Dvouměsíční miminko na rukou pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
1.2.20 20:37

Na rukou pláče

Hezký večer, mám skoro 2 měsíční miminko. Malý se narodil s vysokou porodní váhou a teď má přes 6 kilo. Je to velmi veselé miminko, které pláče přibližne jen 30 minut z celého dne( samozřejmě někdy jsou dny horší). Problém je, že když ho vytahuji z postýlky nebo někde přenáším, tak začne plakat. A když ho zase na určité místo dám( postýlka, kuličkový pelíšek atd), tak se uklidní a zase se směje. Tak nevím, jestli ho špatně držím a nebo je tak velký, že má rád svůj prostor. Cítím se jako špatná matka. Přitom když mu třeba čtu pohádky a je v postýlce, tak se směje. Měla jste to některá stejně? Od mamky a tchýně jen slyším, že malý nechce být na rukou a že se mu podle nich nevěnuji když ho nenosím. Já mu čtu, občas zpívám, ukazujeme si kontrastní kartičky a někdy ho dám na hrací deku a ukazuji hračky. Děkuji za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85299
1.2.20 20:52

Muj taky uz nechce byt na rukou, chce pozorovat a mit svuj prostor, ted ma tri mesice a dela to tak mesic. A dcera nechtela byt nosena vubec, ale ta mela blokady (on nema, to
vim od doktora).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.2.20 21:01

Možná bych se zeptala doktorky, co ona na to. Může být úplně v pohodě, ale taky mít nějaký problém. Sama budeš klidnější. Já mám jedno dítě od narození silně kontaktní a půlroční dcera je od narození taky spíš,, samotář ". Má ráda svůj klid a prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
1.2.20 21:09

Naše malá taky nebyla moc chovaci jako miminko. Maminku a tchyni bych usmernila, věnovat se dítěti neznamená že ho musíš tahat všude jak kočka koťata. Ale zkusila bych ukázat doktorce jak syna zvedas a chováš, jestli máš dobrou techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
2.2.20 15:59

Ahoj, já bych si možná pro jistotu ověřila jak psala @JancaS84 že dobře zvedám a chovám (u doktorky/sestřičky nebo aspoň na netu z nějakých videonávodů), abys vyřadila tuhle variantu, a pokud tam problém není, neřešila bych to.

Moje malá taky neměla moc ráda, když jsem jí chovala. Já z toho byla nejdřív špatná (že jsem asi špatná máma, když moje dítě nechce, abych jí chovala), ale manžel mě naštěstí umravnil :-D Nechala se dýl chovat fakt jen když měla bolení bříška a řvala, a nebo později, když jsem jí u toho něco v bytě ukazovala - ale to musela být v takovým pololehu, chování klasicky na rukách jí prudilo od malička. Nejradši si ležela v postýlce nebo na dece a já jsem seděla/ležela u ní a povídala si s ní, muchlovala jí, hrály jsme si s hračkama a rozhodně si nemyslím (a naštěstí ani nikdo z rodiny), že bych se jí dost nevěnovala jen proto, že jí pořád nechovám to je fakt blbost.

A musím říct, že časem jsem naopak byla ráda, že to takhle malá měla, protože poslouchat/číst, jak musí jiné mamky pořád chovat větší a větší děti, které jim jinak neusnou nebo dokonce řvou, když je nechováš, to musí být podle mě hrůza…u nás žádný uspávání neznáme - nedávno se mě babička moje ptala, když jsme byly na návštěvě, kdo (jestli já nebo manžel) ji půjde uspávat a koukala jsem na ní jak na blázna o čem to mluví :mrgreen: takže za mě je to naopak výhoda a jestli ti (jako naše malá) usíná sama v postýlce, je to spíš důvod k oslavě a jestli se nepotřebuje chovat, je to důvod k oslavě minimálně pro tvoje záda :mrgreen:

A na babky se vyprdni. Já měla spíš srandu z toho, jak se jí ty naše dvě babči snažily pořád chovat i když jsem jim říkala, že to malá nemusí, a myslely si, že u nich se bude chovat ráda, a malá se začala po chvíli kroutit a když jí nepustily, tak brečet :mrgreen: a vydrželo jim to docela dlouho, než pochopily, že pochovat maximálně chvilku a dost. btw máme takovýho i kocoura :-D jeden se chová hrozně rád, a druhej to nesnáší doslova - jak ho vezmeš, zdrhá, ale přitom se mazlí hrozně rád, jen u toho potřebuje být v pelíšku svým nebo vedle tebe někde, prostě ne v náručí.

PS: teď jí jsou skoro dva, měří skoro metr, a má takový nápady jako že se chce chovat jako miminko :mrgreen: takže jí chvíli pochovám, ale s takovou kládou se to fakt dá těžko no :mrgreen: tak třeba se taky dočkáš časem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí