Hydrocortison a ekzém

8959
2.6.14 11:50

hydrocortison a ekzém

Ahoj všem.
Jsem 10 měsíců po porodu a už asi 7 měsíců mě trápí ekzém na hřbetech rukou a mezi prsty… Zkouším kde co, přes vynechání určitých dráždivých potravin, přes různé mastičky a krémy atd. Nic nezabírá, naopak se mi zdá, že se ekzém začal více rozlézat. Tak jsem malinko bádala a narazila jsem na mast Hydrocotison a Pityol, jsou prý volně prodejné s nějakým množstvím kortikoidů. Máte s nimi někdo, prosím, zkušenost? Pomohly a vydrželo to? Samozřejmě za předpokladu, že člověk udržuje určité potraviny na uzdě a dále promazává a „doléčuje“ něčím jiným (indulona, konopná mast, atd..)?
Ekzém mám od dětství, pak jsem měla několik let klid a po porodu se mi rozjel opět na rukou, kde jsem ho nikdy předtím neměla. Hrozně se stydím, v obchodě, na poště… :(((
Děkuji za každou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
2.6.14 12:03

Primo pityol nepouzivame, obdobna je vitella ictamo, za me super, z kortikoidu Locoid krem, kdyz neni zbyti. Mast je celkem hutna :think: jinak dozblbnuti promazavej adermou, indulonou, mastovymi zaklady z lekarny napr. ambidermanem… ruce jsou radost na leceni :roll: clovek je porad pouziva, myje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
2.6.14 12:28

@Lejaa kortikoidy bych nepouzivala, jakmile prestanes mauat, vrati se to. Spis si kup jakykoli mastny krem, i indulonu a porad promazavej. Mne na to pomohl i detsky olejicek nebo kremy Excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.6.14 12:48

@BellinkaX
právě… nádobí už za mě myje manžel, umývám ho jen, když není zbytí. Ale stejnak si člověk ruce pořád máchá - po WC, sem tam umýt něco dítku a podobně… nevyhnutelná záležitost.
Dnes mi manžel přiveze ty dvě masti, tak jsem na ně zvědavá… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.6.14 12:51
@blumen píše:
@Lejaa kortikoidy bych nepouzivala, jakmile prestanes mauat, vrati se to. Spis si kup jakykoli mastny krem, i indulonu a porad promazavej. Mne na to pomohl i detsky olejicek nebo kremy Excipial.

Normální „mastidla“ nepomůžou:(
Mažu modrou indulonou do zblbnutí, měsíčkovou indulonou, zázračným kelímkem z Oriflamu, Kaufmann mastí z Německa, Lopuchovou mastí, olejem Atopikderm od Saloosu, piju čistící čaje… prostě NIC.. za 7 měsíců bez změn:(
Tak ač jsem se kortikoidům bránila, zkusím je a pak asi budu domazávat tím, co jsem vyjmenovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
2.6.14 14:33

@Lejaa tak to asi jo, ja to mam taky na hrbetu rukou, ale spis proto, ze jsem lina mazat, mazu, az kdyz mi to popraska do krve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.6.14 14:41
@blumen píše:
@Lejaa tak to asi jo, ja to mam taky na hrbetu rukou, ale spis proto, ze jsem lina mazat, mazu, az kdyz mi to popraska do krve :roll:

To naprosto chápu, taky mě to štve, hlavně i proto, že doma je ode mně všechno otlapkané :?
Mám ale krém v každé místnosti, aby mě praštil do očí, takže když jdu okolo, tak se vždycky namažu - jedině tak mažu pravidelně..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
2.6.14 14:45

@Lejaa to je spravne :palec: ja ho mam i v praci na stole, ale casto si musim umyvat ruce a kdyz se namazu, umyju, namazu, tak me to za chvili prestane bavit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.6.14 11:55

Celý život a celá rodina a moji známí jezdíme s ekzémem pro mastičky do lékárny ve Velkých Pavlovicích. Naposledy jsem tam byla s půlročním synem, kterému se ekzém udělal na hrudníčku, v loketních jamkách, u zápěstí a na tvářičkách. Ekzém začal blednout po 2 dnech, vždy když se objeví, namažu. Každému koho znám tohle jediné pomohlo. Cesta tam za to stojí, mnohem víc už je v projěžděných penězích po doktorech a za kortikoidy apd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.6.14 12:08

@terysek09
Ahoj, Velké Pavlovice máme doslova za rohem.. Jak se prosím ta mastička jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.6.14 13:34

To ti neřeknu, je to bez názvu, míchají si to tam, dostala jsem ji v bílém kelímku. Je to lékárna na nám.9.května. Musíš mluvit s panem Mgr.,najdi si to na netu ve firmách. Mrkne ti na to a něco namíchá. Pak dej vědět, jestli to i u tebe bylo úspěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.6.14 13:37

Jo a nejlepší je si tam nejdřív zavolat a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.6.14 17:23

Díky moc.. to určitě vyzkouším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie