Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
synovi jsou 4 roky, měří 107 Cm, má 16 kg. Přijde vám takhle z fotek moc hubený? Přijde mi že má dost nafouklé břicho když stojí. Jakoby že se prohýbá v kříži když stojí… A hrozně mu lezou kosti. Teď jsem ho začla zkoumat a porovnávat s ostatními dětmi, jsme na hřišti
Nebo mi hrabe ze sluníčka? ![]()
Díky moc za zkušenosti
@vokishka ale to by měl asi i jiné-zažívací problémy ne?
Možná zkusíme vysadit lepek na par dnů
@Gabiiinka píše:
@vokishka ale to by měl asi i jiné-zažívací problémy ne?Možná zkusíme vysadit lepek na par dnů
Nemusi mit potize. Ale lepek se jen tak nevysazuje, to nedelej.
Podívej se jak vypadaji decka v Africe. Taky mají vypoukla břicha. Za mě normalni hubený dite.
A nemáte nějaké tipy, jak ho trošku “spravit”? Tohle je děs a přitom mi přijde, že jí celkem normálně. Teď v horkách tedy méně, ale žádná hrůza. Třeba začít dávat místo obyč mléka zase nějaký sunar, nebo nějaký nutridrink?
Vypouklé břicho vypadá trochu jinak to je o mnoho více nafouklé.
@Gabiiinka píše:
A nemáte nějaké tipy, jak ho trošku “spravit”? Tohle je děs a přitom mi přijde, že jí celkem normálně. Teď v horkách tedy méně, ale žádná hrůza. Třeba začít dávat místo obyč mléka zase nějaký sunar, nebo nějaký nutridrink?
Pokud ji standartní tak bych ho cíleně nevykrmovala např lipankama, sladkým pečivem s jídly… Ani tedy sunarem. Jediné zařadit ty nutridrinky ale nevím jaké mají složení.
Pro klid duše můžeš na vl. Žádost udělat rozbor krve zda mu nechybí nějaké látky.
Hubený mi nepřijde, ale vypadá to, že má povolené břišní svaly.
Na první fotce to tak moc nevypadá.
Osobně bych nejdřív ověřila, že nemá vadné držení těla.
Ony ty děti kolem 4 let ještě nemají zpevněné svaly kolem trupu, tak má to břicho prostě vyvalený-i když tohle mi přijde už moc.
(jinak příliš hubený mně nepřijde)
@Kryptozoo to mě už taky napadlo, když je v pohybu, tak mi to přijde Ok, ale když si stoupne, tak se jakoby hodně prohne v kříži a to břicho vyvaluje
@Gabiiinka Určitě by stálo za to, konzultovat to s pediatrem, nebo rovnou na fyziu. Čím dýl se bude takhle špatně stavět, tím hůř se toho bude zbavovat.
@Gabiiinka píše:
@Kryptozoo to mě už taky napadlo, když je v pohybu, tak mi to přijde Ok, ale když si stoupne, tak se jakoby hodně prohne v kříži a to břicho vyvaluje
Prohnutí v krizi s vyvalenym bříškem a odstatymi lopatkami je u batolat a předškolních děti naprosto fyziologické, proste takto stojí “od přírody”. Mizí to ve věku pred zahájením školní docházky, je to i jeden ze znaku vyzralosti ditete pro školu. ![]()
@Semtex to Jo, ale já ho porovnávala s ostatními dětmi na hřišti a nepřišlo mi že by to tak ty děti měly. Ale je fakt že všechny měly tričko, tak možná to jen nebylo vidět
Jestli tě to uklidní, můj je hubenější. Ruce a nohy má jako tyčky. Jak ho „spravit“ netuším. Problémy s jídlem má od miminka.