Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s pečenou husou? Koupila jsem 3,5 kg husu na vánoce, sejde se nás 5 dospělých + 2 malé děti, myslíte že to bude stačit? Máme rádi větší porce ![]()
Myslím, že bohatě. Alespoň podle mě by se šestinka husy považovat za větší porci dala. ![]()
Nevím, zkušenost podle váhy nemám, ale když se máme sejít všichni (10 dospělých a 2 vetší děti, prťata nepočítám), tak k huse mamka ještě pro jistotu upeče dvě kachny, kuřata nebo kus bůčku, aby stačilo. Lepší víc než míň. ![]()
Stačí to úplně bohatě, vem si že děti tomu stejně moc nedají, jen pro příklad, my děláme kachnu 2.5kg zhruba, a jíme ji nadvakrát a ani nesníme (2 dospělí), a to je na ní masa míň
Já peču kachnu na pomalý způsob, na menší teplotu několik hodin, a pak se hodně speče. Takže třeba 2.5kg kachna je na tak na oběd pro dva, možná pro tři. Takže já bych k huse přidala aspoň jedno kuře, pro tolik lidí.
Postačí
my teď před 2 týdny pekli husu stejné váhy a 7 dospělých lidí se z ní krásně nacpalo + 1 porce zbyla ![]()
To je stoprocentně málo. My v pěti snědli šestikilovou jen to hvízdlo. Nezapomen, že je to dutý a speče se to ![]()
A myslíte, že je nutný jí péct na 120°C třeba 6 hodin? Kachnu dělám několikrát do roka a peču jí při 200 °C max 2 hoď a vždy byla moc dobrá.
@Terezm my ji pekli 8 hodin, aby nebyla vysušená a byla výborná ![]()
Záleží, jestli je hodně tučná. To se pak vypeče sádlo a masa moc nezůstane.
@AnastazieB Souhlasím.
@Terezm Jestli máte rádi větší porce, určitě bych přidala kuře. A fakt dost záleží na způsobu pečení. Pomalým pečením ztratí určitě třetinu objemu, možná i víc.
Anebo dát menší porci masa a dohnat to knedlíky a zelím.
Ahoj holky, když už jsme u husy. Dostala jsem ji od tchýně a mám v plánu ji taky udělat na Vánoce. Jak ji děláte, normálně na kmíně a soli jako kachnu nebo máte nějaký speciální recept? Já husu zatím nikdy nepekla, tak snad se povede
.
Málo, 1/4 husy sní trochu zdatnější strávník naprosto s přehledem sám, tak bych k té huse opravdu něco připekla. Stačí kuřecí stehna, dej je do vypeklýho sádla z té husy a budou naprosto dokonalé. Osobně bych raději pekla 3 kachny než jednu husu, kachna je lepšejší. A to sádlo z husy nevyhazuj, slej si ho do flašky, je výborný pod maso. ![]()
@Hanymany píše:
Málo, 1/4 husy sní trochu zdatnější strávník naprosto s přehledem sám, tak bych k té huse opravdu něco připekla. Stačí kuřecí stehna, dej je do vypeklýho sádla z té husy a budou naprosto dokonalé. Osobně bych raději pekla 3 kachny než jednu husu, kachna je lepšejší. A to sádlo z husy nevyhazuj, slej si ho do flašky, je výborný pod maso.
Jo, zrovna jsem na sádle udělala rizoto.Bylo ho požehnaně z nebožky ![]()
Tak všem moc děkuji za rady
no jo, když přijede rodinka na husu, cpěte je kuřetem
mám malý pekáč, víc jak tu husu bych tam asi stejně nadala, kus toho bůčku je dobrý nápad ![]()