Husa - pro kolik osob?

603
15.12.12 09:05

Husa - pro kolik osob?

Ahoj,

nemáte někdo zkušenosti s pečenou husou? Koupila jsem 3,5 kg husu na vánoce, sejde se nás 5 dospělých + 2 malé děti, myslíte že to bude stačit? Máme rádi větší porce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
15.12.12 09:13

Myslím, že bohatě. Alespoň podle mě by se šestinka husy považovat za větší porci dala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 09:16

Nevím, zkušenost podle váhy nemám, ale když se máme sejít všichni (10 dospělých a 2 vetší děti, prťata nepočítám), tak k huse mamka ještě pro jistotu upeče dvě kachny, kuřata nebo kus bůčku, aby stačilo. Lepší víc než míň. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
15.12.12 09:25

Stačí to úplně bohatě, vem si že děti tomu stejně moc nedají, jen pro příklad, my děláme kachnu 2.5kg zhruba, a jíme ji nadvakrát a ani nesníme (2 dospělí), a to je na ní masa míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
15.12.12 09:38

Já peču kachnu na pomalý způsob, na menší teplotu několik hodin, a pak se hodně speče. Takže třeba 2.5kg kachna je na tak na oběd pro dva, možná pro tři. Takže já bych k huse přidala aspoň jedno kuře, pro tolik lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3210
15.12.12 09:41

Postačí ;) my teď před 2 týdny pekli husu stejné váhy a 7 dospělých lidí se z ní krásně nacpalo + 1 porce zbyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
15.12.12 09:41

To je stoprocentně málo. My v pěti snědli šestikilovou jen to hvízdlo. Nezapomen, že je to dutý a speče se to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.12.12 09:48

A myslíte, že je nutný jí péct na 120°C třeba 6 hodin? Kachnu dělám několikrát do roka a peču jí při 200 °C max 2 hoď a vždy byla moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3210
15.12.12 09:51

@Terezm my ji pekli 8 hodin, aby nebyla vysušená a byla výborná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
15.12.12 09:53

Záleží, jestli je hodně tučná. To se pak vypeče sádlo a masa moc nezůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
15.12.12 09:54

@AnastazieB Souhlasím.

@Terezm Jestli máte rádi větší porce, určitě bych přidala kuře. A fakt dost záleží na způsobu pečení. Pomalým pečením ztratí určitě třetinu objemu, možná i víc.

Anebo dát menší porci masa a dohnat to knedlíky a zelím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
15.12.12 09:57

Ahoj holky, když už jsme u husy. Dostala jsem ji od tchýně a mám v plánu ji taky udělat na Vánoce. Jak ji děláte, normálně na kmíně a soli jako kachnu nebo máte nějaký speciální recept? Já husu zatím nikdy nepekla, tak snad se povede :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
15.12.12 10:14

Málo, 1/4 husy sní trochu zdatnější strávník naprosto s přehledem sám, tak bych k té huse opravdu něco připekla. Stačí kuřecí stehna, dej je do vypeklýho sádla z té husy a budou naprosto dokonalé. Osobně bych raději pekla 3 kachny než jednu husu, kachna je lepšejší. A to sádlo z husy nevyhazuj, slej si ho do flašky, je výborný pod maso. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
15.12.12 10:45
@Hanymany píše:
Málo, 1/4 husy sní trochu zdatnější strávník naprosto s přehledem sám, tak bych k té huse opravdu něco připekla. Stačí kuřecí stehna, dej je do vypeklýho sádla z té husy a budou naprosto dokonalé. Osobně bych raději pekla 3 kachny než jednu husu, kachna je lepšejší. A to sádlo z husy nevyhazuj, slej si ho do flašky, je výborný pod maso. :pankac:

Jo, zrovna jsem na sádle udělala rizoto.Bylo ho požehnaně z nebožky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.12.12 11:20

Tak všem moc děkuji za rady :-) no jo, když přijede rodinka na husu, cpěte je kuřetem :P mám malý pekáč, víc jak tu husu bych tam asi stejně nadala, kus toho bůčku je dobrý nápad :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí