Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobré odpoledne dámy ![]()
Potřebovala bych poradit, malému jsou dva měsíce, je plně kojen, doteď klasická vaječina několikrát denně, ale teď asi tři dny má hodně hustou stolici, kterou sám nevytlačí, musím mu pomoct rourkou (na večer, protože je už neklidný, vrtí se a nemůže spát a když mu takhle odpomůžu, tak za chvilku usne), ale pak neodchází skrz ni, ale jakoby okolo ní.
Barvu má žlutou, mírně dohněda, konzistenci asi jako džem a je toho docela velké množství ![]()
Přes den je docela v klidu, i když je vidět, že se snaží tlačit, prdí jak dospělej chlap, nicméně to hovínko nikde…
čím to může být? A co s tím?
děkuji za rady
ahoj, neboj, je to normální… moje obě děti to v určitém obdobím takhle měli taky.
To, že stolice „obtéká“ rourku je taky dobře, vnitřkem vychází plyny, okolo kakanen ![]()
No, někdy je prckům potřeba pomoct… Zkus třeba nějaká probiotika.
Já jsem teď u malé nejdříve zkusila Bio Gaia, ale bez efektu, pak Lactobacílky a taky nic a až probiotika APO BABY PROBIO nám zabrala a malá kaká denně a sama
na prdíky jí nejvíc svědčí Espumisan.
Tak ať brzy najdete tu vaši nej kombinaci ![]()
Ahojky, potkali sme se v diskusi Co jíst při kojení
a říkala jsem, že ti závidím, že můžeš jíst všechno.
Můj to právě měl, když jsem jedla nějaké potraviny, které mu nesedli. Musela jsem je pak úplně vysadit a zase je to OK. Naposledy mu to udělala syrová paprika. On má pak i koliku a taky pomáhá jenom rourka (do té jenom trošku nateče, je to husté, takže to nevytéká, já pak hýbu jemně ze strany na stranu a malý se kolem vykadí sám).
Barča
ahoj barčo ![]()
no já právě ani v jídelníčku žádnou změnu nezaznamenávám, jím to co vždycky
kdybych zařadila nějakou novinku, tak bych si myslela, že je to tím, ale takhle asi není…
navíc i kdyby to bylo nějakým jídlem, tak je to jednorázová záležitost, ne?
Ahoj, moje malá to měla také. Vypozorovala jsem, že jí to způsobují kapky proti prdům ( Infacol, Lefax i Espumisan ). Vysadila jsem je a do týdne se to zase upravilo. Dávám teď BabyCalm.
jednou za den, večer, přes tu rourku…
když to neudělám, tak blbě usíná, pak se budí a řve…zarourkuju a je klid…
ale prdíky nemá, jako zaprdí si v průběhu dne, ale tak normálně jako vždycky, nepere se s tím, prostě si hraje, najednou zaprdí, až sám sebe překvapí, a hraje si dál…
a lefaxové kapičky mu dávám od druhého týdne, cca od měsíce už pak méně, bo ho prdy netrápí…ale aby to byla reakce na vysazení těch kapek - není měsíc už dlouhá doba?
právě proto sem založila tuhle diskusi
- páč v jídle sem změnu neprovedla, kolika ho netrápí, pije stejně jako jindy, je to spokojené mimčo, jen mu prostě nejde vytlačit to tuhé hovínko…
takže se pídím po tom, čím to, nebo jestli je to normální, že ta stolice takhle ztuhla a chlapec se s tím bude muset nějak popasovat… ![]()
ale mohla bych zkusit ty laktobacily ![]()
Ahoj, moje dvouměsíční dcerka to má taky. Uplně stejná situace, je kojená, dávám jednou denně 10ml fenyklového čaje a ob den Laktobacílky a kadí taky až večer po dráždění rourkou. Už to má týden a já mám strach, že přestane umět kadit sama, když zabírá jen ta rourka. Přes den taky normálně prdí. Včera sem zkoušela být drsná matka a rourku sem nepoužila, ale vydržela sem to jen do pěti do rána, vůbec nemohla spinkat. Sem zoufalá. Myslíte že nevadí, že neumí kadit sama?
Měla to po kakau a čokoládě, už je to OK. Každý den sem secpala aspoň jeden chleba s nugetou nebo čokobuchtu.Vysadila sem čoko a už kadila i sama a tekutý, takže malá je v pohodě, ale já trpím…ty chutě, to je děs.
U nás je to stejně, malá má 10 týdnu a před 3 týdny přestala úplne kakat… Musela jsem ji pomoct rourkou a od té doby se sama nevykadi… Zkoušela jsem snad všechno, dokonce i vlažnou vodu a nic! Malá je plně kojená, po kakaní je normálně tak 2 dny v klidu a ten třetí už je vidět, že ji to není příjemné..... Tak co s tím? Myslíte, že bych to měla začít řešit s doktorkou? Jo a snažím se jist jenom jídlo, které malou nenadyma.....prdí taky normálně. ![]()
To je paráde, že vyrží dva dny a je v poho, to malá byla každý den večer protivná, dokud to nešlo ven. Taky sem si myslela, že jím tak aby jí to dělalo dobře.U nás to bylo 100% to kakao. vyhýbám se všemu čokoládovýmu a je to o hodně lepší. Jestli nic nezabírá, tak bych šla k doktoru, už sem tam taky chtěla vyrazit.
No vyzkousim asi jeste nejake ty probiotika a uvidime… a asi prestanu jist i tu cokoladu teda
a uvidime, jestli neco nezabere! Nikdy bych nerekla, jakou radost mi udela, kdyz vidim hovinko v plince ![]()