Hydratační krém na problematickou pleť

14376
30.12.18 21:08

@Teri18 mám velmi suchou a citlivou pleť (ekzematik) se sklonem k akné. Dělá se mi pouze na bradě na stranách tváří, jde o bílé tečky a z nich potom obrovské fuj. Čelo a tváře mám úplně suché. Moje kolegyně kožní lékařka mi řekla, že mi jeden krém nepomůže a každou zónu mám mazat jiným krémem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3611
30.12.18 21:12

Já používám Alcinu na noc hyaluron snad se to tak píše je kelímek se žlutou barvou a na den teď na zimu ideál cashmere jednou týdně bylinnou masku od stejně značky. Jinak mají přímo na citlivou pleť ten je myslím červený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.12.18 21:12

To že jste někde něco četla, ještě neznamná že to bude dělat vám.

Zkuste ještě od excipalu tu jejich mandlovou mast se zinkem
@Aduš8 píše:
@Teri18 mám velmi suchou a citlivou pleť (ekzematik) se sklonem k akné. Dělá se mi pouze na bradě na stranách tváří, jde o bílé tečky a z nich potom obrovské fuj. Čelo a tváře mám úplně suché. Moje kolegyně kožní lékařka mi řekla, že mi jeden krém nepomůže a každou zónu mám mazat jiným krémem. :nevim:

To co popisujete nebude akné,ale periorální dermatitida. Ideální péče je nemazat skoro ničím, začít používat pasty bez fluoru a důkladně zaléčit všechny záněty v ústech, včetně dásní. Zadjěte na dentální hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.18 21:13

@Aduš8 ahaaa.. no já asi do 12 let trpěla na ekzémy, pak už se to přestalo delat, paradoxně jsem tedy vždycky měla suchou kůži všude a i přesto, ze téměř křeč otce nikdo akné v rodině nema tak u mě se objevilo, a zase já mam čisté čelo a docela bradu, pupinky se mi dělají na levem spanku a na obou tvářích, ale jakoze výše, ty spodní části tváři mam obě čisté.. takže nechapu :think: .. zkusim se zítra poradit v lékárně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.18 21:14

@MARKETAB81
Diky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.18 21:16

@Ou
Když už o tom něco víte..
nemohl byste mi poradit proč po jakkekoliv pastě se mi loupe v puse kůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
30.12.18 21:19

Effeclar Duo používám krém, čistící gel a pleťovou vodu a jsem spokojená.Mám problematickou pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171

Taky teda musím zmínit, ze jsem začala brát HA Minervu kvůli tomu akné, protože už nevim co s tím.. nic nepomahalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171

@Oplatečka a viděla jste nějaké zlepšení po těchto přípravcích? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
30.12.18 21:23

@Teri18 Že by mi to vyléčilo akné to ne, ale udržuje ho v přijatelných mezích, ze všeho co jsem kdy vyzkoušela mi tato řada vyhovuje nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.18 21:29

@Oplatečka
Pouzijete tu pletovou vodu na odliceni a rano i vecer mažete tím effaclarem duo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.12.18 21:37

@Ou nene, o tuto dermatitidu se nejedná, já to normálně mám téměř neviditelné, jsou to jen ucpané póry, není to ani červené . Problém je, že se sem tam zanítí a udělá se mi velký bolák. A když jdu na kosmetiku, nebo je chci odstranit doma, léčím to díky citlivé pleti dalších 14 dní. :nevim: Na klasické akné jsem netrpěla nikdy, ale tohle mám od puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
30.12.18 21:39
@Ou píše:
To že jste někde něco četla, ještě neznamná že to bude dělat vám.

Zkuste ještě od excipalu tu jejich mandlovou mast se zinkem

To co popisujete nebude akné,ale periorální dermatitida. Ideální péče je nemazat skoro ničím, začít používat pasty bez fluoru a důkladně zaléčit všechny záněty v ústech, včetně dásní. Zadjěte na dentální hygienu.

To je zajímavá myšlenka. Já jí tedy trochu rozvedu. Já mám ústa ok. Žádný dentální problém a nic. A přesto se mi cca dvakrát do roka, začnou dělat pupeny na bradě. Pastu používám bez fluóru. A vysledovala jsem, že je třeba pravidelně čistit i mobil. Prostě jednou denně přejet třeba dezinfekčním ubrouskem. Pak já mám v mládí zjištěnou alergii na nikl v hodinkách. Takže třeba kovové tělo mobilu, je pro mě taky potíž. A pak jsem zjistila, že nejlepší pleť, bez pupenů mám klidně půl roku i déle, po brání antibiotik. Třeba když je dostanu na průdušky. Takže, když něco koluje v těle, může to lézt pleti ven. Ale jsou to jen moje postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.18 21:55

@alisekR
Jasně, příčina je vždycky zevnitř a projevuje se to potom zvenku na pleti a doktoři to takhle proste neřeší, ty se snaží řešit jen důsledky…jenže já třeba trpím od 14 na akné, na takoví lehkou až střední formu, stravuji se zdravé, mléčný produkty moc nejim, sportuju a zároveň používám různé masti od kožního a nijak extra úžasný výsledek to nema,teď teda jsem začala brát antikoncepci minervu,tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
31.12.18 10:55

@Teri18 Používám převážně ten gel a večer effeclar duo a ráno mažu effeclarem duo buď spf 30 nebo ten krycí..vodu používám jen když se začnu mastit, je exfoliační, tzn.že jemně olupuje starou vrstvu kůže, po pár dnech použiju ještě peeling ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek