Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty bílé tečky zoubky nebudou, jsou to malinké cysty, které časem zmizí. Ale už v sedmi týdnech zoubky cítit může, mohou se posouvat v dásni. Nám jejich růst potvrdila doktorka na kontrole po šestinedělí. Teď bude malé 7 měsíců, dásně natekle, teploty a pořád ještě nejdou ven.
@Aduš8 no na té spodni dásní je ta tečka velká, řekla bych že tam asi zub prosvítá… Nahoře to budou asi ty cysticky, to je fakt malinký.. Zeptám se doktorky ve 3 měsících
![]()
Syn měl první zuby ve třech měsících, takže to zub být klidně může. Nějaké dítko se už se zubem narodí ![]()
Dobry den, prosim moc nazor, syn ma 2,5mesice a nasla jsem mu v pusence toto. Plus zacal silene slintat a plakat, on jinak neplace, jen vyjimnecne, proto vime ze ho neco trapi, jen nevim jestli tohle vypada jako rust zubu (tak brzy a jeste stolicka, to mi prijde zvlastni) nebo nejaky aftiky… moucnivku mela dcerka a ta byla teda jina… s jinyma aftikama nemam zkusensot tak vubec nevim jestli muze byt i nejaky jako tvrdsi… na dotek to je tvrde… ![]()
Zdravím je to možné? Dcera občas při kojení pobrekava, není to žádný velky pláč z bolesti bříška… Dělá to teda jen obcas, všimla jsem si že na jedné straně na horním dasnu má takové dva malinké hrbolky a bílé tecky. A na spodním dasnu má takovou větší bílou tečku.. Můžou to být zoubky takhle brzy?
Slinta tak nějak normálně…nechova se asi jinak než obvykle
dudlik nedávám tak nevím jak by reagovala kdyby ho měla…