Hyperandrogenní stav

Anonymní
23.8.22 13:09

Hyperandrogenni stav

Ahoj holky,

obracím se na vás, jestli někdo nemáte stejnou zkušenost. Sepíšu to všechno hezky od začátku.

Nechala jsem se naočkovat na covid-19, celkem dvěma dávkami, po druhé dávce jsem přestala menstruovat. Začala jsem vše řešit se svým lékařem - výsledek, nedorůstá sliznice, vyšší hladina testosteronu, rozházené hormony apod… Možnosti léčby byly celkem 4, já si vybrala hormonální cestu kdy prý je nejlepší nasadit hormonální antikoncepci, která “srovná” hormony a sníží tedy hladinu testosteronu v mém těle. Pan doktor mi řekl že bych antikoncepci měla užívat minimálně rok… No teď je to půl roku a s přítelem bychom se chtěli začít snažit o miminko. Panu doktorovi jsem již psala ale zatím není žádná odezva. Také mi říkal že až budu chtít mimčo, tak mi nasadí nějaké jiné prášky. Máte někdo zkušenost s otěhotněním při takových “komplikacích”?

Děkuji moc :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
23.8.22 13:21
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

obracím se na vás, jestli někdo nemáte stejnou zkušenost. Sepíšu to všechno hezky od začátku.

Nechala jsem se naočkovat na covid-19, celkem dvěma dávkami, po druhé dávce jsem přestala menstruovat. Začala jsem vše řešit se svým lékařem - výsledek, nedorůstá sliznice, vyšší hladina testosteronu, rozházené hormony apod… Možnosti léčby byly celkem 4, já si vybrala hormonální cestu kdy prý je nejlepší nasadit hormonální antikoncepci, která “srovná” hormony a sníží tedy hladinu testosteronu v mém těle. Pan doktor mi řekl že bych antikoncepci měla užívat minimálně rok… No teď je to půl roku a s přítelem bychom se chtěli začít snažit o miminko. Panu doktorovi jsem již psala ale zatím není žádná odezva. Také mi říkal že až budu chtít mimčo, tak mi nasadí nějaké jiné prášky. Máte někdo zkušenost s otěhotněním při takových “komplikacích”?

Děkuji moc :andel:
Řekl ti rok. Jsem očkovaná 3× a na menstruaci to nemělo žádný vliv. Tohle se ženám děje i bez očkování :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.8.22 13:24

@Russet

Ano řekl mi rok, ale také jedna z nabízených možností léčby byla to, že to řešit nemusím a můžu to začít řešit až budu chtít otěhotnět. Pro léčbu jsem se rozhodla z důvodu toho že jsem během krátké doby přibrala 8kg a bylo mi fakt hrozně… Ano i bez očkování se mohou tyto problémy projevit ale docela zvláštní že to přišlo po očkování ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.22 13:30
@Petula876 píše:
@RussetAno řekl mi rok, ale také jedna z nabízených možností léčby byla to, že to řešit nemusím a můžu to začít řešit až budu chtít otěhotnět. Pro léčbu jsem se rozhodla z důvodu toho že jsem během krátké doby přibrala 8kg a bylo mi fakt hrozně… Ano i bez očkování se mohou tyto problémy projevit ale docela zvláštní že to přišlo po očkování ne?

Není, prostě souhra náhod. Možná ta „kúra“ nebude díky tomu účinná. Ale otěhotněla i kamarádka přirozeně, které nedávali žádnou šanci. Takže možné je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
23.8.22 13:31

Nejsi sama, ve skupině na Fb o očkování v těhotenství a kojení bylo více takových žen, některé po očkování přestaly ovulovat, když se snažily otěhotnět a ovulaci si sledovaly. Některé to měly řadu měsíců, ale jaký byl pak jejich osud nebo zda se to srovnalo to netuším. Lékaři většinou nevěděli, co s tím a nabízeli také hormony. Možná se zkus poptat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.22 13:33

@Russet

Souhra náhod? To si opravdu nemyslím protože nejsem jediná s tímto problémem po očkování.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.22 13:33

@Nefesh

Zkusím, děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.8.22 13:35
@Anonymní píše:
@RussetSouhra náhod? To si opravdu nemyslím protože nejsem jediná s tímto problémem po očkování.

Já znám minimálně dvě, co s tím měly problém dávno před očkohysterií. Třeba 10 let dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.8.22 14:56

Měla jsem před x lety stejnou diagnózu. Menstruaci jsem teda slabou měla, ale nešlo mi otěhotnět. Antikoncepci jsem nechtěla, tak mi doktorka doporučila zkusit kapky drmek- po 3 týdnech těhotenství. Hned mi nasadila utrogestan a vše bylo ok. Moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí