Hygiena miminka - vadí časté koupání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
1.2.20 20:39

Hygiena miminka

Dobrý večer, stačí koupat miminko co 3 až 4 den? Malý má celkem krupičku a občas červené fleky po těle a já jsem se dočetla, že není vhodné do určitého měsíce často koupat. Až bude mít třeba 4 měsíce, tak bych chtěla každý den jako rituál před spaním, ale ted máme necelé 2 měsíce. Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35615
1.2.20 20:43

Taky sme nekoupali denně. Stačí umýt prcku. Pokud se teda nějak extra hodně nepokaka nebo nepoblinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
1.2.20 20:43

@andysek172 mně to přijde málo :think: syn má od narození taky různé kožní problémy, ale koupeme každý den a občas ob den :mavam: do koupele přidávám Linola :mavam:

Příspěvek upraven 01.02.20 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
1.2.20 20:48

Také jsme koupali takto, cca po 3-4 dnech a bylo to ok, takhle malé miminko se opravdu nedoporučuje koupat denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
1.2.20 20:50

Koupala jsem obě děti od narození denně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.2.20 20:52

Stačí koupat po 3-4 dnech, ale každý večer otřít záhyby vlhkým hadříkem (pod krkem, faldíky, obličej, umýt ruce, zadek…) a pečlivě vysušit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
1.2.20 20:54

Mám tři děti a takto malé jsem všechny také koupala takto často. Cca jednou za 3 dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
1.2.20 20:55

@andysek172 koupu malo a kozni problemy zadne nema. Zahyby a podobne otru zinkou, ze zacatku jsem mu umyvala zadek v umyvadle pod vodou, ted neni potreba. Kdyz koupu casteji, je zbytecne vysuseny a pak musim mazat. Jsme atopici vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
1.2.20 20:57

Je to v pohodě, miminko není třeba koupat častěji (raději méně než více). Prdelku určitě umývat a nechat usušit každý den, ale koupel mimčo tak často nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
1.2.20 21:00

Nemáchat často, to je největší blbost. Zbytečně oslabuje rodič dítěti kůži. Kůže je potom náchylnější a zbaví se přirozených látek. Dobrý start pro různé ekzémy a vyrážky. Prvních 6 měsíců jsme vůbec nekoupali, měli jsme podložku pěnovou a krátce sprchovali - žádná mýdla, krémy, olejíčky. Akorát na zadnici a pinďu sudocrem. Zároveň samozřejmě oplachovat genitálie třeba v umyvadle/sprchou. Mimino ani batole nekutá uhlí ani se za normálních okolností nepotí, není třeba ho drhnout mýdlem. Až se začne batolit tak je mýdlo potřeba max. na ruce a zadnici. Až teď v 15 měsících ho občas vezmu mýdlem celého jelikož se vším možným přes den zapatlá. Osobně tu módu mýdel a krémů na všechny možné části těla nechápu. Drhnutí každý den už vůbec. Akorát se rozmáhají ekzémy díky tomu, že rodiče ničí a oslabují pokožku jinak zdravému dítěti všelijakými chemikáliemi a každodenní koupelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
1.2.20 21:12

Koupu co druhý den a do vody dávám Linolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.20 21:16

My koupem od narozeni jednou tydne a taky bez mydla s olejickem od eone. Zadek oplachujem vodou po kazde stolici a denne otiram zinkou v zahybech a oblicej. Ted v zime se nepoti a neni treba casteji, malemu jsou 4 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
1.2.20 21:16

Koupu ob den, do vody dávám olejicek. U miminka není nutné každý den, vždyť se ani nezaspini. Synovi bude 9 měsíců a pořád držím tu pravidelnost ob den, až začne chodit i venku, bude horko a třeba se zapoti, tak klidně každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
1.2.20 21:24

Po narozeni jsme koupali cca jednou za 2-3 dny, pouze cistou vodou, zadna kosmetika. Kolem 3 mesice jsme si ho brali do sprchy a sprchovali ho, taky pouze vodou, to uz jsme delali (skoro) kazdy den. :) novorozence neni treba myt kazdy den. Maximalne muzete natrit zahyby necim setrnym, ja syna mazala od zacatku pouze bio olivovym olejem, delam to tak doted (10m), nikdy nebyl opruzeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
1.2.20 21:29

Koupu podobné často, ale každý večer jsem otirala kritická místa vlhkou zinkou. Dcera má nyní 6m a koupě se tak max 2× týdně. Je zdrava, voňavá a žádné opruzeniny nemá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí