hyperaktivní dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
28.2.11 13:30
maria66 píše:
Přítel ji zná jako ženskou a manželku kamaráda, jako ředitelku bohužel ne. Ale už v květnu a červnu tam malej chodil, jako na zkoušku. Paní ředitelka se stará ještě s jednou učitelkou o ty nejmenší v první třídě. A to měla „s prominutím“ plnou hubu keců, jak ho srovnaj, jak ho naučej mluvit, stolovat atd.....takže moc dobře věděla, že je prostě živej a moc nemluví a najednou skutek utek. Tak je to normální??? V těhotenství to bylo v pohodě, já jsem v domácnosti, takže žádný přepínání apod. přítel je teď taky doma, tzv. se mnou na mateřský, aby si malýho užil. Takže prostě v poho a díky bohu, že je se mnou doma, jinak nevím, jak bych malýho zvládla :lol: A co Vy? Máte taky živé dítko?

Ahoj,
přečetla jsem si Tvé přízpěvky a docela koukám.
To jako můžou dítě jen tak vyloučit?
Byla jsi tam někdy třeba 2hodinky s ním aby jsi vyděla co tam vyvádí a kvůli čemu ho vyloučili?
Plakal tam, že chce za Tebou nebo „jen“ zlobil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maria66
28.2.11 15:54

Ahojky, tak to mě nenapadlo, ale je pravda, že se u toho asi hodně vyblbne a hlavně vybije energii. A to funguje přez počítač? Nebo jak to funguje celkově a kde se to dá koupit? Docela by jsme to vyzkoušeli :-D a děkujeme za nápad :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Maria66
28.2.11 16:04

Ne ne, neplakal, on tam byl absolutně šťastnej. Každý ráno byl nadšenej a připravenej s baťůžkem, že jde do školky. Taky nám to hodně pomohlo s řádem, během 14 dní se naučil chodit spát kolem osmý hodiny, bez debat a vztekání, což u nás před tím nebylo, protože neměl žádnou inspiraci. Několikrát jsem tam byla já a několikrát přítel. Prostě zlobil trochu víc než ostatní děti (a to vím stoprocentně, že se před náma ještě víc předváděl, než když tam byl sám), má problém s mluvením a je hodně rychlej, prostě hypouš. Ale myslím si, že se to dalo zvládnout a hlavně mu ten vyhazov šíleně ublížil :cry: Ale druhýho chlapečka, kterej byl stejnej a navzájem se pošťuchovali, tak toho si tam nechali, prý proto, že se s ním můžou dorozumět, protože mluví, tak to jsem nepochopila, náš junior potřeboval v tý školce zůstat spíš, mezi dětma, aby začal mluvit atd :cert: no nic, tak to je......

• Citovat
  • Upravit
990
28.2.11 20:51

Holky a proč proboha řešíte u takhle malých dětí nějaké diagnozy? Já pracuju v pedagogicko psychologické poradně a často si nedovolím vyslovit diagnózu ani u 4-5 letých dětí, většinou je ještě posílám na vyšetření na neurologii, abychom to nějak všechno posbírali. Takže tady ty diagnozy přes články bych vyslovovala velmi opatrně, já mám taky velmi živé dítě a upřímně ho neustále označuji jako ŽIVÉ dítě, ani by mě ve snu nenapadlo přemýšlet o něčem jiném, dokud k tomu nebudou důvody, tzn. hlavně dlouhodobější pobyt v nějakém zařízaní, atd. Vyloučení ze školky já osobně po tak krátké době považuji jen za nezvládnutí složitějšího adaptačního období dítěte a je to velké selhání tohoto zařízení. Nic víc bych v tom zatím nehledala, je to smutné i s ohledem na to, že se dítě do školky strašně těšilo a to by si měly paní učitelky zařídit tak, aby to zvládaly (vím o čem mluvím, před studiem speciální pedagogiky jsem pracovala jako učitelka MŠ), holt to občas znamená vymýšlet různé strategie a zapojovat hlavinky, což se jim evidentně nechtělo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Irelia
1.3.11 11:45

kubap: rozhodně souhlas se vším co si zde uvedla :)co se školek týká není to lehký sehnat pořádnou, já sem to štěstí měla, moje kamarádky bohužel ne

Maria66: já sem si jí koupila tam jak jsem psala www.tanecnipodlozky.cz určitě to vyzkoušej… maj i levný takže když se ti bude líbit tak si přikoupíš druhou třeba dražší já si koupila dražší asi po týdnu :)

• Citovat
  • Upravit
1703
2.3.11 00:01

Souhlasím s tím, že se jednoznačně jednalo o selhání učitelky, resp. ředitelky, bohužel ve státních školkách je takzv. 3měsíční zkušební doba, a v této době mohou kterékoliv dítě vyloučit, na to mají právo bohužel. Samozřejmě, že pro ně je to výhodné, je pohodlnější mít děti co vyžadují méně práce a pozornosti, než mít děti živé, kterým se musí plně věnovat. Sama mám takhle živého syna 3,5 roku,celý den skáče, lítá, v klidu není schopen se ani najíst, no přece ho kvůli tomu"NEPŘIVÁŽU", takže, musíme tohle období přežít a radši ho mám doma pod kontrolou, přeji všem pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ameliez M
8.4.11 11:27

Hyperaktivní?

Nezlobte se na mě, ale z čeho usuzujete, že ten váš prcek je hyperaktivní? Mě ten popis přijde jako normální dítě, které prostě chodí spát později. Mám 2 děti, z toho 1 hyperaktivní - potvrzeno psychologem. Ale ten váš popisek mi sedí na toho „normálního“.
Hyperaktivní by v žádném případě nespal přes den 2 hod. v kuse! Pokud by vůbec spal(v tomto věku určitě ne), pak nanejvýš 20 min v kočárku který jede.
Pravdu máte v jedné věci - psychologické vyšetření je možné nejdříve v první třídě.
Mimochodem - ten můj „normální“ přes den nespí a spát chodí tak v jedenáct. Dřív neusne ani když v celém bytě zhasneme a děláme že spíme. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kalla1412
30.5.11 08:03
Anonymni píše:
Ahoj,mám 20.měsíčního syna, který byl už od 2.měsíců velmi čilý,ale postupem času,mi docházelo,že by to mohla být hyperaktivita a porucha pozornosti -LMD.Dnes se mi to potvrdilo díky netu(články,testy atd.)Máte někdo s tím zkušenosti?Poradí mi někdo?Naše doktorka mě nepodpořila,utvrzovala mě v tom ,že to patří k věku a že je moc malý na nějaké konstatování či diagnozu.Přitom ho vidí 3×za rok na 5 min.Prosím ,napište !!

Ahoj holky, hodně se tady řeší, že si myslíte, že je Vaše dítko hyperaktivní…hyperaktivita,tedy lehká mozková disunkce, je stále běžnější, ale je to něco jiného než když je prcek živý, případně zlobivý nebo rozkňouraný. Já sama jsem s tím žila, není to tedy nějaký „sexy“ trend poslení doby, narodila jsem se přidušená a to bylo příčinou LDM.. a řeknu Vám, že nejen pro maminku ale i pro Vaše dítko to nebude žádný med. Po pubertě se to zlepšuje a v dospělém věku je tento člověk jako všichni ostatní. Problém je ten, že mozek tohoto prcka pracuje hyperrychle - to má za následky zkratovité jednání, pletla se mi levá a pravá ruka, jsou to chyby z nepozornosti i když se dítě očividě snaží, zapomětlivost naprosto nepochopitelných věcí (já např. aktovku ve škole)Vyrušování, skákání do řeči, vyhrknutí odpovědi dřív než skončí otázka, hrát sipotichu je nemožné, tyhle děti hodně mluvívají. Takové děti to nemívají lehké ani s učiteli ani v kolektivu dětí, věřte mi, že Vás budou potřebovat, nejsou zlé nebo neposlušné a to je to, co hodně lidí nedokáže pochopit. Mluvíte pímo na něj, ale prcek jao by Vás neposlouchal, prostě nevnímá, nco jde dělat, ale než tam dojde, něco ho zaujme víc a vy za 20min zjistíte, že místo aby si čistil tzuby si hraje v obýváku a když mu to připomenete, ceklý vyděšený to běží udělat. TO je hyperaktivita. Hodné dítě, které chce ale nedokáže poslouchat :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kalla1412
30.5.11 08:17
Ameliez M píše:
Nezlobte se na mě, ale z čeho usuzujete, že ten váš prcek je hyperaktivní? Mě ten popis přijde jako normální dítě, které prostě chodí spát později. Mám 2 děti, z toho 1 hyperaktivní - potvrzeno psychologem. Ale ten váš popisek mi sedí na toho „normálního“.
Hyperaktivní by v žádném případě nespal přes den 2 hod. v kuse! Pokud by vůbec spal(v tomto věku určitě ne), pak nanejvýš 20 min v kočárku který jede.
Pravdu máte v jedné věci - psychologické vyšetření je možné nejdříve v první třídě.
Mimochodem - ten můj „normální“ přes den nespí a spát chodí tak v jedenáct. Dřív neusne ani když v celém bytě zhasneme a děláme že spíme. :nevim:

To s tím spaním já teda nevím, ale to mi nepříjde moc normální že dítě před 11h neusne( jestli je sám vo pokoji ne nerušího ten starší)…a v kolik pak vstává? 2letá malá od mé au-par rodiny spávala 12h v kuse, od 19 do 7 a když nebyla do 19:30 v postýlce tak usnula tam kde byla…únava a potřeba odpočinku asi nemá s hyperaktivitou nic společnýho, ne? My jsem jako děti taky pokaždé neusnuly hned v osm, ale to :nevim: bylo proto, že jsme v pokojíčku ještě blbli a tajně si hrály, nemůže to být tím?

• Citovat
  • Upravit
270
30.5.11 13:10

ahojky ,tak našemu synovi bude 3.5roku a díky tomu že nemluví tak jsme navštívili jak našeho dětského tak i foniatrii a ORL.Diagnóza zní LMD.A ve školce taky nemáme šanci na přijetí.Takže jsme se s přítelem rozhodli pro druhé dítko.Přítel má to samé a jeho mamka mi říkala že jí to dala zabrat aby ho nějak zabavila,ale zvládla to.Jo chce to pořád vymýšlet zábavu.Pokud máte nějaké podezření tak si vyžádejte vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
30.5.11 13:30
coblli píše:
ahojky ,tak našemu synovi bude 3.5roku a díky tomu že nemluví tak jsme navštívili jak našeho dětského tak i foniatrii a ORL.Diagnóza zní LMD.A ve školce taky nemáme šanci na přijetí.Takže jsme se s přítelem rozhodli pro druhé dítko.Přítel má to samé a jeho mamka mi říkala že jí to dala zabrat aby ho nějak zabavila,ale zvládla to.Jo chce to pořád vymýšlet zábavu.Pokud máte nějaké podezření tak si vyžádejte vyšetření.

Nemluví, to jsem tady už viděla víckrát 8-o 8-o nekoktá třeba? Hele moje mamka učí ve školce a nikdy nevyločily žádné (kluk 4 roky kousnul druhého do nosu jen tak až mu tekla krev, chlapečka co mluvil hůž než 1,5 dítě apod.)PROTO je školka, pro tyhle děti, ne odkladiště pro vycepované dětičky, naopak, ten kolektiv by měl problémovým děštem pomáhat. Pro přijetí do školky musí umět se oblíct, obout, umýt si ruce a sám si být schopnej dojít na záchod, uklidit po sobě jakž takž hračky … to že by nevzali hyperaktivní dítě do školky mi příjde diskriminační…Záleží asi od školky. Držím palečky, já bych nechtěla být svoje dítě, je to asi pěknej mazec takovýho prcka ukočírovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
30.5.11 13:48
Kalla1412 píše:
coblli píše:
Nemluví, to jsem tady už viděla víckrát 8-o 8-o nekoktá třeba? Hele moje mamka učí ve školce a nikdy nevyločily žádné (kluk 4 roky kousnul druhého do nosu jen tak až mu tekla krev, chlapečka co mluvil hůž než 1,5 dítě apod.)PROTO je školka, pro tyhle děti, ne odkladiště pro vycepované dětičky, naopak, ten kolektiv by měl problémovým děštem pomáhat. Pro přijetí do školky musí umět se oblíct, obout, umýt si ruce a sám si být schopnej dojít na záchod, uklidit po sobě jakž takž hračky … to že by nevzali hyperaktivní dítě do školky mi příjde diskriminační…Záleží asi od školky. Držím palečky, já bych nechtěla být svoje dítě, je to asi pěknej mazec takovýho prcka ukočírovat :nevim:

nekoktá,prostě si říká svojí mluvou,samozřejmě řekne pár slov jak mají být ale to je vše.Když po něm někdo chce nějaký úkol,aby udělal vydrží u toho max20vteřin,ale co chce dělat on tak u toho vydrží třeba hodinu.Je pravda že jsem z něj někdy dost unavená,ale je to moje zlatíčko a já mám dost trpělivosti a to že ho nevzali do školky,je sice špatný ale my to zvládneme a zkusíme to příští rok.Na písku kam chodíme je maminka a ta je na tom podobně jako já a tomu klučinovi bude 5let a taky ho do školky nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
30.5.11 15:57
nekoktá,prostě si říká svojí mluvou,samozřejmě řekne pár slov jak mají být ale to je vše.Když po něm někdo chce nějaký úkol,aby udělal vydrží u toho max20vteřin,ale co chce dělat on tak u toho vydrží třeba hodinu.Je pravda že jsem z něj někdy dost unavená,ale je to moje zlatíčko a já mám dost trpělivosti a to že ho nevzali do školky,je sice špatný ale my to zvládneme a zkusíme to příští rok.Na písku kam chodíme je maminka a ta je na tom podobně jako já a tomu klučinovi bude 5let a taky ho do školky nevzali.

To teda vůbec nevím proč :think: Ale oni ho tedka stejně budou muset vzít…tak co je podle těch učitele dítě, co tam může? Co zkusit speciální školku pro tyhle divoký děti? Ale zase prachy, co? Já se toho hrozím, jen doufám, že to není dědičný a nepotká to nás, já jen nevím, jestli je to u takhle malých dětí hypeaktivita, vzdor nebo jen to, že mají nás dospělé „v patě“ :think: Malá kamarádky, kterou velmi často hlídáme, dělá to samé, u ničeho nevydrží, umí se strašně vztekat ale jak je venku, je z ní anděl, to ujde i kilometr sama, poslouchá…asi ji to baví, ale doma to leze po půl hodině po stěně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.5.11 22:49

Ahoj můj syn má ADHD už od narození, vše díky špatnému porodu kleštěmi,špatně spinkal často se budil byl neklidný,do dnes nevydrží dlouho spát vstává brzy, kolem půl 6 i když jde spát večer pozdě,nedokáže se dlouho soustředit,je neposedný,neumí být v klidu, hodně mi připomínal malého Jirku Olivu ze seriálu MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ bojujeme s tím pořád,letos mu bude 14let, když byl malý tak si každý kdo mě neznal myslel,že syn je nevychovaný,taky jsme byli v poradně, dostal i odklad do školy, ale stejně se to nezměnilo, říkali,že tito děti chtějí hodně trpělivosti důslednosti a hodně chválit,ale někdy je to moc těžké,tak držím palce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.5.11 08:07

** Kalla1412**: no nevim jestli je to dědičný ale myslim si že asi jo protože přítel má to samé,už na něm teda není nic poznat.Jinak do školky když nás vezmou tak půjde až ve 4.5letech.Protože zápis je v březnu a to jsou synovi 4roky.A nástup by byl až od září.Tady u nás je to se školkama šílený málo míst mnoho dětí.Co jsem se bavila s ředitelkou tak dostala 412přihlášek a z toho 35dětí brali.Až bude Filipovi 5 tak mi ho musí vzít 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí