Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
mám dotaz, už cca rok a půl mi zjistili graves basedowu chorobu ( forma zvýšené funkce štítné žlázy),od té doby furt čekám na operaci, zjistili mi ji v těhu ,ale když už by mě podle výsledků mohli operovat,tak už jsme zase byla ve vysokým stupni těhotenství a už operovat tedy nemohli
.. po porodu se mi výsledky zase zhoršili,ŠŽ je o hodně větší,endokrinoložka je už dost nervní už by operovala,asi má strach aby to nebylo zhoubný
či co.. tak se chci se zeptat proč mi tu mršku jednu nemůžou vyndat už teď došlo relativně ke zlepšení i když poslední vysledek byl maličko horší,ale nechala mi stejně léků
,ale furt tvdí,že to na operaci není
M.že to být tím,že ŠŽ STÁLE HODNĚ PRACUJE ,JDE TUDY HODNĚ KRVE A JÁ BYCH MOHLA VYKRVÁCET
NEBO BY TO BYL PRO TĚLO MOC VELKEJ ŠOK ![]()
Ahoj, může tam být celá řada komplikací, už zmiňované krvácení, chirurgům by se dost špatně operovalo, po operaci by rána mohla krvácet, otíkat, to v oblasti krku není žádná legrace. Dál určitě problémy s anestezií, srdíčkem, u hyperfunkce bývají tachykardie, extrasystoly, vysoký tlak, to by se zase anesteziologům nelíbilo. A celkově je vždycky lepší a u všeho platí, operace po zklidnění, stabilizaci. Vyjímkou jsou jen život ohrožující stavy, kde jsou však rizika několikanásobně vyšší.
Určitě za to nestojí do toho jít dřív, chápu, že to čekání musí být nekonečné a že už bys to chtěla mít „z krku“, ale zkus vydržet.
díky … to čekání je vážně děsné + fyzické a psychické šetření to jde těžko s 11 měsíčním synem
a šž mě dost tlačí… jasně nejraději bych byla kdyby řekla,že na operaci nemusím,ale pro další těhu je to důležitý nechat si jí vyndat
Být v klidu s dětmi vážně moc nejde, to je jasný. Ale věř, že zvlášť jestli Tě šž už tlačí, budou sami chtít, aby byla co nejdřív venku.
Moc Ti přeju, aby to bylo nejlépe na další kontrole už OK a aby vůbec všechno proběhlo v pohodě. Pak už bude líp.
moc dík
už se těším až to bude za mnou,ten tlak tý operace mi moc nepřidává + to chytrý okolí ![]()