Hyenismus v rodině

3352
3.9.11 19:53

HYENISMUS

Prosím radu,

co máme v rodině dělat s člověkem, bohužel je to náš příbuzný, co v den smrti naší velice milované babičky, myslí jen na její majetek.

Dnes zemřela a jeho nezajímá nic jiného, než co s majetkem?
Už není, a on se stará, co dostane. Já to nechápu, a také nevím, co s ním dělat. Syn babičky pro ni dnešní plakal, až štkal, nikdy jsme jej takhle neviděli brečet a ten dotyčný si k němu přijede, v tomto stavu jej ani nepodpoří, ani mu neřekne, upřímnou soustrast, ani jak bude rozloučení s babičkou, jen se ptá co s majetkem.

PORAďTE CO S TAKOVÝM ČLOVĚKEM MÁME DĚLAT, CO S TAKOVOU ZRŮDOU :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
3.9.11 19:54

Jediná rada - zachovat si odstup a co nejvíc ignorovat. Jeho přání a jeho návrhy prostě neexistujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
3.9.11 19:56

Poslat ho tam kde slunce nesviti,nereagovat,nevsimat,,nic vic nic min :wink:

• Citovat
  • Upravit
736
3.9.11 20:00

v prvé řadě je mi to moc líto, upřímnou soustrast…

určitě v této chvíli je majetek to poslední, co vás zajímá.

nech to teď být a posléze se uvidí.

třebas babička byla prozíravá a kloučka prokoukla…

nevím, co víc poradit, snad jen, držte se všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
3.9.11 20:02

Absolutní ingorace. Nic jiného se nedá u takového člověka dělat. Nejhorší na tom ale je,že takový jsou většinou,co se týká tzv.sociální inteligence na úrovni bublajícího bahna a vůbec jim nedochází,jak se chovají. :poblion:
Takže, pevné nervy bude to s ním těžké a upřímnou soustrast :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
3.9.11 20:25

jako bych cetla o svoji mame. V den, kdy babicka (jeji mama) umrela, zasvitily u nasi mamy v ocich dolary. Zdedila samo vsechno, vsechno prodala, my jsme ji nestaly ani za to, aby nam o tom rekla, popripadne nabidla nejake veci (na pamatku po babicce) k nakupu. Nemuzu s ni ani mluvit, podivat se na ni, je mi z ni spatne. Stydim se za ni. Nevim, jestli to nekdy prekonam, nejsem totiz splachovaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
3.9.11 20:31

Je to nějaký přímý příbuzný kterého se týká dědictví? Pokud ne, tak ne, nemusí zdědit nic.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
3.9.11 20:45

Něco podobného, akorát s tátou jsem měla asi před 14 dny, u nás zas jeho sestra :zed: poslat do pr.ele a to jasně a důrazně! Lidi jsou s.ině :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14809
3.9.11 21:02

Klárko, po smrti člověka dochází k dědickému řízení. Samozřejmě není vhodné se v první řadě zajímat o majetek po nebožtíkovi a o to, co kdo zdědí atd.
Vašemu příbuznému bych v klidu a důrazně řekla, že tyto věci budete projednávat až nastane vhodná doba a že budete samozřejmě postupovat podle dědického práva.
Klidně mu řekněte, že třeba momentálně je na pořadu dne zajistit důstojný pohřeb a at´svůj zájem tedy v tuto chvíli upírá tímto směrem nebo tak něco.
Jinak dědictví se musí vyřešit tak jako tak a rozhodně pokud máte na něco nárok, tak se ho nevzdávejte ve jménu nějaké domnělé vyšší morálky. Dosáhli byste tím jenom toho, že ti nemorální by urvali víc pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
3.9.11 21:11
eva valoi píše:
Klárko, po smrti člověka dochází k dědickému řízení. Samozřejmě není vhodné se v první řadě zajímat o majetek po nebožtíkovi a o to, co kdo zdědí atd.
Vašemu příbuznému bych v klidu a důrazně řekla, že tyto věci budete projednávat až nastane vhodná doba a že budete samozřejmě postupovat podle dědického práva.
Klidně mu řekněte, že třeba momentálně je na pořadu dne zajistit důstojný pohřeb a at´svůj zájem tedy v tuto chvíli upírá tímto směrem nebo tak něco.
Jinak dědictví se musí vyřešit tak jako tak a rozhodně pokud máte na něco nárok, tak se ho nevzdávejte ve jménu nějaké domnělé vyšší morálky. Dosáhli byste tím jenom toho, že ti nemorální by urvali víc pro sebe.

to sice jo, ale dědické řízení trvá několik měsíců, než si vůbec notář pozve dědice, takže tady mi to opravdu přijde jako hyenismus.V den smrti, řešit pozůstalost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
anonymo
4.9.11 14:49

Ahoj,tak aby jsi vedela,ze se tohle nestalo jen u vas.
Me zemrela babicka,mela dceru a syna (muj otec).Zemrela ve stredu a dalsi tyden ve stredu byl byt prodany a do toho tydne kompletne uklizeny,veskere zarizeni z bytu bylo pryc,objednala se bigramka a z okna vse litalo!
Tohle jsem nikdy necekala,byla jsem proste jak oparena,kdyz jsem se po tydnu dozvedela,ze byt uz otec prodal.Nemam k nemu zadny vztah,ale babicku jsem mela moc rada.Uprimne…tak jsem ho za tuhle zrudnost proklela,ze prisel za 5let o sve bydleni a na stara kolena si musel vzit hypo,aby mel se svoji krasnou manzelkou kde bydlet a dobre mu tak!
Radeji anonym,osobni duvody.

• Citovat
  • Upravit
3140
4.9.11 22:36
anonymo píše:
Ahoj,tak aby jsi vedela,ze se tohle nestalo jen u vas.
Me zemrela babicka,mela dceru a syna (muj otec).Zemrela ve stredu a dalsi tyden ve stredu byl byt prodany a do toho tydne kompletne uklizeny,veskere zarizeni z bytu bylo pryc,objednala se bigramka a z okna vse litalo!
Tohle jsem nikdy necekala,byla jsem proste jak oparena,kdyz jsem se po tydnu dozvedela,ze byt uz otec prodal.Nemam k nemu zadny vztah,ale babicku jsem mela moc rada.Uprimne…tak jsem ho za tuhle zrudnost proklela,ze prisel za 5let o sve bydleni a na stara kolena si musel vzit hypo,aby mel se svoji krasnou manzelkou kde bydlet a dobre mu tak!
Radeji anonym,osobni duvody.

Anonyme, jak mohl tvůj otec prodat byt, který nebyl jeho? Čímž nechci zpochybňovat, co píšeš, jen mi to vrtá hlavou. Pokud to byl babiččin byt a ona měla 2 dědice, tak otci patřila jen polovina bytu (a to ještě až po proběhnutí dědického řízení, které se většinou vleče několik měsíců.) Jak můžeš prodat něco, co ti nepatří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymo
5.9.11 08:27

Byt byl prepsany na otce,se sestrou se dohodli,ze ho proste prodaji a rozdeli se pul na pul a tak to bylo.Vic k tomu bohuzel nevim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.11 09:19

Je to hnus. Upřímnou soustrast
Ale jinač… Bohužel, někteří lidé jsou fakt hyeny…
U nás je to tak, že babička ještě žije, ale její dcera s jedním z jejich synů už plánují, co budou dělat s babiččiným domem. V podstatě jí do očí říkají, že už potřebují, aby umřela, protože chtějí prachy :poblion: :poblion: :poblion:
Babička už se dostala do takového stádia, kdy vzala krabičku léků na spaní a zapila to půl litrem rumu (a to nikdy alkohol nepila). Naštěstí má tuhý kořínek a tuto kombinaci přežila, ale chuděrka si musí strašně moc vytrpět :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
4724
10.9.11 00:19
Anonymní píše:
Je to hnus. Upřímnou soustrast
Ale jinač… Bohužel, někteří lidé jsou fakt hyeny…
U nás je to tak, že babička ještě žije, ale její dcera s jedním z jejich synů už plánují, co budou dělat s babiččiným domem. V podstatě jí do očí říkají, že už potřebují, aby umřela, protože chtějí prachy :poblion: :poblion: :poblion:
Babička už se dostala do takového stádia, kdy vzala krabičku léků na spaní a zapila to půl litrem rumu (a to nikdy alkohol nepila). Naštěstí má tuhý kořínek a tuto kombinaci přežila, ale chuděrka si musí strašně moc vytrpět :cry: :cry: :cry:

jediné řešení, sepsat závěť a vydědit, chce to ale pořádnou psychickou podporu zbytku rodiny… je mi z toho zle :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová