení těla.
Ony ty děti kolem 4 let ještě nemají zpevněné svaly kolem trupu, tak má to břicho prostě vyvalený-i když tohle mi přijde už moc.
(jinak příliš hubený mně nepřijde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
25.6.23 14:26

@Kryptozoo to mě už taky napadlo, když je v pohybu, tak mi to přijde Ok, ale když si stoupne, tak se jakoby hodně prohne v kříži a to břicho vyvaluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3081
25.6.23 14:29

@Gabiiinka Určitě by stálo za to, konzultovat to s pediatrem, nebo rovnou na fyziu. Čím dýl se bude takhle špatně stavět, tím hůř se toho bude zbavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
25.6.23 14:31
@Gabiiinka píše:
@Kryptozoo to mě už taky napadlo, když je v pohybu, tak mi to přijde Ok, ale když si stoupne, tak se jakoby hodně prohne v kříži a to břicho vyvaluje

Prohnutí v krizi s vyvalenym bříškem a odstatymi lopatkami je u batolat a předškolních děti naprosto fyziologické, proste takto stojí “od přírody”. Mizí to ve věku pred zahájením školní docházky, je to i jeden ze znaku vyzralosti ditete pro školu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
25.6.23 14:33

@Semtex to Jo, ale já ho porovnávala s ostatními dětmi na hřišti a nepřišlo mi že by to tak ty děti měly. Ale je fakt že všechny měly tričko, tak možná to jen nebylo vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
25.6.23 14:36

Jestli tě to uklidní, můj je hubenější. Ruce a nohy má jako tyčky. Jak ho „spravit“ netuším. Problémy s jídlem má od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí