Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
tak mi z krve zjistili h stitne zlazy. Mam k tomu teda skoro vsechny priznaky.. Ubytek hmotnosti, tres, buseni srdce.. Jsem takova skorapka ![]()
Mam pul roku po porodu a stale plne kojim. Bojim se lecby, ktera by mohla ovlivnit kojeni ![]()
Mate s touto nemoci nekdo zkusenosti?
Prosim, napiste mi i jak lecba probihala a zda jste zacaly pribirat.
Iri
ahoj Iri,
mně zjistili hyperfunkci štítné žlázy před dvěma lety. Doktor mě přeléčil jednou dávkou Letroxu a tím to pro něho všechno skončilo. Žádná další kontrola, nic. Před dvěma měsíci jsem se shodou okolností dostala do „průseru“ kdy jsem se dozvěděla, že bych mohla mít hepatitidu „C“ a u té příležitosti mě odeslali i na endokrinologii, kde lékařka s hrůzou konstatovala, jak to že se neléčím?!!!!! s hyperfunkcí, když mi ji už jednou našli! Přesně jak píšeš, jsem hubená, bušení srdce…mám sedmiměsíční holčičku a tak jsem se samozřejmě začala bránit, že nechci žádné hormony. Lékařka mě přemlouvala abych se začala léčit - léčba je prý až do konce života - a teď při kojení na to prý vhodná doba začít… . Prostě ať mě přemlouvala jakkoliv, vzhledem k tomu, že léčbu jsem měla zanedbanou už ví jak dva roky, dohodly jsme se spolu že se nejdřív pokusím o homeopatickou léčbu a ona si mě bude průběžně sledovat, přestože o bylinkách v tomto směru pochybuje a sama žádnou vhodnou léčbu nezná. Přes známého jsem kontaktovala bylinkáře a ten mi napsal směs bylinek na čaj, který by měl pomáhat po dlouhodobém pití. Je to pěkně hnusné, navíc jsem nesehnala jednu z bylin v sušeném stavu,ale jenom v kapkách. A to jsem kontaktovala snad všechny dostupné dovozce bylinek. Navíc ten čaj se nedal pít a tak jsem všechny bylinky sesypala do 60% lihu a udělala si tinkturu, kterou denně po několika kapkách beru. Nevím, jestli se mi štítná žláza lepší, to se uvidí až na kontrole v červnu, ale já tomu věřím, což je možná ta nejlepší cesta. Kdoví jestli by mi zabraly hormony, kterých se bojím…?
Radka
Ahoj Radko,
dekuju ti za odpoved. Pocitam, ze mi daji take homeopatika, protoze s kojenim se mi prestat v 6m male nechce..
iri
Ahoj,Iri.
Take mam problemy se stitnou zlazou.Zacalo mi to asi nekdy v tehotenstvi.Po porodu jsem velice rychle zhubla…Prasky mi byly ale nasazeny,az jsem prestala kojit.Nez jsem obehla vsechny doktory,tak bylo synovi rok a ctvrt.Rozhodne vsak lecbu nepodcenuj a zacni s ni co nejdrive.Protoze jsem ja nebyla dostatecne prelecena,tak jsem prisla o dalsi mimco a i ted po roce mam stejne problemy.Tak drzim palce,at je vse v pohode.S